FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV CSA Steaua e campioană în Liga 4! Reacția președintelui AMFB

EXCLUSIV CSA Steaua e campioană în Liga 4
EXCLUSIV CSA Steaua e campioană în Liga 4

Articol de - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 10:11 / Actualizat miercuri, 15 iulie 2020 12:50

CSA Steaua a fost declarată campioană în Liga 4 București și va merge la barajul pentru promovarea în Liga 3. 

Președintele AMFB, Marian Lumânare, a explicat pentru GSP care au fost motivele pentru care azi, în Comitetul Executiv s-a decis ca CSA Steaua să fie declarată campioana Ligii a 4-a pe București: 

„Am decis să înghețăm campionatul și să declarăm Steaua campioană pentru că două echipe, Bucharest United și Progresul 2005, au anunțat că nu pot indeplini condițiile protocolului medical stabilit săptămâna trecută de FRF și de ordinul MTS. Cei de la CSA Steaua și de la Rapid 1923 le-ar fi îndeplinit. Chiar și Asalt era dispusă să joace, dar ei au avut o serie de nelămuriri în legătură cu acel protocol medical. Ca să le rezolvăm ar fi fost nevoie de o altă ședință de Comitet Executiv, însă nu mai era timp. Noi stabilisem ca play-offul să se joace pe Daco - Getica, pe 19, 22 și 25 iulie, pentru că până pe 27 iulie trebuia să anunțăm campioana. Dar regulamentul nostru prevede că play-offul se dispută cu patru echipe, nu cu două sau cu trei”. 

Lumânare a mai spus că „Steaua este o campioana merituoasă a Bucureștiului. Era pe primul loc, la 7 puncte de Rapid, pe care o bătuse cu 4-0 în meci direct, avea victorii pe linie. Rapid a insistat să se joace pe teren, dar nu era regulamentar și chiar fair-play să se decidă totul într-un meci, ei cu Steaua, care avea un avans atât de mare. Am avut noi o serie de diferende cu domnul Talpan, am fi vrut să se joace acest play-off, dar din cauza condițiilor speciale legate de coronavirus, nu am avut altă soluție. Le urăm succes celor de la Steaua în barajul pentru Liga a 3-a”.

CSA Steaua merge la barajul de promovare în Liga 3

În aceste momente are loc la AMFB ședința Comitelului Executiv. Cum mai multe echipe dintre cele implicate în play-off-ul de la Liga 4 au anunțat că nu au posibilitatea să respecte protocolul medical stabilit în urmă cu câteva zile de FRF și MTS, conducerea AMFB va decide că CSA Steaua este campioana acestui sezon pe București. „Militarii” vor merge direct la barajul pentru promovarea în Liga 3.

La barajul pentru promovarea în Liga 3, CSA Steaua va înfrunta, într-un baraj în 3 echipe, câștigătoarele Ligii 4 din județul Ialomița și Giurgiu.

Comunicatul AMFB

1. Luand la cunostinta de prevederile protocolului medical pentru fotbalul amator emis de Federatia Romana de Fotbal, aprobat de Comitetul de Urgenta al FRF din 14 iulie 2020, avand in vedere Hotararea nr. 1 din 30 iunie 2020 a Comitetului Executiv al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti (Art. 1: “… jocul de baraj pentru ocuparea celui de al patrulea loc in cadrul Play Off-ului Ligii a 4-a, precum si jocurile din Play Off sa se desfasoare numai daca se vor putea juca fara masuri suplimentare…”) si consultarea cu cele cinci cluburi implicate, se hotaraste inghetarea editiei de campionat 2019-2020 a Ligii a 4-a si desemnarea primei echipe clasate, dupa cele 18 etape jucate, CSA Steaua Bucuresti, campioana municipala si participanta la barajul organizat de Federatia Romana de Fotbal pentru promovarea in editia 2020-2021 a Ligii a 3-a.

2. Omologheaza clasamentul Ligii a 4-a, edita 2019-2020, intocmai cum acesta este stabilit dupa disputarea a 18 etape, cu mentiunea ca nicio echipa nu va retrograda in editia 2020-2021 a Ligii a 5-a (Anexa 1).

3. Avand in vedere evolutia pandemiei si masurile de restrictie implementate in domeniul sportiv, s-a hotarat anularea editiei I a Trofeului „AMFB”.

4. Incepand cu 15 iulie a.c., se va relua programul cu publicul la sediul Asociatiei, cu respectarea prevederilor pentru spatiile inchise.
- Comunicat AMFB

Clasamentul din Liga 4 înainte de întrerupere

ECHIPĂPUNCTE
1. CSA Steaua54
2. FC Rapid 192347
3. ACS Bucharest United46
4. Progresul București40
5. AFC Asalt40

Sistemul acceptat inițial în Liga 4 prevedea ca primele 4 clasate, în acest caz Steaua, Rapid II, ACS Bucharest United și câștigătoarea unei baraj între Progresul și AFC Asalt, să dispute un play-off. 

VIDEO. Cum arată acum stadionul Ghencea

Citește și alte știri despre CSA Steaua: 

MApN nu se opune, dar CSA decide » Cum va putea fi blocată FCSB să evolueze pe stadionul Ghencea

Iulian Miu a întrerupt-o pe Anamaria Prodan pentru a o „certa” chiar în timpul emisiunii: „Eu sunt antrenor la Steaua”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (175)
tatastrumf
tatastrumf  •  16 Iulie 2020, 01:46
Postat de rocky2 pe 15 Iulie 2020, 19:38

CSA e spaima gigimii!:)))

Daaaa, toti stelistii tremura de spaima CSA de fiecare data cand ne uitam la Steaua cand joaca in Cupele Europene :))

tatastrumf
tatastrumf  •  16 Iulie 2020, 01:43
Postat de lupu68 pe 15 Iulie 2020, 21:03

Ar trebui sa-ti fie rusine ca bati campii neincetat. Daca esti in slujba ADEVARULUI, niciodata nu-ti va fi rusine de cine esti alaturi. De aceea personaje precum Becali sau Mustata nu au nicio relevanta, important este ca FCSB ESTE STEAUA, IAR STEAUA ESTE O CLONA DIZGRATIOASA. Daca ar fi dupa mintea ta de bibilica, toti romanii ar trebui sa plece in exil de rusine fiindca i-au avut ca lideri pe Ceausescu si Ana Pauker sau fiindca au fost contemporani cu ***. Va place sa zcrieti ca sa va aflati in treaba si sa va bagati singuri in seama. Steaua este si va fi numai una, iar tu si catalynn si adriann_ si alti cativa pitigoi guralivi va inchinati la o icoana care nu exista, fara ca macar sa stiti cum se face semnul crucii.

Foarte corect spus. As adauga ca sustinatorii Clubului Sportiv al Armatei sunt cateva sute, fun cluburile lor online arata clar asta...

anti.cioban
anti.cioban  •  15 Iulie 2020, 23:08

Na ca poate fac si eu pacate pe baza unei presupuneri, dar cert e ca n-am mai auzit de alti machedoni care sa aiba nume de familie Becali in afara de aceasta familie (ciobanul, verii etc).

Vezi toate comentariile (175)
Comentează