FOTBAL  »  LIGA 3  »  INTERVIU

EXCLUSIV Matulevicius explică de ce a ales să vină la Rapid și recunoaște: "Am fost aproape să mă las de fotbal"

Articol de - Publicat sambata, 08 septembrie 2018 11:25

Matulevicius (29 de ani) explică de ce a acceptat imediat propunerea de la Rapid, fiind vrăjit de atmosfera creată de ultrași la meciurile jucate pe Giulești .

- Deividas, te-ai întors în România după un an și jumătate. Cum ești?
- Foarte bine, de când am venit toți glumesc cu mine și mă întreabă dacă mi-a fost atât de dor de mă tot întorc mereu. Mă simt ca acasă, este adevărat, de asta am până acum vreo 4 ani și jumătate la voi.

- Te simți jumătate român?
- Nu chiar jumătate, dar îmi este foarte bine. Mă înțeleg cu multă lume, cunosc limba, îmi e ușor mereu să mă integrez în orice grup, la orice echipă. Îmi place în România.

- Din Finlanda ai venit direct în Liga a 3-a. Multă lume a fost surprinsă de alegerea ta...
- Am avut mai multe oferte, a contat mult noua conducere de la Rapid, care mi-a prezentat un proiect frumos, sănătos, foarte serios. Au fost corecți cu mine și așa m-au convins. În plus, am venit la Rapid. Eu știu ce înseamnă acest club pentru România. Am ajuns la o echipă cu un nume mare, pe care noi, cei care suntem acum la echipă, trebuie să o readucem acolo unde îi este locul.

"Proiectul de la Rapid m-a convins"

- Galeria deja te-a adoptat, am văzut cum te-au chemat la salut...
- Le mulțumesc mult suporterilor. Nu doar pentru că m-au primit bine. Dar să fim serioși. Uite, noi suntem în Liga a 3-a și jucăm cu 3-4 mii de oameni în tribune. Nu știu dacă sunt 3 echipe la Liga 1 unde vine atâta lume. Ne ajută foarte mult. Sunt cei mai frumoși suporteri din România.

- Când ai ajuns tu în Liga 1, Rapidul era în cupele europene. Acum e în Liga a 3-a, cum ți se pare situația?
- Am urmărit mereu fotbalul românesc, citeam site-ul vostru mereu, eram bine informat despre tot ceea ce mișcă. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situație. Îmi aduc aminte că orice meci pe Giulești era foarte greu, presiunea pusă de suporteri era fantastică. Nu e prima dată când în România se întâmplă asta, să se distrugă echipe de tradiție. Mă bucur că a reînviat acest club.

- Ai fost greu de convins?
- Am stat vreo două zile la discuții. M-am sfătuit cu familia și am ales să vin aici. Numele de Rapid atrage mereu. Faptul că am văzut că acum aici sunt niște oameni serioși m-a convins să vin.

 "După experiența din Kazahstan am vrut să mă las"

- Cum e văzut în Lituania campionatul României?
- E clar că toți își dau seama că e mult mai puternic. Ok, anul ăsta nu s-a întâmplat asta, dar an de an sunt echipe în grupele cupelor europene. Și naționala voastră e mai puternică decât a noastră. Au o părere destul de bună.

- La un moment dat, cariera ta părea că o ia la vale, te-ai gândit să te lași?
- A fost un moment mai dificil, după experiența din Kazahstan. Soția mea însă nu m-a lăsat să renunț. Știa că fotbalul e totul pentru mine. Mă tot întreba ce voi face dacă voi sta toată ziua acasă. Că înnebunesc dacă stau degeaba. Ea m-a convins să continui.

- Când ai venit la Rapid ai vorbit cu cineva de la echipa națională?
- Nu, deloc. Și în Lituania toată lumea a fost foarte surprinsă de alegerea mea și foarte curioasă. Nu înțelegeau de ce mă duc în Liga a 3-a. Mai ales că în urmă cu un an jucam în prima ligă din Belgia. Dar ei nu știu ce înseamnă Rapid.

"La început voiam să fiu baschetbalist"

- Mai speri la "națională"?
- Dacă mă vor chema, nu voi refuza niciodată. Normal că mai sper. Până la urmă, noi în Lituania nu avem vreo arie de selecție prea mare, tocmai de asta mai sper. Vom vedea ce va fi, eu trebuie să dau goluri aici.

- Îți mai aduci aminte cum te-ai apucat de fotbal?
- La început am făcut baschet. În Lituania e sportul numărul 1. Toată lumea joacă baschet acolo. Înălțimea mă ajuta. La un antrenament, pe când aveam 8 ani, un antrenor a venit la mine și mi-a zis să vin la fotbal. M-am dus acasă și i-am zis tatălui meu că vreau să merg acolo. Nu a fost foarte fericit, dar până la urmă m-a lăsat.

- Poate la baschet ai fi ajuns la un nivel mai mare, te-ai gândit vreodată?
- Nu știu ce să zic. Până la urmă, am jucat în "naționala" Lituaniei de fotbal. Nu o să regret niciodată ce am ales, eu cred că pentru mine este decizia perfectă.

- Ce știai despre România înainte să vii aici?
- Nu mare lucru. Toți mă întrebau unde merg, dacă sunt convins că fac bine. Dar am primit referințe bune. Cunoștințele mele despre România se opreau la Steaua, Dinamo, Rapid. Mai auzisem ceva de Vaslui, că aveau portar lituanian.

"Lituania n-are nicio șansă în grupa de Liga Națiunilor"

- Lituania va fi adversara României în Liga Națiunilor. Cum arătați?
- Avem o echipă nouă, în construcție. E plină de jucători tineri, la fel și antrenorul. Adevărul e că e o perioadă grea pentru naționala noastră. Jumătate din echipă e din campionatul intern, care nu e prea puternic.

- Ce șanse crezi că aveți în grupă cu România, Muntenegru și Serbia?
- Pff, să fim sinceri, nu prea mari. Grupa este foarte grea. Toată lumea știe că celelalte trei se vor lupta de la egal la egal, iar Lituania nu va avea nicio șansă. Va fi foarte dificil pentru noi.

- Cum vezi meciul din octombrie?
- La ce jucători are România, cred că voi veți câștiga. Echipa voastră e mult mai bună. O să merg la meci să țin cu Lituania, pentru că e țara mea. Mie îmi place și "naționala" României, dar acum voi ține cu ai mei. (râde)

"Cel mai frumos moment din România l-am trăit la Pandurii, când am eliminat-o pe Braga. Nimeni nu se aștepta să reușim să revenim. Toți ziceau că e gata. N-am renunțat și i-am eliminat în prelungiri" Deividas Matulevicius

"În România, dacă faci două meciuri bune, te vrea toată lumea, Steaua, Dinamo, ba chiar te propun și la "națională". Apoi, dacă două meciuri joci mai prost, nu te mai bagă nimeni în seamă" Deividas Matulevicius

"Antal e golgeterul Lituaniei. I-a fost greu la început, pentru că juca numai pe sintetic, dar acum s-a adaptat. E cel mai bun străin din Lituania. Toată lumea e uimită de calitățile lui" Deividas Matulevicius

"Aș vrea să ajungem să jucăm cu FCSB în Cupa României. Noi vom fi automat gazdă și vom cere să mergem pe Arena Națională. Sunt convins că vor fi peste 40.000 de oameni. Toți vor vrea să vadă un asemenea meci" Deividas Matulevicius

5 goluri a marcat Matulevicius pentru "naționala" Lituaniei în 33 de meciuri

3 echipe românești a bifat atacantul în cariera sa: Pandurii, FC Botoșani și Rapid

27 de goluri a marcat lituanianul în 84 de meciuri pentru Pandurii

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1307255622664355
Liviu Petrila  •  08 Septembrie 2018, 14:00

Bineînțeles, toți aleg România, unde salariile sunt foarte mari în fotbal. În Finlanda sunt amatori. Chiar și în prima ligă, veniturile sincerității comparat cu România.

para.para
para.para  •  08 Septembrie 2018, 13:29

"În România, dacă faci două meciuri bune, te vrea toată lumea la SC FC FCSB SA, ba chiar te propun și la "națională". Apoi, dacă două meciuri joci mai prost, nu te mai bagă nimeni în seamă". Declaratia asta e data cu dedicatie pentru gigistii de la hartia asta.

102031457272119
Radu Fifea  •  08 Septembrie 2018, 13:23
Postat de Ticu Troya pe 08 Septembrie 2018, 13:13

E grea limba romana , dar insista poate treci clasa aII a !! Daca esti cumva ..telist , a vorbi de bolshevici , e ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului !!

Tarane, COMINTERNUL v-a infiinat, in 1923, cand Steaua inca nu aparuse. Mai mult, CFR Bucuresti, aka echipa decedata rapid Bucuresti, a facut, in noiembrie 1946, cand, la fel, Steaua nu era infiintata, propaganda comunista, jucand cu 'Soarele', semnul electoral de atunci al bolsevicilor, pe tricouri. Puna mana pe carte si invata adevarata istorie a echipe decedate, rapid.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează