FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV La matineu în Colentina » GSP a vizitat stadionul ochit de Dinamo pentru Liga 2: tribune galben-albastre și gazon ca-n „Ștefan cel Mare”

Gazonul nu e excelent, dar se prezintă în condiţii decente // foto: Cristi Preda
Gazonul nu e excelent, dar se prezintă în condiţii decente // foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat vineri, 10 iunie 2022 08:04 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 08:14

Dinamo sondează piața pentru a avea un stadion unde să joace „acasă” în Liga 2, iar arena celor de la Daco-Getica ar putea introduce „haita” în lumea Ligii a doua.

Dinamo a anunțat pe căi oficiale, după ședința de săptămâna trecută, la care au participat Răzvan Zăvăleanu și liderii DDB, faptul că, în acest moment, are în vizor două arene pe care să dispute meciurile din Liga 2, începând cu 6 august. Este vorba de stadionul din Colentina (Daco-Getica) și cel din Cotroceni (BNR).

Cele noi din Ghencea și din Giulești au ieșit din calcule, având în vedere rivalitatea dintre grupări și dintre simpatizanții echipelor.

Rotaru vrea să-l dea afară, Reghecampf se revoltă
CSU CRAIOVA
Rotaru vrea să-l dea afară, Reghecampf se revoltă

Nu ard de nerăbdare să fie gazdele lui Dinamo

Într-un cartier de dinamoviști, Colentina, la câțiva kilometri depărtare de arena din Ștefan cel Mare, între blocuri, este stadionul „Daco-Getica”, vizat de conducerea „câinilor” pentru a fi „casa” roș-albilor în liga secundă, pe durata sezonului viitor.

Totuși, cei care ar trebui să fie gazde nu sunt puși la curent cu planurile dinamoviștilor și nici nu vor să vină prea curând, prea ușor, în întâmpinarea dorințelor roș-albilor. De fapt, nu agreează momentan mutarea „câinilor” în Colentina.

Teren de echipă retrogradată în Colentina

Baza sportivă de la marginea orașului, spre Moldova, cuprinde un teren central, de iarbă, plus alte două, „sintetice”. Pe primul evoluează echipa din Liga 4, Daco-Getica sucombând după ce a evoluat un sezon în primul eșalon, pe sintetic se pregătesc și joacă cele zece formații de juniori ale grupării.

Gazonul este udat, sunt aspersoare care-și fac treaba, terenul pare apropiat din punctul de vedere al calității de cel din Ștefan cel Mare. Care nu este la cele mai înalte standarde, așa cum s-au plâns jucătorii ce-au retrogradat Dinamo.

De la alb-roșu la galben-albastru

Tribunele albastre, pe schelet metalic, sunt pline de scaune galbene. S-a așezat praful, având în vedere că nu au mai fost spectatori pe arenă, dar e curat printre rânduri. Spre deosebire de stadionul din centrul Capitalei, unde există riscul ori să te tai de la diverse cioburi, ori să te infectezi de la diverse resturi „menajere”.

Jucătorii lui Dinamo se vor simți ca la matineu, în „B”

Vestiarele? Mult mai mici decât în Ștefan cel Mare, cu iz de eșalon secund. Mobilier cam pentru Dinamo în „B”, cu banchete maronii, dacă roș-albii ajung aici, vor fi obligați să strângă rândurile. Dacă în cabinele din centrul Capitalei mai sunt și pereți scorojiți, în Colentina găsim faianță albă și gresie gri pe jos.

La matineu în Colentina » GSP a vizitat stadionul ochit de Dinamo pentru Liga 2: tribune galben-albastre și gazon ca-n „Ștefan cel Mare”
Aşa arată vestiarul în care ar putea să se schimbe dinamoviştii

La sala de forță, pe lângă aparatele de fitness, care stau degeaba de mai multă vreme, lângă intrare, este o banchetă de lemn rustică. Bonus: dacă se va înțelege cu familia Ciuclea, care deține Daco-Getica, Dinamo se va simți cu siguranță la matineu, întrucât stadionul nu are instalație de nocturnă! 

3.000 de locurieste capacitatea stadionului din Colentina

2017este anul în care a Dinamo U19 a câștigat ultimul trofeu de campioană la Liga Elitelor, pe stadionul din Colentina, contra Viitorului Constanța

Mie mi-ar plăcea să jucăm în Colentina, este cartier de dinamoviști. Cred că e cea mai la îndemână variantă.

- Gheorghe Mihali, antrenor Dinamo U19

Sloganul de pe bloc

În blocul de vizavi de intrarea pe stadionul din Colentina apare scris „Promovare”, scris cu spray-ul pentru graffiti. Au explicat oamenii care se ocupă de baza sportivă: 

„Nu este un mesaj de susținere pentru Dinamo. În momentul în care CSA Steaua era în liga a patra, echipa roș-albastră a venit să facă un amical cu noi, mai ales că în Colentina era antrenor Daniel Oprița. 

Și-au venit și suporterii «militarilor», cei din Peluza Sud, care au vopsit diverse sloganuri pe bloc, inclusiv anti-Dinamo, fiindcă este recunoscut drept cartier de «câini roșii», dar și «Promovare», cu dedicație pentru formația din Ghencea”.

La matineu în Colentina » GSP a vizitat stadionul ochit de Dinamo pentru Liga 2: tribune galben-albastre și gazon ca-n „Ștefan cel Mare”
La peluză, apar instantanee cu dueluri din Liga 1 între Daco-Getica și Dinamo

Varianta Giurgiu rămâne în picioare pentru Dinamo

În condițiile în care nu se va materializa niciuna dintre variantele din Capitală, roș-albii ar putea apela la soluția de „avarie”, stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu. Varianta a fost analizată de bucureșteni în momentul în care sperau că vor continua în Liga 1, fiindcă aveau nevoie de un stadion pentru primul eșalon, care să fie acreditat. 

Ulterior, oficialii dinamoviști au primit mesaje din partea suporterilor cum că fanii nu ar agrea varianta de a juca „acasă” în afara Capitalei, astfel că s-a renunțat la Giurgiu. Dar dacă vor fi respinse soluțiile din București, atunci se va reveni asupra ideii Giurgiu. 

Juventus Torino le-a schimbat denumirea

Juventus Colentina București a fost fondat în 1992. A stat mulți ani în eșaloanele inferioare, promovând în liga de elită în sezonul 2016-2017. Dar tot atunci a pierdut dreptul de utilizare a stadionului, deoarece terenul pe care se afla acesta a fost retrocedat urmașilor persoanelor de la care îl confiscase regimul comunist. 

Acum, un bloc se construiește în imediata vecinătate a terenului, în interiorul bazei. Cei din Colentina și-au disputat meciurile din Liga 1 pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. A retrogradat la finele sezonului. 

Clubul Juventus Torino, care deține drepturile exclusive asupra denumirii Juventus în toate țările europene, a cerut schimbarea numelui echipei, astfel că pe 17 iulie 2018, clubul și-a schimbat denumirea în Daco-Getica București.

La matineu în Colentina » GSP a vizitat stadionul ochit de Dinamo pentru Liga 2: tribune galben-albastre și gazon ca-n „Ștefan cel Mare”
„Nimic fără Dumnezeu” este mesajul ce tronează nu doar la intrarea în bază, ci și la tabelă

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Nicolae Badea, prima reacție după retrogradarea lui Dinamo + Îi răspunde dur lui Lupescu: „«Jenibil»! Elias a făcut infinit mai multe decât el”

Edi Iordănescu, „urecheat” în direct de oficialii FRF: „Să își ia mai mult timp de gândire înainte să vorbească” » Afirmația care nu le-a picat bine federalilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  12 Iunie 2022, 07:28
Postat de Barna pe 10 Iunie 2022, 11:17

Da Gigi când plătește milionul datorie pentru NA? Vedeți paiul din ochiul altora dar bârna dintr-al vostru vă faceți că nu!

O să îl plătească. FCSB nu a ajuns la scadență. Se judecă pentru milionul ăla inca.

creeperno807
creeperno807  •  10 Iunie 2022, 22:43

Lasa-l sa vizeze in continuare, in anii urmatori se va trezi la matineu

catalin.palcu
catalin.palcu  •  10 Iunie 2022, 20:43
Postat de borat. pe 10 Iunie 2022, 09:52

Mimao la matineu! Un vis devenit realitate!

Daca astea erau visele tale, mi-e mila de existenta ta trista

Vezi toate comentariile (16)
Comentează