FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BEROE 2-1

Corespondență din Belek » Castraveţi de salată » România a încheiat cantonamentul cu o victorie la limită, 2-1. Întrebarea de final: care-i cîştigul turneului de 245.000 euro?

Cel mai experimentat
Cel mai experimentat "tricolor", Cristi Săpunaru, a purtat aseară și banderola

Articol de , - Publicat duminica, 07 februarie 2016 00:00

Alibec, sclipitor ca propriii pantofi, şi Hora, oportunist, au fost printre puținele lucruri de remarcat aseară.

S-a încheiat şi cel mai mediatizat turneu de pregătire al "naţionalei" din ultimii ani! Aseară, România s-a opintit un pic şi a trecut de bulgarii de la Beroe Stara Zagora, 2-1, revenind pe tabelă prin reuşitele a doi atacanţi, Alibec şi Hora, ce-şi vor disputa şi poziţia de golgeter în Liga 1.

Ce-au cîştigat jucătorii

Cluburile au ocărît stagiul din Antalya, fotbaliștilor le-a plăcut. Şi-au sporit şansele de a rămîne în ochii selecţionerului, au stat aproape două săptămîni în condiţii de lux, la 300 de euro camera cu ultra all inclusive. Nu că nu s-ar fi omorît cu firea, aseară, dar bulgarii, locul 4 la ei acasă, au o clasă superioară celor de la Torpedo Kutaisi, 5-1, şi Zimbru, 1-0.

Formaţiile şi-au împărţit momentele de dominare, iar jucătorii, profesionişti, au ştiut să intre la minge cît să nu-l lase fără pîine pe celălalt. Burleanu şi compania vorbeau de 2-3 fotbalişti care să ia privirile "tricolorilor", rămîne de văzut cîţi dintre junii "Generalului" vor prinde şi lotul de 23 pentru Paris.

Cu ce rămîne echipa

Favoriţi cerţi sînt Săpunaru, Găman şi Silviu Lung jr. Cu şanse mari continuă Filip, Mateiu, Alibec, Răduţ, Enache, Ivan şi Tănase. Iar Benzar, Vătăjelu, Ropotan, Hora şi Rotariu speră. Ceilalţi au dat randament contra unor adversari modeşti, însă, ca şi cei din categoriile doi şi trei, de mai sus, depind şi de evoluţiile echipelor de club, nu doar de capriciile selecţionerului.

Evidenţiaţii de aseară:

  • Alibec - A avut o singură oportunitate mare şi a profitat, şut la colţul lung, de vîrf autentic. Outfit-ul sclipitor, cu ghete cu ţinte argintii, şi ţinuta dark, cu pandantivul extravagant, au fost la fel de savurate, după meci.
  • Răduţ - A venit bine la finalizare, cu o reluare de cap era să deschidă scorul, apoi i-a pasat decisiv lui Alibec.
  • Hora - Nu întîmplător e golgeterul L1, a simţit momentul în faţa porţii adverse şi n-a ratat. A vrut să-i ofere un assist de gol lui Tănase, doar că aripa Viitorului a trimis mingea spre Constanţa.
  • Ivan - Muncitor, altruist, cu centrări-săgeţi şi aproape de a marca. E cu gîndul la fotbal, nu la valize cu bani.

"Ce fac, stau după Steaua?!"

FRF a dat-o pe Steaua, Steaua pe organizarea turcilor. Startul amicalului României cu Beroe a întîrziat 20 de minute. Spre finalul meciului roş-albaştrilor cu Trencin, situaţia s-a precipitat.

Beroe venise la partidă, dar jucătorii n-au avut unde să se schimbe, vestiarul fiind ocupat de slovaci. "Hai, du-te mai repede, rezolvă!", a strigat Gabi Bodescu la Argăseală. "Ce fac acum, stau după Steaua?!", a urlat Iordănescu, foarte nervos.

Pînă la urmă, roş-albaştrii au plecat cu autocarul la propriul hotel, iar slovacii au intrat, miraţi, în ceea ce credeau că e vestiarul lor, dînd peste bulgari, cu care au împărţit, vrînd, nevrînd, cabina!

S-au evitat

Reghecampf şi Iordănescu nu s-au intersectat ieri după-amiază, deşi cele două terenuri ale amicalelor erau alăturate. Cînd Steaua a mers la pauză în recepţie, Tata Puiu şi-a luat cîţiva elevi pe după gît şi-a mers să le dea indicaţii cît mai departe de zona în care stătea Reghe. Antrenorul stelist s-a salutat ieri, după meci, cu Burleanu şi cu Bodescu, după care a mers la autocar.

Ce-a spus Iordănescu după meci:

  • "Jucătorii au venit pregătiţi de meci, apoi am fost anunţaţi că se mai întîrzie 20 de minute. Băieţii au trecut de la concentrare la relaxare. Din păcate, s-a încercat ajutarea echipei Steaua, aşa am interpretat eu. Hai să zicem că le-am întins celor de acolo o mînă de ajutor!"
  • "Nu există duşmănie, nu sîntem inamici cu Steaua. Eu chiar nu pricep de ce se comportă aşa!"
  • "Şi meciul cu bulgarii, ca şi turneul, a fost util. Ar fi fost mai bine dacă-i aveam pe cei 6 jucători de la Steaua, plus Budescu"

"Multă muncă, după un cantonament lung, dar cred că nea Puiu este mulţumit. Sper să fiu şi-n lotul pentru Euro"
Denis Alibec, atacant Astra

"Accept şi golurile urîte, de pe linia porţii. Să intre mingea! Pe Steaua am bătut-o de două ori, putem s-o mai facem şi-a treia oară. Astra e favorită la titlu"
Denis Alibec, atacant Astra

România - Beroe Stara Zagora (Bulgaria, I)    2-1 (1-1)

Au marcat: Alibec (35), Hora (68) / Delev (31)

România: Buzbuchi - G. Enache, V. Găman, Săpunaru, Vătăjelu - Mateiu (Nedelcu 62), Ropotan (Nedelcearu 80) - A. Ivan (D. Rotariu 46), Răduţ (Hora 46), Păun (Fl. Tănase 46) - Alibec (Benzar 46). Antrenor: Anghel Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
zidane92
zidane92  •  07 Februarie 2016, 13:22
Postat de gerulozaurus pe 07 Februarie 2016, 11:15

Si la Euro echipa va arata asa: Tatarusanu-Papp, Tamas, Chiriches, Rat - Pintili, Bourcel(Hoban) - Popica, Sanmartean, Chipciu(Tanase) -MARICA. Desi eu unul nu as vrea sa fie asta echipa, pui pariu cu mine ca asa va arata nationala noastra in primul meci de la euro ?

Va fi un mix intre echipa ta si a mea! Sigur ca Iordanescu, stelist adevarat nu fecesebist va miza pe stelisti, dar ideea e urmatoarea : titular la portar va fi tatarusanu , e titular la fiorentina, nu ai cum sa-l contesti, panti si lung jr vor fi rezerve fundas dreapta va fi 100% sapunaru, si da ai dreptate papp va fi rezerva ca doar antreneaza fosila puiu si matel titular in grupele cl la zagreb nu va fi in lot stoperi :chiriches - grigore, nici asteroidul care se pregateste sa loveasca planeta nu poate schimba asta stanga : rat , rezerva filip iar 100% de la mijloc incepe lupta intre ce vrea publicul si cum joaca fotbalistii si interesele impresarilor sigur ca hoban si anton sunt numarul 1 pe aceste pozitii dar cel mai probabil vor fi hoban si pintilii acolo! In fata nu ai voie sa nu incepi cu andone la ce forma are dar sigur vor fi keseru sau marica iar linia de 3 eu as juca torje, budescu ,enache dar cel mai probabil vom fi virusati cu popa,chipciu si bogdan stancu!

ovic
ovic  •  07 Februarie 2016, 13:21

Castigul e clar in zona oficialilor FRF, ei au fost doar la distractie, de partea organizatorica cica trabuia sa se ocupe Argaseala :)))) n-au fost in stare nici sa ajunga mai devreme ca echipa la stadion sa vada ce si cum e pe acolo, o fi fost spritul prelungit cu o seara inainte. Tata puiu (cu p mic) a rostit "Budescu" ... deci trebuie suspendat, facea parte din lotul unei echipe din Liga I la convocare si a refuzat participarea :)

1745flo
1745flo  •  07 Februarie 2016, 13:07

Cum care e castigul? Tot staff-ul nationalei a avut o vacanta de 2 saptamani de lux pe banii federatiei, plus alte beneficii care sunt confidentiale! Chiar aici s-a scris ca s-au tinut de chiolhanuri si petreceri noaptea pana tarziu, deci beneficii cu duiumul!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close