FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA

Mesajul uriaș care va fi afișat în tribune la Armenia - România: „Frați de cruce, frați de sabie” » Reacția FRF: „Emoționant!”

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2021 12:28 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 14:00

Meciul Armenia - România se va juca în această seară, de la ora 19:00 și va fi transmis de Pro TV și Radio România Actualități, dar și de GSP.ro, în format liveTEXT.

Organizatorii meciului din Armenia au propus la ședința tehnică amplasarea în tribunele stadionului a unei pânze imense pe care să apară stemele celor două țări, Armenia și România, și mesajul care scoate în evidență elementele comune ale stemelor: „Frați de cruce, frați de sabie”.

FRF și UEFA nu s-au opus, iar reprezentanții români au anunțat astăzi, pe pagina de facebook a echipei naționale: „Banner emoţionant al fanilor armeni acceptat de FRF și UEFA la ședința tehnică pentru meciul de diseară”.

Trimiteri istorice la Armenia - România

Armenii au constituit o comunitate etnică importantă în România, cu câteva secole în urmă. Totuși, în ziua de azi mai numără doar câteva mii de membri. Printre personalitățile românești cu origini armenești sunt Ana Aslan (medic), Spiru Haret (matematician), Anda Călugăreanu (artist), Gheorghe Asachi (scriitor), Garabet Ibrăileanu (critic literar). Din fotbalul românesc, cei mai cunoscuți armeni sunt Florin Halagian și Gheorghe Chivorchian.

La meciul cu Armenia, în care România va juca în echipament alb, vor fi prezenți și 4.300 de spectatori. Tot astăzi, în grupa J, se vor mai juca meciurile Germania - Macedonia de Nord și Liechtenstein - Islanda.

Armenia - România: echipe probabile

  • Arbitru: Andris Treimanis 
  • Asistenți: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (toți din Letonia) 
  • Stadion: „Vazgen Sargsian” (Erevan)

Armenia: Iurcenko - Hambardzumian, Haroian, Voskanian, Hovhannisian - Barseghian, Udo, A. Grigorian, Bairamian - Adamian, Karapetian Rezerve: Aivazov, Beglarian, Calisir, S. Grigorian, Kociarian, Babaian, Miranian, Hakobian, Muradian, Șaghoian, Briasco, Biciakcian Antrenor: Joaquin Caparros

România: Fl. Niță - Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca - R. Marin, Al. Crețu - D. Man, Stanciu, Mihăilă, Pușcaș Rezerve: Lazar, I. Radu, Ov. Popescu, Burcă, Bancu, Camora, Bicfalvi, Maxim, Cicâldău, I. Hagi, Fl. Tănase, Keșeru Selecționer: Mirel Rădoi

Tot ce trebuie să știi despre Armenia - România

Citește și alte știri despre națională:

Dorinel Munteanu critică testele lui Mirel Rădoi și propune o pedeapsă, în caz de eșec cu Armenia: „Dacă nu câștigă, să se întoarcă pe jos!”

Reacție vehementă după Germania - România: „O mizerie, acolo s-a jucat totul!”

„Tricolorul” care are încredere totală în Mirel Rădoi: „Asta îmi place foarte mult!”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (21)
dobrin
dobrin  •  31 Martie 2021, 21:49
Postat de belane pe 31 Martie 2021, 13:24

In primul rand Armenia este o tara crestin-ortodoxa asa cum si Romania este, in al doilea rand armenii au suferit si au luptat deseori cu turcii asa cum si romanii au facut-o in trecut (genocidul armean din 1916, faptul ca in conflictul recent cu Azerbaidjan turcii i-au sprijinit pe azeri etc.) in al treilea rand comunitatea armeana din Romania n-a fost una mica - dovada existenta cartierelor armenesti din orase mari precum Bucuresti, Iasi (cred ca si Constanta) si pot spune ca s-au integrat perfect in societatea romaneasca (nu suntem departe ca si cultura si valori comune), cred c-ai auzit de Florin Halagian, Spiru Haret sau de Ana Aslan - personalitati cu origini armenesti.

Armenii sunt biserica orientala veche (necalcedoniana) pe cand noi suntem biserica ortodoxa/rasariteana. Dogma e putin diferita (dar nu cu mult).

anarhist
anarhist  •  31 Martie 2021, 18:01
Postat de boerbist pe 31 Martie 2021, 15:09

Vaaaai, ati uitat sa il mentionati pe “eminentul” domn Varujan Vosganian... Mare om, mare caracter...

Nu exista padure fara uscaturi, nici popor fara ***. Varujan este dovada.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belane
belane  •  31 Martie 2021, 17:12
Postat de respect2014 pe 31 Martie 2021, 15:51

Da. Cred ca asta e motivul... Nu multi au recunoscut faptele acelea si daca noi am facut-o pentru ei conteaza.

Romania din pacate n-a recunoscut niciun genocid armean in mod oficial.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează