FOTBAL  »  NATIONALA  »  NEGOCIERI

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au zburat în străinătate! Cu ce antrenor vor purta discuții

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță
Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță

Articol de GSP - Publicat marti, 28 decembrie 2021 18:14 / Actualizat miercuri, 29 decembrie 2021 22:19

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, președintele, respectiv directorul tehnic ai FRF, au zburat astăzi la Nisa, pentru a discuta cu Ladislau Boloni (68 de ani) posibilitatea ca acesta să preia prima reprezentativă a României.

  • Ladislau Boloni a mai pregătit naționala României între iulie 2000 și iulie 2001. Boloni preluase România la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting CP. 
  • Ladislau Boloni a antrenat prima reprezentativă pentru 13 meciuri. Bilanțul? 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri.

După ce au purtat discuții preliminare cu Adrian Mutu și Edi Iordănescu, oficialii Federației au zburat în Franța pentru a discuta cu Ladislau Boloni despre o posibilă colaborare.

Cine la națională?
EDITORIAL
Cine la națională?

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au zburat la Nisa pentru a negocia cu Ladislau Boloni

Cei doi oficiali ai FRF au zburat astăzi în orașul francez, scopul fiind o întâlnire cu Ladislau Boloni. Informația publicată inițial pe siteul emanuelrosu.ro a fost confirmată de surse federale pentru Gazetă. Sursele GSP.ro au explicat raționamentul vizitei:

„Atunci când s-au pus cele 10 nume pe listă, dintre care să aleagă membrii Comisiei Tehnice, s-a stabilit ca primii 4-5 în sufragii să intre într-un fel de finală. Burleanu și Stoichiță au discutat deja cu Edi Iordănescu și Adrian Mutu, iar acum au mers la Boloni. Fac un fel de testare de piață, pentru că nu ar fi fost bine să mizeze pe o singură variantă.

Deocamdată se discută, sunt mai multe condiții pe care le are Federația. Oficialii Federației fac, pentru moment, un fel de tur al celor care se află pe listă, fără ca vreunul dintre aceștia să aibă prioritate”. 

Numele lui Ladislau Boloni, antrenor liber de contract din luna mai, a fost pe lista de 10 antrenori luați în calcul de Comisia Tehnică a FRF pentru postul de selecționer. 

Domnii Burleanu și Stoichiță pot merge unde cred de cuviință. Mă puneți într-o situație dificilă dacă-mi cereți să intrăm în amănunte și nu-mi doresc acest lucru.

- Ladislau Boloni, pentru Playsport 

Zilele trecute, Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a dezvăluit ce i-a transmis Ladislau Boloni: „Am avut o discuție cu domnul Boloni, îl apreciez foarte tare, și l-am întrebat: «Domne, naționala?» A zis: «Nu m-a sunat nimeni niciodată! Sunt în România de 7 zile, nu m-a întrebat nimeni nimic»”.

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au zburat în străinătate! Cu ce antrenor vor purta discuții
Ladislau Boloni, la Panathinaikos

Negociază și cu Adrian Ursea? 

Cu ocazia deplasării la Nisa, Burleanu și Stoichiță s-ar putea întâlni și cu Adrian Ursea, ultima dată antrenor principal la Nice, în Ligue 1. Ursea este liber de contract din mai și, la fel ca Boloni, a fost luat în calcul în Comisia Tehnică a Federației. 

Înainte de a fi „principal” la „vulturi”, Ursea a activat acolo ca „secund” sub Patrick Vieira, pentru 35 de meciuri, și Lucien Favre, pentru 99 de partide. Ca A1, Ursea le-a mai pregătit pe Servette U21 și Meyrin.

9e locul pe care a terminat Nice sezonul 2020-2021 din Ligue 1, cu Ursea pe bancă: românul preluase echipa după cinci înfrângeri consecutive, pe poziția 11 în campionat

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au zburat în străinătate! Cu ce antrenor vor purta discuții
Adrian Ursea

Mai multe știri despre națională: 

Cine e necunoscutul care influențează alegerea selecționerului » FRF îi ridică osanale pe site: „Personaj deosebit de respectat”

Dan Petrescu primește critici în public dinspre FRF: „Un antrenor corect și sincer n-ar fi refuzat naționala”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
kyil
kyil  •  29 Decembrie 2021, 15:47

cu fetele astea se duc ei in Franta? pai daca le pui cate un acordeon in mana se pliaza perfect la paris pe strazi.

bjk86
bjk86  •  29 Decembrie 2021, 09:26

Astia nu stiu sa vorbeasca la telefon, skype, whatsapp? Zboara de colo colo, doar asa se mai plimba si ei.

liviuemil
liviuemil  •  29 Decembrie 2021, 06:50

Ce inseamna "domne"?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează