NATIONALA  ·  OPINIE

Burleanu nu își asumă niciodată nimic » Opinie Cătălin Țepelin: „Am văzut mai multă demnitate la «Curaj, câinele cel fricos»"

Joi, 28 Noiembrie 2019, 10:48

La FRF a fost seara zâmbetelor largi și a caracterelor strânse cu ușa. Avem un selecționer nou și ne gândim iar cu speranță la națională. Fotbalul e însă condus tot la alibi și speranțele se ofilesc.  

N-au trecut nici două săptămâni de când România a ratat calificarea directă la Euro. Ei, dar n-o să ținem doliu o viață-ntreagă, nu? Vorba aia, cele rele să se spele, cele bune să s-adune. Deci, hai s-o dăm în optimism și să ne hăhăim! Așa că Federația s-a umplut brusc de planuri mărețe, zâmbete largi și ochi sclipind a succes, aseară, la conferința de instalare a noului selecționer.  

Rădoi a fost vizibil fericit, poate prea fericit pentru cât de tristă e situația și cât de mare e responsabilitatea. Iar Burleanu a părut evident ușurat. A scăpat și repede, și ieftin. Gata, s-a spălat pe mâini, suntem în fața unui nou început, să fim pozitivi, să privim spre viitor. Să uităm orice nor, să îngropăm necalificările, să fardăm ridurile. 


Și să evităm cu orice preț să-i punem președintelui în CV vreo umbră, vreun insucces. El nu și-a asumat niciun cucui. Nici cu Daum, nici cu Contra. Întotdeauna, culpa a fost a altcuiva. Va vrea, în schimb, ca lumea să-l aplaude pe el dacă Rădoi va izbuti să repare lucrurile din mers.  

Priviți ultimele cadre ale conferinței de ieri, când un reporter întreabă "vă asumați, ca președinte, rezultatele, adică succesul sau insuccesul lui Mirel Rădoi?". 


Au fost poate cele mai stânjenitoare secunde din întreg mandatul lui Burleanu. S-a înroșit, parcă înghițise un ghem de mărăcini, a făcut ochii roată, "leșin, mi-e rău, săriți, salvați-mă!". Și Rădoi l-a salvat la timp, chiar înainte ca președintele să spună, poate, o enormitate de genul "da, eu conduc Federația și îmi asum orice!".  

Cățelul roz din desenele animate "Curaj, câinele cel fricos", mereu speriat până și de cele mai neînsemnate lucruri, a avut mai multe momente de demnitate decât Răzvan Burleanu în aproape 6 ani de mandat. Asta, demnitatea, nu se învață nici la SNSPA, nici de la consilieri. Nici nu poți s-o reciți după copiuțe, nici nu merge pusă cu copy-paste în powerpoint.  

În 6 ani de mandat, Răzvan Burleanu a umblat doar cu bodyguarzi. Și a evitat orice dezbatere adevărată cu presa pe care o numește ostilă. A fugit de o confruntare live, față-n față, fără discursuri scrise dinainte și fără paznici "de comunicare" care să-i sufle răspunsurile. Invitația i-a fost adresată de Gazetă și personal, și în public. Îl așteptăm oricând. Vă asumați dezbaterea, domnule președinte? Puteți veni și cu Mirel Rădoi, să vă salveze când vi se pune câte-un nod în gât.  

PS. "Nu poți să vii în casa noastră și să nu respecți regulile". Așa au respins federalii orice încercare a reporterilor Gazetei de a pune întrebări de-a lungul conferinței de ieri. Casa Fotbalului, că ăsta îi e numele, nu "Casa Noastră", a mai adăpostit impostori cu pretenții de nemurire. Iar bieții chiriași de-acum, cu datorii la întreținere, uită că istoria are prostul obicei de a se repetaUn taximetrist a descris cu lux de amănunte ce a simțit după ce s-a infectat. Coșmarul prin care trece

Libertatea

Comentarii (33)

piet  •  28 Noiembrie 2019, 17:46

IERI GSP PUBLICA O POZA CU CONDITIILE EXECRABILE IN CARE LUCREAZA FETELE DE LA GIMNASTICA ! INTREBARE EI DE CE NU ISI ASUMA ASTA ? NU EI AU INITIAT CAMPANIA DE DENIGRARE A ANTRENORILOR SI GIMNASTICII.S-A NU UITAM CANOTAJUL,HANDBALUL ,JUDOUL .NU SUNT STRAINI DE NIMIC DE CEA CE TINE DE A IMPROSCA CU NOROI SI VENIN IN ORICE SI ORICINE.EXCEPTIA DE LA REGULA FIIND FINANTATORUL ARHICUNOSCUT.

speranta2022  •  28 Noiembrie 2019, 16:33

Atata timp cat redactorul sef al acestui abominabil ziar publica un articol in care izul de scandal este evident, nu-i de mirare ca urecheatul ala mic de la dolcesport este trimis “special” la campionatul mondial de handbal.

Gabriel Topai  •  28 Noiembrie 2019, 16:07

Alegerea lui Radoi este dovada ca nu au inteles nimic, clar ca pentru Burleanu palaria FRF e mult, mult prea mare. Acest personaj este deja de cosmar, in legatura cu performanta de la U21 meritele sunt ale lui Isaila Radoi fiind doar un oportunist. Nationala mare dupa parerea mea nu are nici o sansa cu Radoi si va spun si de ce, ptr. ca Radoi incearca exact ceea ce a incercat Contra si anume sa schimbe atitudinea si alte vrajeli. Nimic din astea nu vor functiona iar nationala va juca exact la fel adica nimic ptr. ca joaca la intamplare fara antrenor. Pana nationala nu va avea o conducere la FRF care sa-si asume responsabilitatea aducand un antrenor adevarat totul va merge din prost in si mai prost. Mai vorbim.

Vezi toate comentariile (33)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Ciclism, Reluare

Tururi din Belgia

Eurosport 2
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
Program TV complet

Liga 1