FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM 2022

O națională importantă din Europa ia în calcul boicotarea Mondialului din Qatar: „Federația pune presiune pe FIFA”

Stale Solbakkens, selecționerul naționalei Norvegiei, spune că nu-i poate blama pe fotbaliștii care vor să boicoteze Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar.
Stale Solbakkens, selecționerul naționalei Norvegiei, spune că nu-i poate blama pe fotbaliștii care vor să boicoteze Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar.

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 martie 2021 20:09 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 22:36

Stale Solbakken, selecționerul naționalei Norvegiei, spune că nu-i poate blama pe fotbaliștii care vor să boicoteze Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar.

  • Norvegia face parte din grupa G a preliminariilor pentru Campionatul Mondial, alături de Olanda, Turcia, Muntenegru, Letonia și Gibraltar

Cluburile din Norvegia pun presiune pe Federația de la Oslo. Rosenborg, Tromso, Odds, Stromsgodset, Viking și Brann au făcut o coaliție prin care boicotarea Campionatului Mondial din 2022, organizat de Qatar. Motivul este încălcarea drepturilor omului pe șantiere. O propunere în acest sens va fi înaintată în comitetul de pe 14 martie.

Norvegia cere măsuri din partea FIFA

Federația nordică a luat în serios sesizarea venită din partea cluburilor și a colaborat cu mai multe organizații care apără drepturile omului. Selecționerul Stale Solbakken a comentat situația. 

„Nu cred că un boicot ar rezolva ceva, dar am tot respectul pentru cei care spun că e de ajuns. și eu cred că sunt lucruri greșite în organizarea Mondialului din Qatar. Federația Norvegiană de Fotbal tratează cu mare seriozitate acest lucru. 

Cei de acolo au colaborat în ultimele săptămâni cu Amnesty International și alte organizații asemănătoare, au vizitat șantierele din Qatar și au pus presiune pe FIFA. Poate ar trebui să existe mai multă cooperare cu Suedia și Danemarca în acest sens”, a declarat selecționerul Stale Solbakken, conform vg.no. 

Șantiere ale morții în Qatar

Până acum, nu mai puțin de 6.751 de muncitori străini și-au pierdut viața pe șantierele deschise în Qatar pentru construirea stadioanelor și a infrastructurii în perspectiva Mondialului (21 noiembrie - 18 decembrie 2022). 

Șapte arene noi și alte patru renovate, plus șosele, aeroporturi, hoteluri la Doha și împrejurimile capitalei, pe care muncesc două milioane de imigranți în condiții înfiorătoare. Au murit 2.711 de cetățeni indieni, 1.641 de nepalezi, 1.018 din Bangladesh, 824 de pakistanezi și 557 din Sri Lanka.

Citește și alte știri despre Mondialul din 2022:

Germania vrea să ne atace la tineret cu copilul teribil Moukoko! Are doar 16 ani și e marea revelație de la Dortmund

FIFA a anunțat brigăzile de arbitri care vor conduce meciurile echipei naționale cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  12 Martie 2021, 22:58

Qatar a cheltuit miliarde sub forma de spaga pt a obtine organizarea acestui mondial, ar fi culmea sa respecte protectia muncii in construirea stadioanelor. Astazi PSG este o mare putere in fotbalul european datorita banilor din Qatar, nu mai zic de Barcelona care a avut in trecut sponsor principal Qatar Airways. Toti fac galagie ca un stat minuscul din desert va organiza mondialul, dar fara ajutorul marilor puteri din fotbal, gen Franta sau Spania, asa ceva n-ar fi fost posibil niciodata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează