FOTBAL  »  LIGA 3  »  MANGER

Gigi Becali vrea s-o împiedice pe CSA Steaua să promoveze, dar trebuie să se lupte cu Victor Piţurcă: „Acum ajută din umbră” » Ce se va întâmpla din vară

Articol de GSP - Publicat luni, 15 februarie 2021 12:43 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 14:12

Adrian Bumbescu, fost coleg cu Victor Pițurcă la Steaua, spune că fostul selecționer este apropiat de CSA Steaua și ar putea să se implice la formația roș-albastră după promovarea în Liga 2.

Fără angajament în acest moment, Pițurcă, care a lucrat și cu Gigi Becali la echipa acestuia, îl ajută cu sfaturi pe antrenorul Daniel Oprița și ar putea avea un rol oficial dacă echipa va promova.

„Piţurcă ajută din umbră. El se poate alătura proiectului la promovarea în Liga 2. Sigur o să vină. El ţine foarte mult legătura cu Opriţa. Se sună, se sfătuiesc

Victor Piţurcă se implică neoficial la Steaua, dar îl văd să se implice şi oficial. Piţurcă o să fie manager, aşa îl văd eu. Aşa cred că o să fie. Dacă i se oferă ceea ce consideră el că e nevoie, el imediat a venit”, a spus Bumbescu la Look Sport.

Gigi Becali vrea să blocheze Steaua

Gigi Becali, patronul FCSB, aflat în conflict cu CSA pentru marca, numele și palmaresul Stelei, vrea ca echipa echipa secundă a clubului său să câștige Liga a 3-a și să nu o lase pe CSA Steaua să promoveze. Latifundiarul din Pipera a promis că la meciul direct va trimite mai mulți jucători de la prima echipă pentru ca FCSB II să aibă o șansă în plus.

După 10 etape, CSA Steaua e lider în Liga 3, cu 26 de puncte (8 victorii, 2 egaluri). FCSB II e pe locul secund, cu 24 de puncte. 

Steaua trebuie să-și schimbe forma juridică pentru L2

CSA Steaua e obligată să-și modifice structura de organizare pentru a putea avea drept de promovare în campionatul următor, în cazul în care la startul sezonului 2021-2022 se va afla între echipele din liga secundă. Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar în momentul de față Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale. 

Tot statutul FRF, care a fost modificat în iulie 2019, spune că "se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea își vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competițional anterior obținerii dreptului de promovare". Adică: CSA trebuie să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat până la startul viitoarei ediții de Liga a 2-a, care va începe cel mai probabil în august 2021. Cel mai bun exemplu pentru ceea ce are de urmat CSA Steaua e modul FC Argeș. 

Echipa, care era de drept public fiindcă era administrată direct de Primăria Pitești, n-a avut drept de promovare doi ani la rând, între 2017 și 2019. Apoi s-a creat o entitate privată, cu denumirea de Asociația Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, s-a primit avizul departamentului juridic al FRF, după care Comitetul Executiv a anunțat în iulie 2019 că FC Argeș are drept de promovare. Echipa s-a clasat pe locul 2 și a intrat în Liga 1, unde activează acum.

VIDEO Ilie Dumitrescu, propunere pentru cei de la CSA Steaua: „Aș da o sută de euro pe an pentru numele ăsta!”

Citește mai multe știri despre CSA Steaua: 

Capcana pe care FCSB vrea să i-o întindă lui CSA Steaua costă 600.000 de euro! Cu suma asta, Becali îl ține 3 ani pe Tănase

FCSB, pe stadionul Steaua? Gigi Becali, anunț misterios: „Nu trebuie să afle Talpan mișcările noastre”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (48)
886735658133434
Anton Marian Sorin  •  15 Februarie 2021, 20:49

Unde a fost CSA pana i sa pus lui Talpan o doaga la cap ?????

stealesbul
stealesbul  •  15 Februarie 2021, 17:54

Gata, s-a terminat ! Pana la urma, iubirea a invins ! Piti s-a iubit si cu Craiova lui Mititelu, a fost dragoste curata. E bine acum Craiova. S-a iubit si cu fcsb, a fost indus in eroare, credea ca e steaua, vazuse niste generali cu burtile cat careul mic la vip-ul lui Becali. S-a repliat la timp, cu tata socru Becali putea sa iasa nasol rau. Si uite ca a ajuns in sfarsit, ca in filmele indiene, la adevarata dragoste. Va fi bine, csa, lasa-te iubita, daca dragoste nu e, nimic nu e ! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bridges
bridges  •  15 Februarie 2021, 17:44

Dupa ce i l-a adus pe Octavian Popescu de la Craiova mai sufla Becali in fata lui Piti?

Vezi toate comentariile (48)
Comentează