FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cosmin Contra, de partea lui Rădoi: „Nu-l dați afară pe Mirel!” + „Eu nu mai vreau să fiu selecționer”

Cosmin Contra, la „Prietenii lui Ovidiu”
Cosmin Contra, la „Prietenii lui Ovidiu”

Articol de GSP - Publicat joi, 29 octombrie 2020 09:17 / Actualizat joi, 29 octombrie 2020 11:05

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Cosmin Contra a declarat că șefii Federației Române de Fotbal trebuie să aibă răbdare și în campania viitoare cu Mirel Rădoi și a explicat problemele cu care s-a confruntat la echipa națională.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cosmin, vreau să vorbim și de echipa națională: în meciul cu Islanda n-am contat!
- A fost unul slab, dar nu ştiu condiţiile. Poate puţinele zile de pregătire, accidentările jucătorilor importanţi înaintea acestui meci. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat, dar să nu uităm că Islanda a fost în sferturile de finală la Campionatul Mondial de acum 4 ani de zile. Acum au jucat cu cei mai experimentaţi fotbalişti şi au fost mai buni ca noi. Au fost mai inspriraţi, mai ales că au avut un jucător, Sigurdsson, care a făcut diferenţa. El a făcut diferenţa!

- Dar joacă meci de meci, nu ca ai noștri.
- Așa este. Se vede că joacă, Everton este într-o formă bună şi se simte când vine la echipa naţională. E un jucător important şi s-a simţit în meciul cu noi. E important, vrea mingile, driblează, dă la poartă. La mulţi dintre jucătorii noştri nu se vede încrederea pe care o aduci de la o echipă de club, în care joci meci de meci şi ai încredere că joci foarte bine.

- Scuză-mă, dar la noi...
- Noi venim la lot cu problemele de la echipele de club. Ori nu joacă, ori au probleme, stau prin tribune şi tot aşa. N-au stabilitate, constanţă, iar când vii la echipa naţioanală degeaba vrei dacă n-ai limpezimea şi încrederea în tine.

Cosmin Contra: „Nu mai accept postul de selecţioner!”

- Am avut un octombrie de coșmar și mai vin trei meciuri. Rădoi trebuie păstrat?
- În momentul de faţă l-aş păstra. Dacă pierde şi meciurile viitoare, asta nu mai ştiu. Depinde doar de Mirel să-şi facă analiza, aşa cum şi eu am făcut-o după ratarea la Campionatul European din grupe. Trebuie să vadă ce-şi doreşte şi ce poate face la echipa naţională în următoarele preliminarii. Eu l-aş ţine pe Mirel Rădoi chiar dacă ar pierde şi următoarele două meciuri.

- Sunt păreri pro și contra pe marginea subiectului ăsta.
- El îi cunoaşte foarte bine pe jucătorii care sunt acum în circuit. Dar şi jucătorii îl cunosc foarte bine pe el. Orice antrenor aduci acum, nu mai e acelaşi lucru. Mirel pe mulţi îi ştie de trei, patru ani, e de foarte multă vreme cu ei. Nu văd de ce nu ar continua, dar el trebuie să aibă încredere că poate face față la echipa naţională.

- Pe tine nu te tentează postul?
- Nu mai accept postul de selecţioner! Nu zic că niciodată, dar în momentul de faţă, clar nu! În momentul de faţă nu vreau să fiu selecţioner. Îmi doresc o echipă de club, îmi doresc să muncesc zi de zi. Când am fost la echipa naţională mi-era dor să muncesc în fiecare zi. Sunt sigur că dacă aveam mai multe zile de pregătire la echipa naţională aş fi putut face ca echipa să arate un pic mai bine, dar din păcate nu am avut acele zile.

Cosmin Contra: „Jucătorii vin cu neîncredere şi n-ai timp să le transmiţi ce vrei”

- Ai avut și tu multe probleme.
- Au fost foarte multe momente când aveam o singură zi când pregăteam un meci important. Şi nu e deloc uşor! De exemplu, pe vremea lui nea Piţi, când eram la echipa naţională aveam o săptămână pentru un meci! Acum unii jucători vin luni pentru că nu poţi să-i iei de la club mai devreme. Ajung luni seara sau marţi dimineaţă şi tu joi ai meci cu ei. Face o refacere marţi, miercuri un antrenament tactic în care nu poţi să ai intensitate mare, iar joi ai meciul din preliminarii. Ce faci dacă e un joc important?

- Plus de asta, jucătorii...
- Mai vin cu anumite probleme, cu minute puţine. Vin cu neîncredere şi n-ai timp să le transmiţi ce vrei. E mare diferenţă între o echipă de club şi cea naţională. Din punctul meu de vedere, la echipa naţională nu eşti antrenor! Tu doar faci o selecţie şi trebuie să fii inspirat în alegerile pe care le faci, dar de multe ori...

VIDEO. Emisiunea integrală cu Cosmin Contra

Citește mai multe știri din emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”:

Cosmin Contra admite problemele financiare de la Dinamo: „Eu nu am luat niciun ban până acum! Trebuie să cred, dacă nu, atunci proiectul a existat doar din vorbe”

Cosmin Contra: „Dacă eu nu-mi asum vina pentru ceea ce se întâmplă la echipă, ar însemna că sunt ipocrit!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
iung811
iung811  •  29 Octombrie 2020, 22:36

Nici noi nu mai vrem sa te mai intorci niciodata. Ramai unde esti

markksson
markksson  •  29 Octombrie 2020, 20:20

"Nu mai accept postul de selecţioner! Nu zic că niciodată, dar în momentul de faţă, clar nu!" Ce bine ca ai declarat chestia asta, federatia deja se gandea sa distribuie genunchiere, ca sa poata oamenii sa faca greva foamei in genunchi, implorandu-te sa te intorci. La fel la Dinamo, implorandu-te sa ramai. E normal insa, cand ai stiinta jocului si rezultate exceptionale, echipele te vor cu orice pret!

viforul
viforul  •  29 Octombrie 2020, 18:09
Postat de dodo001 pe 29 Octombrie 2020, 12:34

De unde ii stie Mirel pe jucatori de 3-4 ani? Din cate stiu el a fost pus selectioner la tineret in urma cu doi ani. Acum 3-4 ani facea altceva Mirel, poate la pescuit de bibani . Daca pierde urmatoarele meciuri sa mai fie tinut? Sorry Mirel chiar nu putem face experimente cu incompetență.

Ii stie de cind se uitau la desene animate impreuna. El era cel mai mare, desigur. Poate doar cu Tatarusanu sa fi fost coleg de banca......

Vezi toate comentariile (23)
Comentează