FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Joci un minut şi Contra te ia la naţională! Controverse în jurul listei preliminare întocmite de selecționer

Articol de , , - Publicat vineri, 28 septembrie 2018 10:20

Etapa a doua în Liga Naţiunilor va însemna pentru naţionala României altă "dublă": 11 octombrie, partida cu Lituania din deplasare, oa 21:45, iar pe 14 octombrie cu Serbia, pe Arena Naţională, de la ora 16:00.

Pentru aceste jocuri, Cosmin Contra deja a anunţat o listă preliminară cu stranierii pe care îi are în vedere.  Sunt 16 nume, iar printre acestea se regăseşte şi cel al lui Dorin Rotariu, fotbalist care, în ciuda faptului că e invizibil la echipa de club, AZ Alkmaar, e băgat în seamă de Contra.

Nepotul fostului mare fotbalist Iosif Rotariu a jucat un singur minut în ultimele 3 săptămâni şi jumătate la echipa olandeză. Atât cât îl folosise şi Contra în meciul cu Serbia, de la Belgrad, scor 2-2. Convocarea lui Rotariu surprinde şi din alte două perspective:

  1. Dorin nu e un fotbalist care să fi avut un aport deosebit la naţională în ultima vreme, gen Chiricheş, iar postura de rezervă la echipa de club să nu conteze atunci când selecţionerul face convocările;
  2. Alexandru Băluţă, un alt fotbalist român, care e cam de acelaşi profil şi care joacă aproape acelaşi post cu Dorin Rotariu, a jucat incomparabil mai mult pentru echipa sa de club, Slavia Praga, lider în Cehia, dar n-a fost convocat de Contra.

2 anie diferenţa de vârstă dintre cei doi, Rotariu a făcut 23 de ani în iulie, iar Băluţă a împlinit 25 în această lună

2.600.000 €a costat Băluţă în vară, când a fost cumpărat de Slavia Praga de la Craiova, în timp ce Bruges a plătit pentru Rotariu, de la Dinamo, 2,2 milioane în ianuarie 2017

2.300.000 €e cota de piaţă a lui Băluţă pe transfermarkt, cu peste 50% mai mult decât nivelul lui Rotariu, evaluat la 1,5 milioane de euro

 tabele

Lista stranierilor
PORTARI
Tătăruşanu (Nantes), Pantilimon (Nottingham Forest), Niţă (Sparta Praga), S. Lung jr. (Kayserispor)
FUNDAŞI
Săpunaru (Kayserispor), Toşca (PAOK Salonic), Tamaş (Hapoel Haifa), Chipciu (Sparta Praga)
MIJLOCAŞI
R. Marin (St. Liege), Stoian (Crotone), P. Anton (Krîlia Sovetov), D. Rotariu (Alkmaar), N. Stanciu (Sparta Praga), Budescu (Al-Shabab), Maxim (Mainz)
ATACANT
Keşeru (Ludogoreţ)

"11"-le stranierilor după ţările în care joacă
Franţa - Cehia, Turcia, Israel, Grecia - Belgia, Italia (Liga a II-a) - Cehia, Arabia Saudită, Germania - Bulgaria

Revine Tamaş!

O surpriză în lista lui Contra este revenirea lui Gabi Tamaş. După ce Chiricheş, Dragoş Grigore, Găman şi Bălaşa s-au accidentat, iar Nedelcearu va fi lăsat la naţionala de tineret, selecţionerul s-a văzut nevoit să apeleze la un stoper care în noiembrie va împlini 35 de ani. Tamaş n-a mai jucat în prima reprezentativă de aproape 3 ani şi jumătate, mai precis de la începutul lunii iunie 2015, Irlanda de Nord - România 0-0. În prezent, Gabi evoluează în Israel, la Hapoel Haifa, ocupanta locului 8. În ultimele 13 luni a bifat nu mai puţin de 36 de meciuri la Hapoel. Tamaş are 65 de selecţii în naţională, iar din lotul pentru meciurile cu Lituania şi Serbia e lider la acest capitol, peste Tătăruşanu (53) şi Chipciu (38). z

Pe Mogoş nu-l vede nimeni?

Un fotbalist român care evoluează de ani buni în Italia ar putea face şi el obiectul unei selecţii. Mai ales că cifrele chiar l-ar recomanda. E vorba despre Vasile Mogoş, fundaş dreapta, născut la Vaslui şi care evolează în Italia din 2010. A început la echipe mici precum Asti, Real Vicenza, Delta Porto Tolle, Lumezzane, dar apoi a urcat nivelul şi a bifat Reggiana, după care Ascoli, în Serie B. Aici, sezonul trecut a jucat nu mai puţin de 39 de meciuri. În această vară a fost luat de Cremonese, grupare tot de Serie B, unde e titular indiscutabil. A fost integralist în toate cele 5 etape disputate, a marcat şi două goluri, iar echipa lui e pe locul 4, peste grupări precum Palermo, Lecce, Brescia, Crotone. Mogoş va împlini la finalul lunii octombrie 26 de ani. 

 

 

 

Citește și:

E gata! Kylian Mbappe a fost prezentat oficial de Real Madrid
Campionate
E gata! Kylian Mbappe a fost prezentat oficial de Real Madrid
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (4)
10206387906913188
Mihai Andrei  •  29 Septembrie 2018, 13:57

Dorin nu e un fotbalist care să fi avut un aport deosebit la naţională în ultima vreme, gen Chiricheş, iar postura de rezervă la echipa de club să nu conteze atunci când selecţionerul face convocările; =))))))))))) Asta e cea mai tare parte a acestui articol ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  28 Septembrie 2018, 19:24

Contra nu "a auzit"ieri de Rotariu!A avut timp sa-l vada ca e fotbalist,nu jucator al fcsb-ului!Rotariu sezonul trecut a dat vreo 11 goluri in Belgia-acolo unde Stanciu-senator de drept la nationala-facea tusa!Apoi in meciul cu Suedia-un adversar cu adevarat tare-a intrat in ultimul sfert de ora si a dat gol!Din actiune personala!

mosvasile
mosvasile  •  28 Septembrie 2018, 19:17

Daca l-a luat pe Balasa-rezerva la fcsb?Si vinovatul de serviciu la fcsb!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează