INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RASISM

EXCLUSIV Idee revoluționară după scandalul „Colțescu”: „UEFA să scoată un dicționar”

Sebastian Coltescu, la PSG - Basaksehir
Sebastian Coltescu, la PSG - Basaksehir

Articol de GSP - Publicat marti, 15 decembrie 2020 10:07 / Actualizat marti, 15 decembrie 2020 11:39

Aime Lema, primul antrenor de culoare din fotbalul românesc, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live. În cadrul acesteia, a venit cu o propunere pentru UEFA, astfel încât scandaluri precum cel care îl are prim-plan pe arbitrul Sebastian Colțescu să fie evitate.

Lema a propus ca UEFA să creeze un fel de dicționar care să cuprindă termenii ce pot fi utilizați pe terenul de fotbal, astfel încât incidente ca cel pe „Parc des Princes” să nu se repete.

Aime Lema, propunere pentru UEFA

„Nu se va schimba lumea asta pentru că vreau eu să mi se spună în loc de «negrul ăla de acolo», «a treia persoană din dreapta sau stânga». Nu o să zică nimeni așa din reflex. 

UEFA să scoată un dicționar colectiv, de bune practici, să îl dea la arbitri și la suporteri. Dacă vor să arate că le pasă, să scoată ei ceva, să fie scris alb-negru. Toată lumea vrea să arunce cu pietre, să-și facă reclamă, să facă niște bani. 

Dom'ne, vino cu soluții, reglementează niște chestii. Vezi ca e greu, oprește competiția ca să dai o lecție la oameni. Bagă-i pe toți într-un loc și începe să îi inveți. Cine a călcat strâmb apoi, l-ai ras. Atunci nu o să mai zică nimeni”, a declarat Lema la GSP Live. 

Citește mai multe știri despre incidentul de rasism de la Paris: 

Ladislau Boloni, interviu drastic în cazul Colțescu: „Niciodată nu e rasism!” + „Îl rog pe ministrul Stroe să nu-și ceară scuze în numele meu”

Primul antrenor de culoare din fotbalul românesc, tranșant în scandalul „Colțescu”: „De asta s-a ofensat Webo. UEFA va pedepsi doar pentru a da un exemplu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
risc_mix
risc_mix  •  15 Decembrie 2020, 18:14

Lucrurile puteau fi extrem de simple. Toti care stau pe banca trebuie sa aiba un indicativ pt identificare ca jucatorii. Jucatorii au numere. Ceilalti pot sa aiba litere in functie de calitatea lor pe banca. Antrenorii, A1,A2...maseurii M1, M2... doctorii D1,D2... si tot asa. Dar nu se vrea caci acolo unde e anarhie se pot inventa greseli (ca in cazul asta), dar apar si amenzile grase care umfla conturile Uniunii.

bibi_jupanul
bibi_jupanul  •  15 Decembrie 2020, 17:08

Buna idee, destept tipul, bravo !

753720451412471
Andrei Ionescu  •  15 Decembrie 2020, 17:00
Postat de Andrei Ionescu pe 15 Decembrie 2020, 16:30

*** Nu a fost niciun rasism . Toti ipocritii fac pe plac superiorilor lor si sa dea bine la unii fotbalisti . Nu a fost vorba de rasism. *** *** ***. ***. Ipocriti si ***.

Care cuvinte erau vulgare? ***? Moderatorule nu iti e jena? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează