FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

CSA STEAUA. AMFB reacționează după atacul lui Florin Talpan: „Așa ceva nu se poate”

Florin Talpan își dorește ca CSA Steaua să meargă direct la barajul de promovare pentru Liga 3
Florin Talpan își dorește ca CSA Steaua să meargă direct la barajul de promovare pentru Liga 3

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 10:23

Marian Lumânare, președintele AMFB (Asociația Municipală de Fotbal), a răspuns după declarațiile făcute de Florin Talpan, juristul CSA Steaua, care consideră că formația din Ghencea merită să meargă direct la barajul de promovare pentru Liga 3.

  • Echipele din Liga 4 vor începe pregătirile în mod organizat de la 1 iunie;
  • Recomandarea FRF este ca sezonul regulat, dar și play-off-ul, să se încheie până la 31 iulie;
  • Barajul de promovare în Liga 3 va avea loc începând cu 4-5 august;
  • Meciurile de baraj vor fi disputate între trei asociații județene, nu între două, cum era stabilit inițial;
  • O decizie oficială în acest sens va fi luată la sfârșitul lunii mai.

„O să răspund solicitării domnului Talpan în cursul acestei zile. Am avut o discuție cu acesta, e prietenul meu. I-am spus că-l înțeleg. E un militar care luptă pentru CSA Steaua. Dar acum nu putem lua o decizie la dorința domnului Talpan sau a Clubului Sportiv al Armatei Steaua. 

Avem niște recomandări făcute de FRF, chiar dacă avem autonomie. Condițiile actuale sunt mai greu de îndeplinit de echipele din Liga 4. Am avut o ședință cu echipele de pe primele șase locuri. E posibil ca în momentul în care vom relua competițiile măsurile să fie mai relaxate și costurile să nu mai fie atât de mari. Dar nu le pot da celor de la Steaua titlul de campioană. I-am spus și domnului Talpan că mi-ar fi mai simplu să dau titlul Stelei fără bătăi de cap”, a declarat Lumânare, potrivit Prosport.

CSA STEAUA. AMFB reacționează după atacul lui Florin Talpan: „Așa ceva nu se poate”

Marian Lumânare // Sursă foto: Facebook

CSA STEAUA. Ce spunea Florin Talpan:

„Steaua București trebuie să fie declarată câștigătoarea competiției organizate de AMFB în baza meritului sportiv și să fie programată de către FRF pentru disputarea meciurilor de baraj. Nu întrunesc cerințele guvernului echipele din Liga 1 si AMFB vrea ca echipele din Liga 4 care nu îndeplinesc condițiile să programeze meciuri? Este inadmisibil”

CSA Steaua, lider detașat în Liga 4

Steaua a ratat promovarea în Liga 3 în ultimii doi ani, de fiecare dată terminând pe locul secund play-off-ul. Rapid (2018) și Carmen (2019) au blocat accesul „roș-albaștrilor” la barajul spre promovare. 

„Militarii” sunt favoriți la promovare în acest sezon, având în acest moment un avans de 7 puncte față de „satelitul” Rapidului. În play-off se califică primele patru clasate, care vor începe cu 3, 2, 1 și 0 puncte, în funcție de locul ocupat în sezonul regulat. Se joacă fiecare cu fiecare într-o singură manșă, iar locul 1 merge la barajul de promovare în L3.

CSA STEAUA. AMFB reacționează după atacul lui Florin Talpan: „Așa ceva nu se poate”

Citește mai multe știri despre CSA Steaua:

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, intervenție furibundă: „Mă voi lupta cu toată lumea!”

Gigi Becali ia măsuri contra Stelei: „Vă promit că nu va promova!” » Replică pentru Victor Pițurcă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
jaleimensa
jaleimensa  •  20 Mai 2020, 18:10

Promoveaza Rapid 2, au trupa mult mai buna. O sa-i bata lejer in meciul direct.

kordell
kordell  •  20 Mai 2020, 17:36
Postat de catalynn pe 20 Mai 2020, 13:46

Ceva miroase foarte urat! Ori cei de la L1 care cer suspendarea playoutului spunând ca nu se justifica nici costul dar mai ales riscul (înclusiv de te alege nu doar cu CoViD dar și dosar penal) sunt niște șarlatani (nu mai spun de L3 sau L2) ori Lumânare! Dacă nu a citit protocolul FRF îl poate lua pe site-ul federatiei, are 38 de pagini dar după maxim 10 ii înțelegi pe cei din L1 ... Steaua este singurul club din întregul L4 care are resursele pt a respecta condițiile agreate de Guvern, io unul nu văd nici cum se va juca chiar și barajul de promovare interjudețean. Bun, am înțeles, pana in August se pot întâmpla multe, inclusiv CoViDul sa dispară miraculos, însă deocamdată se discuta despre reinstaurarea stării de urgentă necum de relaxarea condițiilor de distanțare socială.

Eventual aventura voastra se va i cheia in liga a treia ,mai sus nu puteti accede ca echipa deprtamentala .

thirteen
thirteen  •  20 Mai 2020, 17:08

Rapid 2 de ce nu are sanse? CSA e specialista in a pierde play-off-uri... cate a pirdut :2 sau 3?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close