FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA 0-1

RAPORT Ce a făcut Tavi Popescu la debut: diferență bizară față de Maxim și Mitriță

Tavi Popescu, la primul meci pentru naționala mare / foto: Raed Krishan (GSP) +34   FOTO
Tavi Popescu, la primul meci pentru naționala mare / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 26 martie 2022 17:00 / Actualizat sambata, 26 martie 2022 19:57

Octavian Popescu a debutat la 19 ani în naționala României, vineri, în amicalul pierdut la limită cu Grecia, scor 0-1. Potrivit cifrelor, extrema de la FCSB și-a depășit toți concurenții pe post în jumătatea de oră pe care i-a oferit-o selecționerul Edi Iordănescu!

„Cazul Tavi Popescu” - convocat / neconvocat, titular sau nu? - a reprezentat o adevărată dezbatere înainte de primul meci al lui Edi Iordănescu pe banca României.

Puștiul de la FCSB n-a prins formula de start cu Grecia, dar a avut 30 de minute la dispoziție să arate ce poate, înlocuindu-l în minutul 62 pe Alexandru Mitriță în flancul stâng al atacului. 

ISRAEL - ROMÂNIA. 4 „tricolori” pozitivi cu COVID: 3 dintre ei au jucat cu Grecia » Două convocări de urgență + FRF: „Situație fără precedent”
ISRAEL - ROMÂNIA
ISRAEL - ROMÂNIA. 4 „tricolori” pozitivi cu COVID: 3 dintre ei au jucat cu Grecia » Două convocări de urgență + FRF: „Situație fără precedent”

România - Grecia 0-1 » Debut încurajator pentru Tavi Popescu

Conform raportului de performanță InStat, Tavi Popescu a fost aseară al 4-lea cel mai bun „tricolor” de pe teren și rezerva noastră cu cel mai mare impact asupra partidei! 

Popescu (234) e depășit la indexul InStat doar de Adrian Rus (275), titular, în teren 88 de minute, și de integraliștii Alexandru Cicâldău (244) și Florin Niță (239). 

Tavi i-a devansat astfel pe potențialii lui concurenți pe post. Alex Maxim (222) și Mitriță (208), alegerile lui Iordănescu Jr. în extreme, sunt departe de indexul debutantului în naționala României.

Tavi Popescu, mai activ decât Mitriță, Maxim, Ivan și Tănase

Chiar dacă nu a întors radical soarta meciului, intrarea lui Tavi Popescu s-a simțit. Iar implicarea în joc a extremei de la FCSB e relevată de cifre.

În 32 de minute, Tavi Popescu a reușit 21 de pase, aproape la fel de multe câte au reușit în 62 de minute (!) Mitriță (30) și Maxim (26)! Florin Tănase și Ivan au numai 7, respectiv 4 pase reușite, deși au evoluat la fel de mult ca Octavian Popescu.

6a fost nota primită de Tavi Popescu în Gazeta Sporturilor de azi; cel mai bine evaluat „tricolor” alături de Niță și Adi Rus

Tavi Popescu vs. Grecia:

  • 32 de minute pe teren
  • Index InStat: 234*
  • 2 faulturi provocate, 1 comis 
  • 24 de pase (88% reușite) 
  • 2 mingi pierdute, 2 recuperate 
  • 9 dueluri (44% câștigate) 
  • 3 driblinguri (2 reușite) 
  • 2 tacklinguri (1 reușit) 
  • 2 intercepții

*Indexul InStat e o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unui jucător pe parcursul unui meci: de la pase, dueluri și șuturi până la driblinguri, mingi pierdute și dueluri câștigate, chiar și volumul minutelor petrecute pe gazon contează

Top 5 „tricolori” în România - Grecia, conform InStat

NUMEINDEX INSTAT
1. Ad. Rus275
2. Cicâldău244
3. Fl. Niță239
4. Oct. Popescu234
5. Toșca224

Cei mai slabi 5 „tricolori” în România - Grecia, conform InStat

NUMEINDEX INSTAT
1. Fl. Tănase173
2. Pușcaș175
3. Mihăilă193
4. Drăgușin204
5. R. Marin205

„Dacă ești bun, joci! Nu contează vârsta”

După meci, Ciprian Marica a pus lupa pe Tavi Popescu. „Îl auzeam pe unul dintre comentatori afirmând că Popescu este un jucător cu o vârstă fragilă. Domnilor, depinde cu cine îl comparăm! La 20 de ani, unii sunt titulari pe la Manchester City. Vedem ce însemna Mbappe la 20 de ani, Pedri e la 19 ani titular incontestabil la Barcelona. Nu e un impediment vârsta. Ai 19 ani, OK, dar, dacă ești bun, joci! Trebuie să joci! Să nu le dăm jucătorilor noștri senzația că ai timp. N-ai tot timpul din lume!”, a declarat fostul atacant al echipei naționale la ProX.

+30 FOTO

„Calific naționala la un Mondial”

La flash-interviuri, Tavi Popescu a încercat să-și ascundă emoțiile și și-a stabilit un obiectiv măreț: „Am fost fericit când am primit vestea convocării. Am dormit foarte liniștit, am dormit și la prânz. Cea mai mare dorință a mea este să merg cu naționala la un Mondial și să o calific eu! Sunt sigur că se va întâmpla”.

Fluierat de fani

Vineri seară, Tavi Popescu a fost una dintre victimele atmosferei ostile din Ghencea, creată în principal de suporterii CSA Steaua aflați în conflict cu Federația.

„A fost un război al fanilor și cu anumiți jucători, sunt lucruri pe care eu nu le pot controla. Credeți că e normal să fluieri un debutant, pe Tavi Popescu? Va fi infinit mai greu dacă nu avem suportul și răbdarea publicului. Trebuie să încurajăm jucătorii tineri. Dacă huiduim un debutant, e greu. Nu mă așteptam la aceste reacții”, a declarat la conferința de presă selecționerul Edi Iordănescu. 

Alte articole despre România - Grecia 0-1: 

Edi Iordănescu, întrebat de reporterul GSP: „În aceste condiții, vă temeți că nu veți prinde preliminariile EURO 2024?” » Reacția selecționerului

Cornel Dinu îi reproșează lui Edi Iordănescu, după România - Grecia: „De ce a selecționat aceste «trotinete»?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (67)
tataika
tataika  •  27 Martie 2022, 12:22
Postat de stefan.. pe 27 Martie 2022, 10:14

***... Băiatul asta nu va ajunge nici măcar la nivelul lui Man sau Morutan. Timpul va confirma: o noua petarda gigista!

Ai văzut tu în vitor?

stefan..
stefan..  •  27 Martie 2022, 10:14

***... Băiatul asta nu va ajunge nici măcar la nivelul lui Man sau Morutan. Timpul va confirma: o noua petarda gigista!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mehighms
mehighms  •  27 Martie 2022, 09:13
Postat de ripensistu pe 26 Martie 2022, 22:37

Propaganda gigista pentru gloaba Romaniei, antivaccinistul fara bac Tava Popescu, nu mai trebuie convocat niciodata, vom pierde toate calificarile daca va fi in teren.

cata frustrare poti sa ai in tine...

Vezi toate comentariile (67)
Comentează