FOTBAL  »  LIGA 2  »  INAUGURARE

Stadionul din Miercurea Ciuc, inaugurat cu un amical Ungaria - Ținutul Secuiesc: „Nu s-a putut cu România, am apelat la ei”

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat cu un meci amical între naționala U18 a Ungariei și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc
Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat cu un meci amical între naționala U18 a Ungariei și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc

Articol de , - Publicat joi, 07 iulie 2022 13:57 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 14:52

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat cu un meci amical între naționala U18 a Ungariei și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc. Gazdele și-ar fi dorit ca naționala U18 a României să fie prezentă la momentul festiv al ciucanilor, însă Federația s-a văzut nevoită să refuze invitația. Locul „tricolorilor” a fost luat de o selecționată a Ținutului Secuiesc.

Duelul va avea loc pe 23 iulie, într-o perioadă în care calendarul naționalei U18 a României e încărcat deja cu alte acțiuni. Surse din cadrul Federației Române de Fotbal au confirmat că s-au purtat discuții între cele două părți, dar că FRF n-a avut încotro și a declinat propunerea.

Drept urmare, oficialii ciucanilor s-au reorientat și au stabilit un meci amical între Ungaria U18 și o selecționată a Ținutului Secuiesc, din care vor face parte inclusiv jucători de la Sepsi și Csikszereda

GSP.ro a luat legătura cu Zoltan Szondy, președintele celor de la Csikszereda, oficialul explicând cum s-a ajuns la această variantă. Szondy e cel care, în finalul anului 2021, a șocat opinia publică printr-o serie de declarații controversate: „În momentul în care presa şi televiziunile de specialitate române vor avea emisiuni şi în limba maghiară, din acel moment o să avem şi noi un site în limba română”, spunea el la acel moment. 

Zoltan Szondy: „Nu s-a putut cu România, am apelat la Ținutul Secuiesc”

„Dacă ar veni România în ultimul moment, eu aș schimba și am juca cu România, dar e greu de crezut. Pe altcineva nu am vrut să chemăm. Mi s-ar fi părut caraghios ca eu să inaugurez baza cu un amical Ungaria - Serbia, de exemplu. Așa că am avut aceste doua opțiuni. Am dorit cu România, nu s-a putut, și atunci am ales această variantă B.

Va fi o selecționată ad-hoc a Ținutului Secuiesc. Un jucător de la Sepsi, un jucător de la Târgu Mureș și tot așa. Sincer, pe mine nu mă interesează politica, am văzut că doar pe d-voastră vă interesează.

Dar observ că sunt două păreri distincte care se bat cap în cap. Unii spun că Ținutul Secuiesc nu există, atunci de ce agită atât? A doua e o părere mai radicală: că există, dar trebuie desființat. Nu vreau să intru în aceste discuții”, a spus Zoltan Szondy. 

„Ceremonia de inaugurare va avea loc pe 23 iulie, de la ora 5:30 p.m., și va fi urmată de un meci între echipele naționale U18 ale Ținutului Secuiesc și Ungariei”, au confirmat jurnalilștii de la Szekely Sport. 

Ținutul Secuiesc, o controversă fără sfârșit

Așa-numitul Ținut Secuiesc este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș, județele cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), Covasna (73,7%), Mureș (38,1%). 

Etnicii maghiari din Ținutul Secuiesc militează pentru o autonomie sporită față de celelalte provincii, iar autoritățile centrale, de la București, consideră că pretențiile sunt anticonstituționale și nu iau considerare niciun proiect de autonomie teritorială pe baze etnice.

GSP a scris în mai multe rânduri despre investițiile Guvernului maghiar în regiune, inclusiv la fotbal.

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Atac fără rețineri, în direct: „Ei au distrus Dinamo!” + „Lui Rednic îi dau o notă între 2 și 3”

EXCLUSIV Străinul din România care s-a săturat de hegemonia CFR-ului: „Nu se poate ca doar ei să ia titlul an de an, aș vrea FCSB sau Craiova”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
istet10
istet10  •  08 Iulie 2022, 09:10
Postat de fzoltan pe 07 Iulie 2022, 14:52

Inca un articol care va crea multă dezbinare....Dar practic, motivul pentru care se organizează acest meci este ca FRF a refuzat participarea echipei RO. Sa nu uitam asta.

Si iredentistii au salvat evenimentul, nu? Esti obraznic.

bomboanecumenta
bomboanecumenta  •  07 Iulie 2022, 17:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  07 Iulie 2022, 16:47
Postat de legio.sud pe 07 Iulie 2022, 15:19

Chiar duc nesimtirea la un nivel superior după finala cupei de pe Giulești … bun i -a refuzat FRF cu nationala U 18 dar puteau invita o alta echipa nu neaparat din Ungaria pt ca stadionul este pe pământ romanesc ! DA ?

Recunoaste cineva Tinutul Secuiesc drept regiune autonoma? Ar fi trebuit *** vreme.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează