FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, VINERI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI GSP TV, LIVETEXT PE GSP.RO

Bişniţar Arena » Şmenarii fac legea la Arena Naţională, mînă în mînă cu casierele şi cu musculoşii de la BGS

Tipul din mijlocul imaginii n-are nici o problemă în a trafica în plină stradă biletele pentru jocul cu Ungaria +1   FOTO
Tipul din mijlocul imaginii n-are nici o problemă în a trafica în plină stradă biletele pentru jocul cu Ungaria

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 22:23

Speculanţii ridicau prin rotaţie de la case seturi de cîte 10 bilete, sfidînd oamenii care stăteau civilizat la rînd.

Evident, intrau prin faţă, nestingheriţi, pe sub ochii nepăsători ai agenţilor de pază, surzi şi orbi la evenimente! Fanii obişnuiţi se loveau de intransigenţa vînzătoarelor: ”Doar două bilete de om, vă rog!”

Start la vînzarea biletelor la ghişee! FRF anunţă că mai sînt disponibile 11.000 de tichete după ce în jur de 26.000 au fost cumpărate online. Dar cînd operaţiunea se mută în stradă, acţiunea ajunge la cheremul speculanţilor!

Iar simplii suporteri sînt sufocaţi de tupeul bişniţarilor care roiesc în jurul caselor, făcîndu-şi liniştiţi mendrele, cu complicitatea făţişă a vînzătoarelor şi a tipilor de la BGS!

"Mai bagă zece, că s-au dus!"
Filmul primei zile cu bilete scoase la case e developarea unei batjocuri fără margini pentru oamenii de bună-credinţă, dornici să vadă pe viu, vineri, marea confruntare către Mondiale.

E ora 11, iar fanii "tricolori" răsar în număr destul de mare printre maşinile din parcarea Arenei Naţionale. În primele 5 minute, coada număra deja peste 100 de suflete.

Imediat însă, din spatele mulţimii se iveşte un bărbat într-o geacă de fîş neagră şi cu şlapi în picioare. Arogant, dă la o parte un puştan căruia îi venea rîndul să-şi ia bilet şi se repede la geamul casierei: "Hai repede! Bagă 10! Că s-au dus!".

"Vă mai miraţi de ce nu vine lumea la stadion?"
Nu numai că nu plăteşte nimic, dar se întoarce către mulţime rînjind. Cîţiva oameni sesizează gestul bărbatului şi îi alertează pe angajaţii BGS din jurul caselor de bilete: "Scuză-mă, dar dacă n-am văzut, n-am ce să fac", a replicat unul dintre ei.

Puştiul, nedumerit, o roagă şi el pe casieră să-i înmîneze 10 bilete: "Doar două de persoană", i-o taie femeia, scurt. Nervos, îşi ia bucăţile de hîrtie şi bolboroseşte: "Vă miraţi de ce nu vine lumea la stadion? Ţara asta e bolnavă!".

Gealaţii zburdă în parcare
Episodul se repetă apoi şocant, ciclic, sub ochii namilelor de la firma de pază. Poliţie nu există, aşa că şmenarii îşi fac liniştiţi de cap.

Sînt minimum 10 gealaţi care fac naveta între case şi parcare, unde-şi caută clienţi dornici de a găsi rapid un bilet, fără a mai sta la rînd sau în zone ale stadionului deja epuizate la vînzare.

"Să vină Reghe!"
În acest timp, la coada care înaintează cu viteza melcului reumatic, suporterii chibiţează: "Pe Rusescu l-au nenorocit cu transferul. Cum să mai vină la naţională? Pe Mutu nu l-ai luat, nu avem atacant!", se plînge un bărbat mai în vîrstă.

Nu e departe apoi clipa cînd se pune în discuţie schimbarea selecţionerului: " Reghecampf, tată, ăsta ne trebuie!". Coada se transformă, încet, încet, într-un teritoriu de rumoare împotriva lui Piţurcă. De parcă sîntem în afara calificării, nu la porţile ei! Gura lumii, slobodă!

Pensionarul de la Debrecen
Cel mai simpatic e însă un pensionar venit de la Debrecen: "Dacă bate România, mă duc acasă. Dacă bate Ungaria, am jurat că rămîn la fi-miu, în Bucureşti!".

Omul le povesteşte colegilor de rînd şi care era atmosfera printre maghiari înainte să plece spre România: "Nu au încredere deloc în echipă. Majoritatea sînt convinşi că Ungaria pierde la Bucureşti. Un egal în cel mai bun caz!".

Glasul lui se pierde însă repede printre tropotele şi vocile groase ale şmenarilor care trebuie să mai ia repede din faţă un set de tichete după cum vrea muşchii lor: "Hai, repede! Mai bagă zece! Că s-au dus!".

"Casierele sînt ameninţate cu bătaia!"
Operaţiunea de vînzare a biletelor la case se află sub organizarea FRF. "Casierele sînt angajate per meci, sînt probabil aceleaşi care vînd şi la meciurile Stelei sau ale echipelor de prin Europa League", au punctat surse apropiate federaţiei.

Cu o completare şocantă: "Fetele alea primesc maximum trei sute de lei pentru cele trei zile la case. Nici măcar 100 de euro! Şi adevărul e că sînt ameninţate şi terorizate de bişniţari, care le obligă să danseze cum vor ei. Le e realmente frică să nu fie bătute dacă nu fac ce le cer speculanţii! Cine să le apere?!".

Sponsorii n-au cui să dea 5.000 de tichete!
Partenerii comerciali ai FRF ar fi primit circa 5.000 de tichete, de care pot dispune cum cred de cuviinţă. Dar există semnale că multe bilete n-au cui să le mai împartă, aşa că un buget consistent de locuri ar fi, practic, blocat acum la sponsorii federaţiei!

2.200 de bilete vor fi returnate dinspre federaţia maghiară, nevîndute suporterilor unguri: tichetele ar urma să ajungă la vînzare în cursul zilei de joi şi sînt plasate la peluza Nord

Ce bilete au fost ieri la vînzare
800 lei (VIP 1)*
600 lei (VIP 2)*
400 lei (VIP 2, tribuna a II-a)*
160 lei (tribuna I, inelele I şi II)
80 lei (tribuna a II-a, inelele I, II şi III, tribuna I, inelul III)
40 lei (peluze, inelele I şi II, tribuna a II-a, inelul III)
*categorii care includ şi catering VIP

De 4 ori mai scumpe
Anunţurile pentru vînzări de bilete la meciul România-Ungaria au împînzit şi mediul virtual. Preţurile au explodat şi un bilet costă de 3-4 ori mai mult decît unul de la chioşc. Există indivizi care deţin pachete de cîte 90 de bilete în diferite colţuri ale stadionului. Cel mai ieftin tichet online se găseşte la 80 lei, în peluză.

Loc    Preţ normal    Preţ la negru
peluze 20 lei    /    80 lei
tribuna a II-a 80 lei  /  250lei
tribuna I 160 lei  /  250lei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (75)
talpaiadului
talpaiadului  •  04 Septembrie 2013, 21:28

Hahahaha, prost e ala care da, nu ala care cere. Vina este cea a romanilor care cumpara bilete la negru, asa cum vina pentru existenta mafiei drogurilor este a consumatorilor. Atat timp cat exista cerere, va exista si oferta.

robert1205
robert1205  •  04 Septembrie 2013, 21:02

prostii care cumpara bilete de la bisnitari sunt cei care gresesc.Asa astia sunt hraniti de fraieri care nu sunt in stare sa cumpere online bilete cum au facut cei 26000 de romani .

addriann
addriann  •  04 Septembrie 2013, 18:53

Oricum, este organizat ceva la scara mare .Iar daca jocul echipei va fi bun, ( iar cererea pentru biletele cu Turcia va fi consistenta) atunci castigul ,,gruparii " va fi dublu

Vezi toate comentariile (75)
Comentează