FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Ce, e Uniunea Sovietică?!” » Mircea Badea, discurs de susținere pentru Nedelcearu și Stanciu: „Jucătorii sunt bipezi, ce să facă în genunchi pe stadion?”

Mircea Badea, prezentator Antena 3 +11   FOTO
Mircea Badea, prezentator Antena 3

Articol de - Publicat marti, 08 iunie 2021 16:40 / Actualizat marti, 08 iunie 2021 17:07

Prezentatorul TV Mircea Badea a vorbit despre gestul lui Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu de a nu îngenunchea pentru a susține mișcarea Black Lives Matter înainte de Anglia-România, 1-0. 

  • CONTEXT: Toți jucătorii de pe teren la Anglia-România au îngenuncheat, în afară de Nedelcearu și Nicolae Stanciu. Primul a fost supus unor critici serioase la echipa de club, AEK Atena;

Mircea Badea, discurs de susținere pentru Nedelcearu și Stanciu

„Eu îi susțin, sunt alături de ei. Simt nevoia să zic public pentru că au făcut cum au considerat ei. A ieșit un megascandal. Dar de ce să îngenunchez? Sunt antirasist, dar de ce să stau în genunchi pe stadioane? Asta înseamnă să fii antirasist? Pe bune? 

Cine a stabilit? Black Lives Matter. Și ei cine sunt? Organizație anti-rasism. Ok, și nu pot fi antirasist fără să îmi dea certificat organizația Black Lives Matter? Ei zic nu. Ei au confiscat tema antirasismului și, dacă nu faci ce spun ei, automat ești rasist. 

Eu despre mine cred și am argumente că nu am nicio moleculă rasistă. Nu mă interesează ce culoare au la piele oamenii, nu a fost niciodată un factor, nu m-a interesat. Cea mai corectă definiție a antirasismului este asta: să nu-ți pese ce culoare are pielea oamenilor! 

Să fii rasist înseamnă să îți pese ce culoare are lumea: să spui, ăla are culoarea aia, ăla pe aia. NU! Nu m-a interesat niciodată. N-am avut nicio problemă de comunicare, de interacțiune umană, cu oameni de toate rasele, de pe toată planeta. E valabil și cu minoritățile sexuale. Mulți cetățeni și cetățence care aparțin unei minorități sexuale pot confirma asta.

Nu vor îngenunchea la Euro » Federația care se ridică împotriva trendului: „Iată ce spun UEFA şi FIFA”
DECIZIE
Nu vor îngenunchea la Euro » Federația care se ridică împotriva trendului: „Iată ce spun UEFA şi FIFA”

Deci eu mă consider antirasist și nu vreau să îmi zică Black Lives Matter, care e organizație cu scopuri politice, pe care nu o contest, dar care nu mă interesează. Poate să nu mă intereseze?! Au monopolizat ăștia tema antirasistă de pe planetă? Cum așa ceva? Nu pot fi antirasist decât dacă facă ce spun ei? Așa era în Uniunea Sovietică. 

Poziția celor doi tricolori este bipedă. Sunt un mare fan al lui Nedelcearu, care a dat un răspuns plin de inteligență pentru fanii lui AEK, care îl contestau. Nu auzisem de el, de Stanciu mai auzisem”, a explicat Mircea Badea în emisiunea În gura presei, de la Antena 3. 

Captură Pro TV
foto: Guliver/Getty Images
Captură Pro TV
foto: Guliver/Getty Images
Captură Pro TV
+7 FOTO

Nedelcearu a fost făcut fascist pentru că nu a îngenuncheat!

Ionuț Nedelcearu, 25 de ani, unul dintre cei doi „tricolori” care au rămas în picioare, refuzând mesajul mișcării Black Lives Matter la fel ca Nicolae Stanciu, a fost pus la zid la rețelele de socializare.

Stoperul în vârstă de 25 de ani, din 2020 la AEK, a fost sunat încă de duminică seară de Panagiotis Kone, directorul tehnic al grupării ateniene, care i-a cerut explicații. Potrivit site-ului enwsi.gr, foarte apropiat de galben-negri, Nede ar fi fost foarte surprins de reacțiile declanșate împotriva lui în Grecia. L-a anunțat pe Kone că va da o declarație în care va clarifica poziția sa. Iată cum s-a explicat. 

De unde a pornit gestul de a îngenunchea

Prima persoană care a îngenuncheat la un eveniment sportiv în semn de protest a fost jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, în 2016. Nu a vrut să stea în picioare în timpul intonării imnului național al SUA înainte de meciuri, motivând că „nu mă voi arăta mândru de un steag al unei țări oprimă negrii și oamenii de culoare”.  

După moartea lui George Floyd, în 2020, îngenuncherea a devenit o imagine frecventă la demonstrațiile pentru egalitatea rasială din întreaga lume. Mesajul a fost politizat de mișcarea Black Lives Matter, cea care susține că reprezintă cetățenii de culoare de peste Ocean îngrijorați de „rasismul sistemic din societatea americană”.

Partidul AUR reacționează dur după ce jucătorii României au îngenuncheat pentru mișcarea „Black Lives Matter”: „O națională în genunchi, la propriu și la figurat. Viețile românilor nu contează?”

Nu vor îngenunchea la Euro » Federația care se ridică împotriva trendului: „Iată ce spun UEFA şi FIFA”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
ucluj2011
ucluj2011  •  09 Iunie 2021, 07:49

Bravo Mircea Badea , ai dat glas marii majorități a romînilor și a întregii Lumi , numai că trăim vremuri ciudate , vremuri cu multă ipocrizie și prostie. EVERYBODY's live matter , nu numai cele ale negrilor. În State , negrii sunt mult mai rasiști decât albii. În mâinile poliției americane au murit și foarte mulți albi dar nu am auzit pe nimeni să spună ceva despre asta și nici vreun protest cu magazine și mașini incendiate de niște derbedei *** nu îmi amintesc să fi văzut!!! Traim într-o dictatură , dictatura globalistă... *** BRAVO MIRCEA BADEA , ai rămas printre puținii oameni cu coloană vertebtală , printre puținii oameni care chiar spun ce gândesc nu ce este bine și ce dă bine la pro*time... printre puținii oameni care spun lucrurilor pe nume și pun punctul pe "i". RESPECT!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tataika
tataika  •  09 Iunie 2021, 07:15

Cine il baga in seama pe bufon? Poate autorul "articolului", care, ca de obicei, nu semnează, ca sa știm și noi pe cine bălăcărim...

talpaiadului
talpaiadului  •  09 Iunie 2021, 05:29

"Jucătorii sunt bipezi, ce să facă în genunchi pe stadion?” Pai ce, s-au pus in patru labe?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează