FOTBAL  »  LIGA 2  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Se intră în linie dreaptă în cazul dezafilierii Universității Craiova! Când va avea loc ULTIMUL TERMEN și ce s-a întâmplat azi la Curtea de Apel + prima reacție a lui Mititelu

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2017 11:15

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

  • Astăzi, la Curtea de Apel București, a avut loc un nou termen în cazul dezafilierii de către FRF a Universității Craiova;
  • Adrian Mititelu, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost prezenți în sala de judecată;
  • Ultimul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17 mai, când se va intra în ultimele discuții de fond. Atunci inculpații vor avea ultimul cuvânt. După acest termen,instanța va rămâne în pronunțare;
  • Prima reacție a lui Mititelu: "Sunt fericit că după 6 ani am ajuns la final. Va trebui să mai așteptăm pentru decizie. Eu am făcut închisoare financiară 6 ani, nu vă închipuiți prin ce am trecut. Ei probabil că vor face doar câteva luni, pentru că va veni grațierea";
  • Instanța a respins cererile FRF și LPF pentru a se face o expertiză a lotului celor de la Universitatea în momentul dezafilierii;
  • Universitatea Craiova a făcut o cerere pentru schimbarea încadrării de la sustragere de sub sechestru la evaziune fiscală, unde pedepsele sunt mult mai mari, între 5 și 11 ani de închisoare. Sursele GSP.RO susțin că Universitatea a cerut acest lucru pentru că pentru evaziune fiscală nu există amnistie, deci nu ar mai putea beneficia de o posibilă grațiere. 

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
936901769693416
Predan Mihai  •  06 Mai 2017, 10:59

La brutarie hotilor!Craiova F.C.,,U,, inapoi in iarba!

fcu1948
fcu1948  •  05 Mai 2017, 20:36

Dreptate pentru Știința, la închisoare cu sandu și dragomir!

bazileon
bazileon  •  05 Mai 2017, 19:11

Ar fi fantastic sa fie condamnati la gros cei doi gropari sefi. Abia astept articolele indignate ale lui nea Ovi (care, nu- asa, tine cu Universitatea!!!)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează