FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA

Cornel Dinu pune tunurile pe selecționer după eșecul rușinos din Muntenegru: „Mai bine îți dai demisia, dacă e așa! Criteriile angajării sale nu țin de fotbal”

Edi Iordănescu, selecționer România // foto: captură FRF TV +33   FOTO
Edi Iordănescu, selecționer România // foto: captură FRF TV

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2022 08:02 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 10:52

Cornel Dinu (73 de ani) nu a menajat pe nimeni după Muntenegru - România 2-0. „Dacă spui că jucătorii nu au respectat ce le-ai cerut, mai bine îți dai demisia”, i-a transmis selecționerului Edi Iordănescu (43).

  • Partidele Bosnia - România (7 iunie) și România - Finlanda (11 iunie) vor fi transmise de Antena 1;
  • Meciul retur cu Muntenegru, 14 iunie, va fi televizat de Prima TV.

Înfrângerea României din Nations League, 0-2 cu Muntenegru, i-a lăsat un gust amar lui Cornel Dinu. Legenda dinamovistă crede că selecționerul Edi Iordănescu a abordat greșit partida în fața unei naționale cu joc baza pe forță.

Dumitru Dragomir, devastator după Muntenegru - România: „Ce i-o fi trebuit lui Edi Iordănescu echipa națională, ca să își strice cariera?” + un singur „tricolor” remarcat: „În rest, haos!”
Muntenegru - România 2-0
Dumitru Dragomir, devastator după Muntenegru - România: „Ce i-o fi trebuit lui Edi Iordănescu echipa națională, ca să își strice cariera?” + un singur „tricolor” remarcat: „În rest, haos!”

Cornel Dinu, analiză dură după Muntenegru - România

„E simplu: când joacă jnepenii cu brazii, câştigă brazii. Eu rămân stupefiat, nu-mi vine să cred. N-am crezut că se poate ajunge la aşa ceva la echipa naţională.

Apărarea a fost dezastru, mijlocul n-a existat, atacul a jucat pentru ei. Să continui cu Chiricheş, să nu-ţi dai seama că... De fapt noi am jucat ca nişte iezi, după mentalitatea lui Edi.

Nu poţi să te iei la bătaie cu nişte oameni care sunt recunoscuţi ca unii dintre cei mai puternici din lume. Şi ca înălţime.

Dacă tu spui că jucătorii nu au respectat pe teren ce le-ai cerut, mai bine îţi dai demisia. Vinovaţii nu sunt ei, eşti tu, pentru că trebuia să le ceri ceea ce ştiau să facă.

Muntenegru e o echipă de berbeci. Nu te iei la bătaie tu, o mică pietricică, cu stânca... Încerci să treci pe lângă ea. Meciul a fost gândit total greşit”, a afirmat Dinu la Orange Sport.

„Iordănescu, numit după criterii care nu țin de fotbal”

„Procurorul” s-a legat și de presupusa influență politică care l-ar fi ajutat pe Edi Iordănescu în cariera de antrenor: „Criteriile după care el a fost numit nu ţin de fotbal, ci de anumite gusturi politice, influenţă familială”.

Edi Iordănescu a răspuns în repetate rânduri respectivelor acuzații: „Resping cu fermitate acuzele şi insinuările”.

Ar trebui să joci de la început cu Octavian Popescu, care probabil e cel mai în formă jucător. Mitriţă a reușit doar o «transformare» către munţii care înconjoară Podgorica.

- Cornel Dinu

Clasamentul în grupa României din Nations League

ECHIPĂPUNCTE
1. Muntenegru3
2. Bosnia1
3. Finlanda1
4. România0
  • S-au jucat: Finlanda - Bosnia 1-1, Muntenegru - România 2-0;
  • Urmează: Bosnia - România (marți, 21:45), Finlanda - Muntenegru (marți, 19:00).

VIDEO » Concluziile lui Edi Iordănescu după Muntenegru - România

Mai multe știri despre Muntenegru - România: 

Gică Popescu s-a dezlănţuit: „Atitudine nesimțită! Dacă au demnitate, se duc în fața oglinzii și își dau palme! Apoi, acasă!”

Edi Iordănescu, enigmatic: „Nu îmi asum singur, cum au făcut colegii dinaintea mea! Nu am venit să îmi stric cariera”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
Analiza
Analiza  •  06 Iunie 2022, 14:58
Postat de valentindragobete pe 05 Iunie 2022, 09:37

Așa și, ce rezolvi cu demisia ?!

Ma scuzați, am scris asta la ,,cald,, . Lui Edi ar mai trebui sa îi se de o șansă. Însă în meciul cu Bosnia trebuie sa schimbe anumite lucruri. Mulțumesc ca mi-ați răspuns la comentariul de mai devreme și că v-ați spus părerea

1nicolae
1nicolae  •  05 Iunie 2022, 21:57

Ce antrenor este ASTA,a jucat fotbal în curte cu taica sau,care la ajutat prin influenta sa ajungă selecționer.ce antrenor a fost Iordănescu senior.la jucătorii care erau atunci nici nu aveau nevoie de antrenor.atitudinea lui Edi este f nesimțită.aroganta de doi lei și comportament de comunist.rusine ca alegem asemenea oameni sa ne reprezinte.

Amiralul2022
Amiralul2022  •  05 Iunie 2022, 18:50

La ora actuală, ai noștri au probleme mari inclusiv cu sălbaticii din Antigua și Barbuda, Insulele Cook sau St. Nevis !...

Vezi toate comentariile (37)
Comentează