FOTBAL  »  LIGA 4  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Detalii halucinante din Liga 4! Cum se încerca trucarea meciurilor la Brăila: „Era implicată mafia locală. Mi s-a spus să am grijă de mine!”

Perioada petrecută de Aime Lema la Dacia Unirea Brăila a fost de coșmar pentru congolez
Perioada petrecută de Aime Lema la Dacia Unirea Brăila a fost de coșmar pentru congolez

Articol de GSP - Publicat marti, 15 decembrie 2020 12:02 / Actualizat marti, 15 decembrie 2020 12:28

Aime Lema, congolez care a evoluat în ligile a treia și a patra din România, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, unde a povestit cum se încerca trucarea meciurilor în perioada petrecută de el la Dacia Unirea Brăila.

Aime Lema a relatat detalii halucinante petrecute în timpul scurtei sale perioade de la Dacia Unirea Brăila. De la faptul că fotbaliștilor le erau promise prime mai mari dacă pierdeau meciul, la faptul că unii dintre colegii săi încercau să îl accidenteze la antrenamente, astfel încât să nu riște să le strice planurile în timpul jocurilor.

Aime Lema: „Eram lovit la antrenament de către colegi”

„La Brăila am trăit șocul vieții mele. Mafia locală era implicată. «Acolo unde sunt bani, de ce să îi ia alții? Să îl luăm noi». Trebuia să scăpăm de la retrogradare în Liga 4, apoi să promovăm în Liga 3. Eram amenințati, nu trebuia să jucăm corect. Nu îmi face plăcere să discut treaba asta, atunci mi s-a spus să am grijă de mine. Chiar trebuie să ai grijă de tine la Brăila, nu e de glumit.

Urma să jucăm un meci. A venit un conducător, noi trebuia să batem să scăpăm de retrogradare ca turcul (n.r. - Huseyin Tekinalp, patronul echipei) să ne plătească. Pentru prima dată în viața mea am auzit așa ceva: «Pentru meciul de astăzi, aveți 10 lei pentru victorie, 15 lei pentru egal și 20 de lei pentru înfrângere». 

Nu a zis nimeni ce trebuie să facem. Eu eram și naiv un pic, nu înțelegeam. Portarul era baza, zicea că are familie de crescut, că îl interesează să ia bani cât mai mulți. Prima dată nu am înțeles care era nuanța, se spunea asta când antrenorul nu era în vestiar. Mi-era frică să spun.

În fiecare vineri eu eram lovit la antrenament de către unul dintre colegi, ca să nu prind jocul. Nu aveau cum să vină să îmi spună mie să o las mai moale”, a povestit Aime la GSP Live. 

Aime Lema: „Ni s-a spus că trebuie să pierdem neapărat”

Lema a povestit cum a ajuns să evolueze la Brăila și modul în care a fost îndepărtat de la echipă. Vestea a primit-o tocmai din partea patronului turc Tekinalp, același om care a dorit să îl aducă la Brăila. 

„Cum m-a primit pe mine acest om? A zis că vrea să mă vadă la un meci amical. Am jucat foarte bine, apoi a zis «cât vrea, atât îi dau». Am cerut foarte puțin, eram naiv. Apoi mi-a zis «eu îți dau în funcție de cum joci. Dacă ai jucat bine, eu vin și îți dau banii». Eu luam banii dacă jucam bine, trebuia doar să mă pregătesc. 

La un meci de la Buzău ni s-a spus că trebuie să pierdem neapărat. Îmi aduc aminte că am dat un gol și m-au scos. Mi-au zis «vezi că îți faci de cap și nu e bine».

Eram pe val, nevasta mea era gravidă, aveam un salariu bun, turcul îmi dădea și pește în fiecare săptămână. Eram foarte bine, nu aveam motiv să fac altceva. La un moment dat, văd turcul la antrenament, alături de o Dacie albă. M-a întrebat pe cât timp am semnat și ce bani are să îmi dea. A scos banii și mi i-a dat, pe toți. «Ai mașina, te duci acum la hotel și îți faci bagajele, apoi mergi la București că nu pot să îți acord securitate».

Așa am plecat de la Brăila. A zis «aici nu ai cum să controlezi anumite persoane, nici măcar eu nu pot»”, a declarat Lema.

Citește mai multe știri din GSP Live:

Idee revoluționară după scandalul „Colțescu”: „UEFA să scoată un dicționar”

Caz șocant de rasism în fotbalul românesc: „Suporterii scuipau de nu puteam să stăm. Au strigat toate apelativele posibile, am plecat cu poliția”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1242599432435913
Romeo Gabriel Barbu  •  15 Decembrie 2020, 21:08

O aberație mai mare nu am mai auzit. Indivizi d'astia care fac dezvăluiri după 20 de ani nu trebuie băgați în seamă. Pare mai degrabă un articol comandat împotriva clubului nostru.

tororosso
tororosso  •  15 Decembrie 2020, 16:12

Dacă în Liga 4 se trântesc meciuri ce să mai spunem in Liga 1 a. Arbitrii mânjiți (Kovacs... Colțescu...Sorin Corpodean) in cumetrie cu patronii de club și până sus la FPF & FRF . Banul ,ochiul dracului zic unii iar spectatorii proștii satului . Unde se termină fotbalul și începe mafia? Cine, cum și de ce se promovează arbitrii corupți in fotbalul mediocru din România ? INTERESUL FINANCIAR !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează