FOTBAL  »  LIGA 3  »  CSA STEAUA - FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali, protagonist din fața televizorului la promovarea Stelei! Dezvăluiri din interior: „A zis că trebuie să se implice el, fiindcă are un «dar»”

Gigi Becali, finanțator FCSB
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 01 iunie 2021 16:19 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 16:30

CSA Steaua a urcat în liga a doua grație victoriilor înregistrate în barajul cu Afumați. CSA a evitat o finală cu FCSB 2 după ce Gigi Becali „a antrenat” echipa a doua în semifinală, într-o partidă pentru care el a ales titularii și schimbările, deși nici nu-i cunoștea pe jucători.

La „seniori” e deja împământenit obiceiul: Gigi alege titularii și doar el are dreptul să opereze schimbări în timpul jocurilor. Asta pentru că Becali nu are răbdare să urmărească niciun meci fără să fie tentat să schimbe el câțiva jucători. 

Gazeta a aflat că patronul s-a implicat în acest final de sezon și la echipa a doua, atras de miza imensă, în care FCSB 2 avea misiunea s-o încurce pe CSA Steaua, rivala care pretinde că ar fi moștenitoarea tradiției militarilor și a Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Gigi Becali a „antrenat” FCSB 2 la retur

Cum s-a petrecut totul? Ca să poată să-i stopeze pe steliști, membrii echipei secunde a FCSB trebuiau să-i depășească întâi pe cei din Afumați. Câștigaseră turul cu 1-0, deci erau favoriți pentru calificarea în finala pentru promovare. 

Surse din club explică evenimentele: „Vasile Geambazi, nepotul patronului, condusese echipa la Afumați, el a stabilit formula de start, schimbările. Însă înaintea returului, Gigi a zis că trebuie să se implice el, fiindcă are un „dar” și că doar el poate să garanteze calificarea”.

Becali s-a ocupat în returul cu Afumați de tot: el a fixat formula de start, a dictat schimbările în timpul jocului. A operat toate modificările în timp ce urmărea meciul la televizor. Din păcate, nu a mai putut să trimită fotbaliști din prima echipă, pentru că formația din Liga 1 avea și ea meci. 

A rezultat o formulă cu mulți juniori pe care patronul i-a condus fără să-i fi văzut jucând înainte. El nici nu-i cunoștea pe jucătorii de la „satelit”, avea doar informații vagi despre ei, pe care i le transmiseseră colaboratorii din club. Rezultatul a fost dezastruos, 1-4.

Așa se face că de calificat mai departe, s-au calificat cei de la Afumați, care aveau să cedeze fără drept de apel în finala contra celor de la CSA Steaua.

Gigi Becali: „Băi MM, noi ne distrăm!”

Becali a povestit, după ce echipa a doua a lui a pierdut cu Afumați, că l-a sunat pe Mihai Stoica, managerul clubului: „MM era supărat, îmi zicea «Ne-au bătut ăștia și o să promoveze CSA!». I-am spus «MM, tu chiar ești supărat?! Care e problema? Noi doar ne distrăm, ce dacă promovează ei?»”.

Gigi Becali: „Antrenați-vă cu «manechinele»”

FCSB a făcut tot ceea ce a putut ca s-o încurce pe Steaua să urce în liga a doua. A trimis la „satelit” fotbaliști consacrați în prima ligă, pentru partidele pe care trupa lui Becali le-a avut cu CSA în sezonul regulat. În play-off, situația a devenit complicată, fiindcă „seniorii” aveau partide hotărâtoare pentru titlul din Liga 1, deci Gigi nu mai putea să delege un lot pentru jocurile din eșalonul al treilea. 

Înaintea meciului cu Clinceni, încheiat egal, 2-2, el a vrut să trimită zece jucători la barajul cu Afumați, de promovare în „B”. Staff-ul primei echipe l-a convins cu greu să renunțe la idee, deoarece oamenii din conducerea tehnică nu mai aveau suficienți fotbaliști pentru antrenamente. 

„Folosiți manechinele alea din plastic în loc de jucători!”, le ceruse patronul. Ei i-au explicat că manechinele sunt utile doar pentru exersarea fazelor fixe. Antrenamentele obișnuite necesitau prezența unor oameni reali.

Formula cu care a început FCSB 2 meciul pierdut cu Afumați, 1-4: Târnovanu - Pantea, Gogor, L. Filip, S. Serban - Ardelean, G. Simion, Al. Stan - Timiș, Istrate, Nicola

VIDEO. Sărbătoare în Ghencea! CSA Steaua a promovat în Liga 2

Mai multe știri despre FCSB:

FCSB a renunțat la transfer! Becali a spus stop după ce i s-au cerut 600.000 de euro: „Iau pe altul”

Procesul FCSB - CSA Steaua se poate decide luna asta » Gigi Becali vrea să obțină la Tribunal ce nu a reușit pe teren

Daniel Oprița, mesaj tranșant pentru șefii CSA: „Asta m-a deranjat cel mai mult, au făcut-o aşa, mai mult să vadă...”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (33)
cracker
cracker  •  02 Iunie 2021, 15:41

Cate povesti "din surse sigure" pentru gugustiucii creduli. J. K. Rowling, J. R. R. Tolkien si altii din genul literaturii sunt invidiosi pe autorii acestui basm.

siriussirius
siriussirius  •  01 Iunie 2021, 20:45

Cel mai prost antrenor posibil mai ales pentru faptul ca nici macar nu realizeaza acest lucru,nu degeaba se bate cu degetul in capul ce suna a doaga ( gol ! ) de lemn !!!

je__
je__  •  01 Iunie 2021, 20:04

Referitor la cioban, nu conteaza ca esti trompeta, cel mai rau e ca nu-ti dai seama...

Vezi toate comentariile (33)
Comentează