FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CUPA MONDIALĂ

CALCULE Toate scenariile pentru echipa națională înainte de meciurile din octombrie » Singura variantă, victoria cu Armenia!

Armenia - România 3-2
Armenia - România 3-2

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2021 12:24 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 12:43

România nu are decât o variantă pentru partida directă cu Armenia, pe 11 octombrie, în Ghencea, ca să poată spera să prindă prima manșă a barajului pentru Mondialul din 2020.

Avantajată de propriile rezultate din luna septembrie (2-0 în Islanda, 2-0 cu Liechtenstein și 0-0 în Macedonia de Nord), dar și de cele ale contracandidatelor la locul 2 în grupă, Macedonia de Nord - Armenia 0-0, Islanda-Macedonia de Nord 2-2 și mai ales Armenia - Liechtenstein 1-1, România a revenit cu șanse mari în lupta la locul de baraj pentru calificarea la Mondialul de anul viitor. 

Rednic, iritat de decizia lui Rădoi: „Nici măcar rezervă nu-l mai iei? Aduci alții noi, iar facem experimente?”
DINAMO - UTA 2-2
Rednic, iritat de decizia lui Rădoi: „Nici măcar rezervă nu-l mai iei? Aduci alții noi, iar facem experimente?”

Suntem la mâna noastră, iar meciul cu Armenia, din 11 octombrie, râmâne aproape crucial. Și partida Islanda - Armenia poate fi una dintre cheile calificării. Islandezii par ieșiți complet din cărți. Totuși, cu un succes cu Armenia, apoi cu o victorie cu Liechtenstein, ar putea să vină cu ceva speranțe la București, pe 11 noiembrie (penultima etapă).

Varianta cea mai simplă: Germania să bată tot, noi să câștigăm 9 puncte

România mai are de disputat 4 partide, din care, teoretic, ar putea scoate 12 puncte. Primul este însă în Germania și e greu de crezut că am putea emite pretenții la Hamburg, chiar dacă un precedent a existat în grupă, victoria nord-macedonenilor pe terenul nemților. 

Simplificând lucrurile, dacă Mannschaftul ar câștiga toate partidele, iar „tricolorii” ar aduna 9 puncte din celelalte 3 meciuri, am fi calificați la baraj.

  • România: pierde cu Germania, învinge Armenia, Islanda și Liechtenstein - ar face 19 puncte
  • Armenia: pierde cu Germania și cu România - poate face maximum 17

Varianta cu 7 puncte

Dacă nu am reuși să adunăm maximum din partidele cu Armenia, Islanda și Liechtenstein, ci numai 7, lucrurile s-ar complica. După prima etapă (8 octombrie), armenii s-ar putea duce la 4 puncte distanță dacă noi pierdem în Germania, iar ei câștigă în Islanda.

Aici, pot exista două scenarii.

  • Armenia: Remiză cu România și pierde doar cu Germania - maximum 18 puncte
  • România: Egal cu Armenia și pierde doar în Germania - maximum 17 puncte

Ne calificăm și la un egal cu Armenia, dacă aceasta face doar remiză cu Macedonia de Nord. Dar dacă ar pierde, macedonenii ar putea urca pe doi, cu 18 puncte, Armenia putând aduna maximum 15.

  • Armenia: Pierde cu România și cu Germania, câștigă cu Macedonia de Nord și cu Islanda - maximum 17 puncte
  • România: Câștigă cu Armenia, pierde în Germania și face remiză cu Islanda sau cu Liechtenstein - maximum 17 puncte. Totul se decide la golaverajul general, al doilea criteriu de calificare, unde, deocamdată, stăm mai bine decât Armenia (-2), „tricolorii” având +3

Varianta cu 6 puncte

Dacă pierdem în Germania, dar și unul dintre meciurile cu Armenia sau Islanda, șansele scad dramatic. Chiar și în condițiile în care nemții i-ar învinge pe armeni, aceștia ar putea face chiar 20 de puncte, în timp ce noi am ajunge doar la 16. 

Dacă cedăm cu Germania și cu Islanda, am face tot 16 puncte, dar Armenia, chiar și învinsă de noi și de Germania, ar face 17, câștigând în Islanda și cu Macedonia de Nord.

Armenia are cel mai greu program

Avem avantajul că noi am încheiat deja socotelile cu o contracandidată, Macedonia de Nord, cu care am obținut 4 puncte din 6 (3-2, 0-0), păstrând și o distanță de un punct în favoarea noatră, în clasament. Armenii mai au un meci cu ex-iugoslavii. 

De altfel, programul naționalei de la Erevan este cel mai greu, fiindcă nu mai are de jucat nicio partidă cu Liechtenstein, care i-a luat un punct, chiar acasă, în runda precedentă.

Programele echipelor care se bat la locul 2 în grupa J

ARMENIA

  • Islanda (d) 
  • România (d) 
  • Macedonia de Nord (a) 
  • Germania (a)

ROMÂNIA

  • Germania (d) 
  • Armenia (a) 
  • Islanda (a) 
  • Liechtenstein (d)

Macedonia de Nord

  • Liechtenstein (d) 
  • Germania (d) 
  • Armenia (d) 
  • Islanda (a)

Clasament grupa J

VIDEO. Răzvan Burleanu, despre situația lui Drăgușin: „Dacă e nevoie de implicarea mea, fără probleme”

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Răzvan Burleanu dezvăluie procentul fotbaliștilor vaccinați din prima reprezentativă: „Superior ratei de vaccinare la nivel național”

Arbitru controversat la Germania - România » A fost criticat dur pentru ultima prestație avută

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
johnvvick
johnvvick  •  05 Octombrie 2021, 19:19

Macedonia de Nord Liechtenstein (d) Germania (d) Armenia (d) Islanda (a), pai iar joaca Macedonia in Germania? Nu i-a mai batut o data cu 2-1 la Duisburg? https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/preliminarii-campionat-mondial-germania-macedonia-de-nord-627949.html

freddy
freddy  •  04 Octombrie 2021, 19:16

Armenia, Islanda și Liechtenstein... zici ca trebuie sa batem Brazilia, Argentina si Franta!

ortega
ortega  •  04 Octombrie 2021, 18:20

Să fim serioși . Naționala asta e de nivelul unui Liban , Malawi sau Sao Tome și Principe ... Doar ineptul stoic Stoiquiță poate fi atât de încet în gândire încât să nu vadă realitatea . ..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează