FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA U20 - ROMÂNIA U20

Anglia U20 - România U20 6-1 » Înfrângere usturătoare pentru naționala condusă de Lobonț

Micii „tricolori” dau piept cu Anglia / foto: FRF.ro
Micii „tricolori” dau piept cu Anglia / foto: FRF.ro

Articol de - Publicat luni, 06 septembrie 2021 16:00 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 18:15

România U20, selecționata condusă de Bogdan Lobonț, a fost învinsă fără drept de apel de Anglia U20, scor 6-1, într-o partidă amicală.

După un succes contra Portugaliei la debut, 2-1, România U20 s-a deplasat în Anglia pentru un al doilea amical. Însă a fost cu totul altă desfășurare: având în fața lor titulari care au debutat deja în Premier League sau Bundesliga, elevii lui Lobonț n-au avut nicio șansă.

 Plus că englezii au început tare. Cu toate că Jaden Philogene-Bidace de la Aston Villa, unul dintre pilonii lotului englez, a ieșit repede (12), înlocuitorul, Gelhardt, s-a descurcat și a făcut hattrick!

Asta nu înainte ca Mola, fundaș la Stuttgart, în Germania 1, să deschidă scorul imediat (15) cu capul. Avantajul a fost dublat prin nou-intratul Gelhardt (21), unul dintre cei 4 fotbaliști propuși de altă prim-divizionară, Leeds United. El n-a jucat, deocamdată, la seniorii echipei de pe Elland Road. Tot el a făcut și 3-0 cu un șut din afara careului (53).

Ghindovean a dat speranță pentru România dintr-o lovitură liberă (60), dar Weir și Gelhardt, aflat la triplă!, dintr-un penalty comis de Cristea, au făcut 5-1. Nu și scorul final, stabilit de Jesurun Rak-Sakyi, debutat și el în Premier League, în ultimul minut.

Meciul, jucat la baza Federației Engleze St. George's Park de lângă Burton-on-Trent, trebuia să fie al doilea duel direct România - Anglia din ultima săptămână. Însă primul, meciul U21, programat vineri, n-a mai avut loc din cauza unor cazuri de COVID-19 în rândul englezilor.

Anglia U20 - România U20 6-1

  • Au marcat: Mola 15, Gelhardt 20, 53, 80 Weir 75, Rak-Sakyi  90 / Ghindovean 60

Anglia U20 - România U20: echipe de start 

Anglia U20: 1. Trafford - Drameh, Bate (61 Hill), Wood (cpt.), Buchanan - Mola, Azeez - Philogene-Bidace (12 Gelhardt), McAtee (78 Rak-Sakyi), Mighten - S. Greenwood (60 Weir)
Selecționer: Andy Edwards

România U20: R. Sava (61 Hindrich) - Grosu (61 M. Ilie), Duțu, Giafer (61 Bîrzu), Al. Sima (46 G. Buta) - Mărginean (61 Szondi), Grameni (46 Ghindovean) - Bani (61 F. Cristea), Pănoiu (cpt.) (46 Corbu), Baiaram (46 Mustacă) - Rotar (46 L. Andonache)
 Selecționer: Bogdan Lobonț

Stadion: St. George’s Park Stadium

România U20, debut cu victorie

La primul meci din istorie, România U20 a învins Portugalia U20, 2-1. A fost primul meci pentru această selecționată și pentru Bogdan Lobonț pe banca „tricolorilor”.

România U20 e o selecționată nouă, căreia FRF a decis să-i dea naștere anul trecut. Naționala U20 a României a fost înființată în urma deciziei Comitetului Executiv din noiembrie 2020, din dorința de a oferi continuitate tinerelor generații”, explică FRF.

Bogdan Lobonț: „Visez ca într-o zi să ajung selecționerul echipei României de seniori”

Avem viitor, jucători cu talent, cu calități, datoria nostră e să-i ajutăm să crească bine, să se dezvolte. În plus, această echipă U20 le oferă posibilitatea continuității de la U19 către naționalele mai mari. 

Băieții au fost foarte receptivi, au absorbit ca un burete toate informațiile pe care le-am dat. Sunt optimist, toți din familia U20 suntem așa și vom încerca să dăm maximum din maximul de care fiecare este capabil. Normal că visez ca într-o zi să ajung selecționerul echipei României de seniori. Cu siguranță, se va întâmpla asta. Deocamdată, am un parcurs, am drumul meu foarte clar - Bogdan Lobonț, antrenor U20

Pentru această acțiune, selecționerul Bogdan Lobonț a convocat următorii jucători:

Portari: Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Otto Hindrich (CFR Cluj) 

Fundași: Darius Grosu (Farul Constanța), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Alexandru Sima (CSM Reșița), Gabriel Buta (Farul Constanța) 

Mijlocași: Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Alexandru Crivac (FC Argeș), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Andrei Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Robert Mustacă (Unirea Slobozia)

Atacanți: Luca Andronache (Farul Constanța), Bogdan Rotar (AFK Csikszereda)

Programul României U20 în această toamnă

DataMeciul
2 septembrieRomânia - Portugalia 2-1
6 septembrieAnglia - România
7 octombrieRomânia - Cehia
11 octombrieGermania - România
11 noiembrieRomânia - Polonia
15 noiembrieItalia - România

VIDEO Cătălin Munteanu va face parte din staff-ul lui Bogdan Lobonț la România U20

Citește și alte știri de actualitate: 

Nicolae Stanciu, clinciuri cu suporterii după meci » „Tricolorii”, huiduiți: „Rușine să vă fie” + reacția fotbalistului

Basarab Panduru i-a făcut echipa lui Rădoi pentru meciul din Macedonia: „Ianis, vârf fals”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
steauab
steauab  •  06 Septembrie 2021, 22:47
Postat de observator_federal pe 06 Septembrie 2021, 22:34

1) ”Until 2005 it was known as the FIFA World Youth Championship”. 2) Echipa României care a câștigat bronzul la Campionatul Mondial de Tineret din Australia 1981 a fost învinsă în semifinale de RFG, iar ”selectionata RFG-ului, fusese invinsa de tricolori la Europeanul U-18 disputat in 1980” , adică cu un an înainte participase la U-18!!. 3) Dacă FRF nu a avut România U20 până acum? Mă opresc fiindcă pe Looksport HD începe acum meciul Rapid - Universitatea Craiova (Reluare evident).

Te contrazice FIFA, România Under 20 a participat la Campionatul Under 20 unde a luat bronz si Coraș a fost desemnat jucătorul turneului. Sa ii fie Rușine lui Lutac ca nu știe dar trimit mailuri la FRF, LPF, GSP si Digi

observator_federal
observator_federal  •  06 Septembrie 2021, 22:34

1) ”Until 2005 it was known as the FIFA World Youth Championship”. 2) Echipa României care a câștigat bronzul la Campionatul Mondial de Tineret din Australia 1981 a fost învinsă în semifinale de RFG, iar ”selectionata RFG-ului, fusese invinsa de tricolori la Europeanul U-18 disputat in 1980” , adică cu un an înainte participase la U-18!!. 3) Dacă FRF nu a avut România U20 până acum? Mă opresc fiindcă pe Looksport HD începe acum meciul Rapid - Universitatea Craiova (Reluare evident).

steauab
steauab  •  06 Septembrie 2021, 22:31
Postat de observator_federal pe 06 Septembrie 2021, 22:25

Hai băi, că deraiezi deja... ”cifre oficiale” (??) , după câte etape, și în ce conjunctură ?? Fă o poză cu ele, fiindcă -în mod firesc- situația o să se schimbe.

Le găsești pe LPF, care numără ce este la turnicheți. Te sperie ca Abonații CSU nu Vin la meciuri? Sunt artificiali, PSD

Vezi toate comentariile (57)
Comentează