FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

Apare o variantă-surpriză pentru postul de selecţioner: Reghecampf în dublu rol » Ar fi bine pentru naţională?

Reghecampf nu a respins ideea de a prelua echipa naţională.
Reghecampf nu a respins ideea de a prelua echipa naţională.

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 10:23

De cîteva zile, antrenorul roş-albaştrilor discută tot mai aprins, în cercul apropiaţilor săi, despre posibilitatea de a conduce, în paralel cu Steaua, prima reprezentativă. Ieri, întrebat în mod public despre acest lucru, n-a respins varianta, ci a spus că şeful FRF e cel care hotărăşte.

Înfrîngerea categorică cu Olanda nu l-a aruncat pe Victor Piţurcă doar în "gura" suporterilor, care i-au cerut demisia atît prin scandări chiar la meciul de marţi, cît şi pe forumul GSP.ro, ci şi într-o dispută directă cu Steaua, echipa care a dat cei mai mulţi oameni la lot.

"Piţi spune numai prostii"
Totul a plecat de la o declaraţie pe care a făcut-o Piţurcă la final, cînd a susţinut că "steliştii au fost foarte obosiţi după cele 4 meciuri de Europa League, aşteptam altceva de la ei şi din cauza lor am pierdut atît de clar".

Reghecampf a reacţionat ieri violent şi l-a pus la zid pe Piţi: "Spune numai prostii, chiar nu mă aşteptam la o asemenea reacţie de la el, dar cred că ăsta e nivelul şi ne merităm soarta".

Reacţia tehnicianului din Ghencea vine într-o săptămînă în care, mai ales după jocul extrem de prost pe care "naţionala" l-a făcut la Budapesta, Reghe a discutat în cercul său de apropiaţi despre o posibilitate-bombă în ceea ce îl priveşte: să fie numit "principal" la "naţională", dar să rămînă în continuare şi la Steaua! Varianta a plecat de la unii suporteri ai Stelei, care au postat pe forumuri de socializare propunerea ca Reghe să lucreze în cele două locuri.

Ar fi bună varianta Reghecampf antrenor şi la Steaua, şi la naţională? Votează mai jos în sondaj!

Argumentul principal
Acest lucru a circulat în ultimele zile, inclusiv Reghecampf fiind cel care a discutat pe această temă, dar nu şi în public. Ieri dimineaţă însă, situaţia s-a schimbat total. Antrenorul de 37 de ani a intervenit telefonic la sport.ro şi a avut un răspuns interesant atunci cînd a fost întrebat frontal despre această posibilitate:

Moderator: Domnule Reghecampf, aţi accepta să fiţi şi selecţioner, şi antrenor la Steaua?
Reghe: Întrebaţi-l pe Mircea Sandu, cei de la Federaţie pot să vă răspundă mai bine. Eu sînt antrenorul Stelei, la "naţională" există un plan, există contracte, nu mă întrebaţi pe mine.

Nu numai că n-a spus un "nu" răspicat, dar Reghe a lăsat să se înţeleagă că ar accepta o muncă dublă, şi în Ghencea, şi la Casa Fotbalului, dacă acest lucru i s-ar propune. Ceea ce ieri a lăsat doar să se înţeleagă a fost susţinut de Reghecampf în discuţiile din zilele trecute. Argumentul principal pe care actualul tehnician al roş-albaştrilor l-a găsit e faptul că scheletul primei reprezentative e de la Steaua, echipă care e creaţia lui şi îi cunoaşte perfect pe jucători.

9 jucători de la Steaua au fost la echipa naţională la "dubla" cu Ungaria şi Olanda: Tătăruşanu, Chiricheş, Gardoş, Bourceanu, Pintilii, Popa, Chipciu, Tănase şi Rusescu

37 de ani are Reghecampf, care ar deveni al doilea cel mai tînăr selecţioner începînd din 1980, după Mircea Lucescu, care prelua prima reprezentativă în 1981, cînd avea doar 36 de ani

"Sînt foarte dezamăgit de ceea ce a spus Piţurcă despre jucătorii Stelei. Piţi ar trebui să înţeleagă că alte lucruri au fost mult mai grave în meciul cu Olanda decît prestaţia jucătorilor mei" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"La Steaua, rezultatele nu sînt întîmplătoare. Faptul că avem 12 puncte avans în campionat, faptul că am ajuns într-o etapă aşa de avansată în Europa League se datorează acestor jucători şi nu cred că trebuie să dăm vina acum pe ei pentru anumite rezultate ale «naţionalei»" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Le cer scuze suporterilor, mai ales pentru prestaţia de la Amsterdam, dar eu merg în continuare pe mîna lui Piţurcă!" (Mircea Sandu, preşedinte FRF)

"Reghe mi-a zis cum ar arăta «naţionala» lui: Tătăruşanu - Săpunaru, Tamaş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Adi Popa, Rusescu, Chipciu - Mutu" (Gigi Becali, patron Steaua)

Alte cazuri de antrenori şi la club, şi la naţionala României în ultimii 30 de ani

1. Mircea Lucescu
A preluat echipa naţională a României în 1981, după care a calificat-o la CE 1984 din Franţa. În finalul anului 1985 a fost numit "principal" şi la Dinamo, dar a rămas şi selecţioner. Această situaţie a continuat timp de aproape un an, după care a fost demis de la lot după o victorie împotriva Austriei cu 4-0.

2. Răzvan Lucescu
În primăvara lui 2009, după ce Piţi a fost demis de la "naţională", Răzvan Lucescu a fost ofertat şi a semnat cu FRF în 29 aprilie. Era însă antrenor principal la FC Braşov, în Liga a 2-a, de unde nu şi-a dat demisia şi, pentru două luni, a fost, în paralel, şi selecţioner, şi antrenor la club, fără însă să existe vreo acţiune a primei reprezentative în acest timp.

Dialog fabulos cu Piţurcă după meci, la TVR, realizat de Marian Olaianos

Reporter: Din tribună vi s-a strigat demisia, ce le răspundeţi?
Piţurcă: Nu-mi dau demisia aşa uşor. Oricum, la noi e la modă să strigi demisia, dar eu n-am promis că bat Olanda cînd am venit. Fac o muncă bună, nu înţeleg de ce mă întrebi chestia asta. Doar aşa, să mă enervezi, mai ales că sînt supărat, sau ca să faceţi rating?

Reporter: Eu vă întreb ce ar vrea să afle milioane de români de acasă.
Piţurcă: De unde ştii tu ce vor oamenii?

Reporter: Credeţi-mă că ştiu!
Piţurcă: De unde ştii? Le-ai întrebat tu pe acele milioane de români dacă vor să afle chestia asta?

"Am contract, sîntem în cărţile calificării, iar obiectivul meu e să fac o echipă competitivă pentru preliminariile Euro 2016. Deci, de ce se vorbeşte de plecarea mea? Cei care discută aşa ceva sînt oameni fără caractere" (Victor Piţurcă, selecţionerul României)

Dragomir: "Nu răspund, deocamdată!"

- Domnule Dragomir, aţi spus marţi seară că nu mai credeţi în Piţurcă...
- Cei din studio spuneau chestia asta şi eu eram în discuţie cu ei.

- Atunci, vă întreb eu direct, mai credeţi că Piţurcă e o variantă pentru "naţională"?
- Dacă îşi va reconsidera poziţia şi va începe să asculte şi de specialişti, atunci cred că mai e o variantă. Dacă nu, nu.

- Aţi spus ceva foarte interesant marţi seară, şi anume că într-o zi o să ne spuneţi de ce a fost readus Piţurcă la echipa naţională.
- Treaba mea.

- Pare ceva important.
- Nu important, e ceva foarte important, dar, deocamdată, nu spun.

- Ca vicepreşedinte al FRF, aţi susţine varianta Reghecampf şi la Steaua, şi la echipa naţională?
- Nu vreau să răspund la această întrebare. Deocamdată.

Despăbugiri de peste un milion de euro
Contractul lui Piţurcă la echipa naţională e scadent în noiembrie 2015. Pînă atunci mai sînt 32 de luni, iar dacă FRF va dori să rupă această înţelegere atunci va fi obligată să-i achite în întregime salariul lui Piţurcă. Ar însemna un efort financiar de 1.120.000 de euro, cîştigul lunar al lui Piţi fiind de 35.000 de euro.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (222)
daniels7714
daniels7714  •  28 Martie 2013, 23:28

nu vine nimeni din cei care au valoare , sint pe val au contracte ... asa ca ne alegem cu ... esalonul 2

alexa_b
alexa_b  •  28 Martie 2013, 22:42

nu avem bani de selectioner strain si daca e strain nu garanteaza rezultate,cea mai buna varianta ar fi un antrenor roman ce a a dat dovada de profesionalism si integritate de-a lungul anilor,un antrenor ce nu are legaturi stranse cu "cancerul" fotbalului romanesc ca actualul selectioner

alexa_b
alexa_b  •  28 Martie 2013, 22:37

Piti a mentionat prima data ca are contract dupa aceea ce suntem in cartile calificarii,,obiectivul lui este Euro 2016,nu va pleca decat demis si Nea Sandu nu are "balls" sa faca asta asta e,cel mai probabil vom vedea Mondialul la tv,de ce sa stricam "traditia'' nu,,

Vezi toate comentariile (222)
Comentează