FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA 2-0

Panduru nu l-a menajat pe Iordănescu după eșecul cu Muntenegru: „N-ai cum să joci aşa! Puteau jucătorii să facă mai mult, la cum i-ai pus în teren?”

FOTO: Raed Krishan +33   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2022 09:06 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 11:03

După înfrângerea României cu Muntenegru, 0-2, în prima etapă din Liga Națiunilor, Basarab Panduru a avut un discurs dur la adresa selecționerului Edi Iordănescu. 

  • Partidele Bosnia - România (7 iunie) și România - Finlanda (11 iunie) vor fi transmise de Antena 1;
  • Meciul retur cu Muntenegru, 14 iunie, va fi televizat de Prima TV.

Fostul internațional s-a declarat dezamăgit de prestația „tricolorilor”, dar și de modul în care Iordănescu a pregătit meciul.

 Basarab Panduru, discurs dur după Muntenegru – România

 „Slab, foarte slab. E poate cel mai slab meci al României de multă vreme. Nu credeam că pierdem meciul. Nu mă gândeam niciodată.

Pierdem de o manieră umilitoare. Ne-au umilit, nu doar că ne-au bătut. Nu meritam absolut nimic de la meciul ăsta. 

Am început cum nu se poate mai prost. Te întrebi ce facem mâine? Se pare că nu putem face nimic. 

OK, eşti supărat pe jucători, dar puteau să facă mai mult la cum i-ai pus tu pe teren? Mi se pare că nici nu puteau să facă mai mult. N-aveai cum să faci mai mult la cum i-ai pus în teren. 

N-ai cum să joci aşa! Am plecat de jos, ne-am dus sus, iar acum ne-am întors jos. Suntem mai jos”, a spus Panduru la Orange Sport. 

Nu am venit să îmi stric cariera, am venit să fac performanță. Îmi asum responsabilitatea. 

Trebuie să schimbăm lucrurile față de trecut. Doar dacă ne asumăm toți responsabilitatea vom depăși. Altfel, vom mai rata o calificare, vom mai schimba un selecționer și tot așa. Cu siguranță că ne simțim prost, că voiam altceva. Nu trebuie să ne ascundem. 

Am intrat timorați. Nu înțeleg de ce am intrat atât de temători. Asta înseamnă fotbalul internațional, mai puține călcâie, mai multă implicare. E o grupă în care punctele nu ne duc la european, vorbim de o grupă în care trebuie să construim o identitate, o stare de spirit, să fim mai eficienți, mai pragmatici. Așa putem ajunge la campania de european și să adunăm puncte.
- Edi Iorănescu, la PrimaTV

Clasamentul în grupa României din Nations League

ECHIPĂPUNCTE
1. Muntenegru3
2. Bosnia1
3. Finlanda1
4. România0
  • S-au jucat: Finlanda - Bosnia 1-1, Muntenegru - România 2-0;
  • Urmează: Bosnia - România (marți, 21:45), Finlanda - Muntenegru (marți, 19:00).

VIDEO » Concluziile lui Edi Iordănescu după Muntenegru - România

 Citește și:

Cornel Dinu pune tunurile pe selecționer după eșecul rușinos din Muntenegru: „Mai bine îți dai demisia, dacă e așa! Criteriile angajării sale nu țin de fotbal”

Gică Popescu, dezlănţuit după ruşinea din Muntenegru: „Atitudine nesimțită! Dacă au demnitate, se duc în fața oglinzii și își dau palme! Apoi, acasă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
biciclistul
biciclistul  •  05 Iunie 2022, 23:08
Postat de sibelius pe 05 Iunie 2022, 11:30

Chiricheș e singurul din lotul Naționalei. care joaca la o echipă de mijlocul clasamentului dintr-un campionat Top 5. Și asta e groaznic.

Si drept dovada,a fost cel mai bun jucator nu?Adevarul e ca nici nu stiam ca mai joaca acest Chiricheș.Un angajat pe post de fotbalist.O fosta vedeta lesinata, made in FCSB.

sorine
sorine  •  05 Iunie 2022, 20:38

Domnule Pandur,cu nume de Voievod,ca jucator mi-ai placut mult. Ai fost printre cei mai buni. Dar as vrea sa antrenezi si mata o echipa,sa o iei din Liga a treia,si so duci in Liga 1 in Playoff. Si atunci o sa zic,dom Panduru e marfa! Dar asa nu prea ne convingi cu stiinta matale!

polistul68
polistul68  •  05 Iunie 2022, 14:23
Postat de sportix pe 05 Iunie 2022, 13:11

Ar trebui o reforma totala... nu mai chemati nici un jucator peste 23 de ani la nationala, lasati sa joace copiii care au chef de alergat, lasati pe astia tineri sa joace impreuna, pe astia care asculta de indicatiile antrenorilor si nu-i doare in spate de echipa nationala. Lasati copiii sa cresca jucand impreuna pentru ca avem calitate la nivel de juniori, nu trebuie sa mai jucam cu gloabele astea. Asa incepe reconstructia, de la 0 ... ce se poate intampla mai rau decat ce se intampla acum?

Ce calitate ai la nivel de juniori ? Uita-te in prima liga la noi..si spune-mi un junior mai rasarit ? Tu crezi ca, jucand cu fotbalisti crescuti in Romania, de 18-19 ani, rezolvi ceva ? Iei o caruta de goluri pe meci, i demoralizezi...solutia ca la cluburi, sa se faca treaba...federatia, sau statul, sa faca niste centre de excelenta, unde sa fie angajati PROFESIONISTI...nu pilosi si obligatiile politice...junorii nostrii, din pacate, nu au o rpegatire fizica corespunzatore, habar nu au ce e aia disciplina tactica, despre profesionalism nua re rost sa-i intrebi...totul pleaca de la baza piramidei, unde, ca peste tot in Romania, totul este putred. Sunt angajati doar cei cu pile, sau, cei care nu "deranjeaza"...Poate sa vina si Klopp, nu rezolva nimic. Cat timp nu pornim de jos cu reconstructia fotbalului, nu avem nici o sansa.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează