FOTBAL  »  NATIONALA  »  CALIFICARE

15 ani de la ultima victorie a României la Euro » 11 lucruri care s-au schimbat în lume între timp :)

Articol de GSP - Publicat joi, 15 octombrie 2015 19:51

România s-a calificat la Euro 2016, care va fi primul turneu final pentru naționala noastră după o pauză de 8 ani. Singurul "supraviețuitor" din 2008 este Răzvan Raț.

Mai trist este că atunci cînd România obținea ultima victorie la Euro, mulți dintre actualii jucători abia începeau junioratul.

Se întîmpla la Euro 2000, împotriva Angliei. Cîștigam atunci cu 3-2. Pagina "Eu sunt 12" a găsit 11 lucruri care s-au schimbat de la ultimul succes.

1. Populaţia globului a crescut cu aproape un miliard. Sîntem atît de mulţi, dar noi încă îl mai căutăm pe noul Hagi printre noi.

2. Numărul utilizatorilor de internet a crescut de la aproape 400 de milioane la aproape 3 miliarde. Noi încă ne uităm la golul lui Chivu cu Anglia.

3. SUA şi-a ales primul preşedinte de culoare din istorie.

4. Turnurile Gemene din New York au căzut. Noi încă mai căutăm turnuri precum Belodedici şi Gică Popescu.

5. Mutu e în India de unde speră că Tată Puiu îi va da viza de Euro. Meeeaaanwhile în real football, Totţi, Buffon şi Del Piero încă mai joacă fotbal. Încă mai sînt zei. Încă mai uimesc zeci de mii de fani pe stadioane.

6. Hagi s-a retras dintr-un meci oficial fiind eliminat cu Italia. În acel moment Ianis avea aproape 3 ani. Astăzi Hagi anunţă că Ianis va fi viitorul căpitan al naţionalei României.

7. Steve Jobs a lansat iPhone. Marica îşi caută echipă pe eJobs că să prindă lotul de Euro.

8. În 2000, Putin era tot preşedintele Rusiei. Atît. În Rusia, lucrurile se schimbă mai greu.

9. Unirea Urziceni s-a înfiinţat, a luat titlul, a jucat în Champions League, a umplut Ghencea, a luat milioane de euro de la UEFA, s-a desfiinţat şi banii au dispărut. Nicu Epaminonda încă mai joacă.

10. În 2000 Mircea Lucescu reuşea să cîştige Supercupa Europei cu Galatasaray. Astăzi este ultimul antrenor român care a cucerit un trofeu European, Cupa UEFA, în 2008. Şi unul dintre favoriţii pentru viitorul băncii naţionale.

11. Grecia a cîştigat Campionatul European.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
eucutine
eucutine  •  15 Octombrie 2015, 20:21

Pai, in primul rand, s-a schimbat mileniul. In al doilea rand, actuala echipa de la gsp lucra la prosport. In al treilea rand, valahul tocmai iesea la pensie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează