FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA 2-1

EXCLUSIV Critici pentru un tricolor: „E prea plin de el!” » Reproş pentru selecţioner: „Exceptând asta, nota 10 pentru Rădoi”

Andrei Ivan (dreapta), încercând să blocheze pasa lui Leon Goretzka // foto: Imago Images +44   FOTO
Andrei Ivan (dreapta), încercând să blocheze pasa lui Leon Goretzka // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 09 octombrie 2021 13:09 / Actualizat sambata, 09 octombrie 2021 16:49

Adrian Porumboiu (71 de ani) a apreciat prestația României din meciul cu Germania, scor 1-2. Fostul arbitru nu a fost însă mulțumit de două decizii: înlocuirea lui Ianis Hagi și introducerea lui Andrei Ivan în joc. 

  • România - Armenia se joacă în Ghencea, pe 11 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Pro TV.

Adrian Porumboiu a elogiat jucătorii și selecționerul echipei naționale a României după meciul de la Hamburg, lăudându-i în special pe Ianis Hagi, Nicolae Stanciu și Florin Niță. Totuși, Porumboiu spune că Ianis nu ar fi trebuit schimbat și caracterizează introducerea lui Ivan pe teren - care s-a petrecut în același minut cu înlocuirea lui Ianis, 60 - drept o „lipsă de inspirație”.

Audienţă record la meciul Germania - România » Câți telespectatori a avut Pro TV
GERMANIA - ROMÂNIA 2-1
Audienţă record la meciul Germania - România » Câți telespectatori a avut Pro TV

Adrian Porumboiu: „Exceptând asta, nota 10 pentru Rădoi. Ianis Hagi, magistral”

„Sunt chiar plăcut impresionat, am văzut o echipă cum nu mai văzusem de mult, să joace atât de bine. O notă în plus pentru antrenorul care a pregătit excelent jocul. Având în față adversari de plus 14 karate, super fotbaliști, am avut o așezare pe teren de excepție. Mi-a plăcut toată echipa, am o singură îndoială. Nu trebuia schimbat Ianis, producea tot timpul acolo, mai era nevoie de încă o sclipire... dacă scăpa cum a scăpat Pușcaș, cred că îl executa pe portarul advers

A fost magistral puștiul. Ianis să îi dea mingea printre picioare lui Rudiger, jucător de zeci de milioane de euro de la Chelsea, l-a umilit! Umilință mai mare decât să marchezi după ce îi dai mingea printre picioare unui adversar rar întâlnești. Super talent. Sigur, pe taică-su nu îl poate egala, să stea liniștit, Gică rămâne unic, dar Ianis are stofă

N-am folosit un fotbal agresiv, am reușit să le creăm probleme serioase prin mijloace pur tehnice și un plasament extraordinar. Dacă mai aveam și puțin noroc... și la ocazia lui Stanciu, că de regulă el nu dă de acolo pe colțul scurt, caută colțul lung. A jucat bine și Stanciu. Chiar bine, bine, s-a pus în slujba efortului colectiv al echipei. Dacă marca acolo se termina meciul, era 2-1, nu mai reveneau”, a spus Porumboiu pentru GSP.ro.

Nu știu dacă e cineva care să nu fie mulțumit. Am pierdut, dar în niște condiții care îți dau satisfacție că vor urma lucruri bune.

Noi mai avem ceva foarte, foarte bun. Un portar de excepție, bravo lui, îl apreciez fără niciun fel de rezerve pe Niță. A luat două goluri la care nu are niciun fel de vină. Noi avem portar de calificare, nu unul pentru orice fel de împrejurare. E portar, portar. A plecat Tătărușanu, un alt super portar, și a venit Niță. La acest capitol nu avem probleme.

- Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu: „Andrei Ivan, singurul care nu a intrat în joc”

„Golul 2 pe care l-au marcat ei a fost neglijență. Greu de înțeles, o fază fixă. Știi că trebuie să acoperi bara a doua, că trebuie să urmărești omul, dar nu o faci. Cât despre introducerea lui Ivan... nu am nimic cu el, o fi talentat, dar așa ceva... e prea plin de el și nu dă acel «prea plin» pe teren. Singurul care nu a intrat în joc a fost Ivan. Exceptând lipsa de inspirație cu Ivan, nota 10 pentru Rădoi, pentru cum a așezat echipa pe teren.

Nu înseamnă că e vinovat Ivan, e jucător de mare talent, să nu înțeleagă cineva că mă iau de el, dar părerea mea e că nu a intrat în ritmul jocului”, a adăugat Adrian Porumboiu. 

Adrian Porumboiu: „Spulberăm Armenia!”

Porumboiu privește fără emoții către meciul de luni, cu Armenia. „Tricolorii” au nevoie de o victorie pentru a-și spori șansele la locul 2. 

„E o plăcere să vezi o echipă să lupte cu o asemenea ambiție, o asemenea ardoare. Acum suntem la mâna noastră, nu mai avem meciuri atât de grele. Jucăm cu Armenia, care este sub nivelul nostru ca valori individuale. Va fi mai greu acasă, cu Islanda, cel mai greu din cele 3.

Dacă jucătorii rămân conectați la ambiția și ardoarea cu care au jucat la Hamburg, poate vi se pare exagerat ce voi spune, dar îi spulberăm pe armeni. Bine, trebuie să îi batem cu 1-0, nu să îi spulberăm. Dacă am transpune aceleași condiții de dăruire, ardoare, așa ar fi”, a concluzionat fostul arbitru. 

Critici pentru un tricolor: „E prea plin de el!” » Reproş pentru selecţioner: „Exceptând asta, nota 10 pentru Rădoi”

Statisticile meciului, via sofascore.ro

Clasamentul grupei J: România are nevoie de victorie cu Armenia 

FOTO. Cele mai tari imagini de la Germania - România 2-1

+40 FOTO

Mai multe știri despre Germania - România 2-1:

Dorinel Munteanu e convins: „Meritam un egal cu Germania. Batem Armenia și ne îndreptăm cu pași mari spre locul 2”

Calcule și scenarii în grupa României, după Islanda - Armenia și Liechtenstein - Macedonia de Nord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
884232048281235
Itu Valer-Octavian  •  10 Octombrie 2021, 02:29

Suntem mulțumiți că am pierdut. Sună ca draci.

pamparam21
pamparam21  •  09 Octombrie 2021, 19:41

Daca verti sa aflati cum se falimenteaza echipe sau cum se organizeaza cooperative, Porumboiu e de sunat

legio.sud
legio.sud  •  09 Octombrie 2021, 19:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Și amu chiar vrei un dialog obiectiv ?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează