FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Costel Gâlcă, optimist în privința naționalei: „Acolo văd România de acum” + „Tricolorul” pe care mizează: „Aștept ca experiența lui să-și spună cuvântul la EURO”

Costel Gâlcă, fost antrenor al celor de la FCSB
Costel Gâlcă, fost antrenor al celor de la FCSB

Articol de , - Publicat marti, 26 martie 2024 12:30 / Actualizat marti, 26 martie 2024 12:56

Stabilit în însorita Palma de Mallorca, un component marcant al Generației de Aur, Constantin Gâlcă, 52 de ani, este de părere că actuala selecționată a lui Edward Iordănescu poate izbândi și la Euro 2024, adică să treacă de faza grupelor. Gâlcă așteaptă un rezultat pozitiv diseară la Madrid, contra Columbiei, într-un amical de gală.

Costel Gâlcă a participat cu naționala la ultimele două Campionate Mondiale din istoria tricolorilor. Plus alte două turnee finale de Campionate European, din 1996 și 2000.

Cariera lui la prima reprezentativă se întinde din 1993 până în 2005. Și are prezențe la toate cele patru competiții internaționale mai sus menționate! Apogeul a fost, practic, la Coupe du Monde în Franța, în 1998, când a fost integralist în toate cele patru meciuri jucate de națională.

S-a decis cine este titular diseară, cu Columbia, între Ianis Hagi și Olimpiu Moruțan: „Iată cum a gândit Iordănescu”
COLUMBIA - ROMÂNIA
S-a decis cine este titular diseară, cu Columbia, între Ianis Hagi și Olimpiu Moruțan: „Iată cum a gândit Iordănescu”

Costel Gâlcă a fost la trei turnee finale cu România lui Anghel Iordănescu

După ce s-a despărțit la finele anului trecut de Radomiak Radom, formație din Ekstraklasa poloneză, Gâlcă a revenit în Spania. Acolo unde e acasă, practic, pentru el, familia fiind stabilită în Palma de Mallorca.

Tehnicianul care a adus ultimul titlu pentru FCSB, în 2015, când a cucerit trei trofee în total, a făcut o incursiune în trecut cu ocazia amicalului pe care România îl dispută diseară la Madrid contra Columbiei, de la ora 21:30.

Gâlcă a acordat un interviu Gazetei Sporturilor în care a vorbit și despre șansele pe care România le are în proximul turneu final din Germania.

9trofee a cucerit Gâlcă din postura de fotbalist, opt cu Steaua (dintre care patru campionate) și Copa del Rey cu Espanol Barcelona

Costel Gâlcă crede în România lui Edward Iordănescu: „Locul 2 e posibil la Euro”

Gâlcă are încredere în naționala lui Edward Iordănescu, el care a lucrat sub comanda tatălui actualului selecționer, Anghel Iordănescu.

„Este un amical foarte bine programat, cel cu Columbia, astfel se va omogeniza și mai mult echipa. Selecționerul va avea posibilitatea să-și fixeze noi idei pentru Euro.

Eu cred că avem șanse să trecem de grupă. Da, Belgia este favorită, dar celelalte echipe nu sunt de speriat. Nici Slovacia, nici cine va veni din meciul de la baraj dintre Islanda și Ucraina. Sunt echipe accesibile, un loc 2 îl văd posibil pentru România în grupa de la Euro.

Fotbalul internațional s-a echilibrat mult mai mult, acum e vorba de atitudine. Trebuie ca la națională să fie un grup care să știe ce vrea. Nu mai există un singur fotbalist care să decidă meciul", a declarat Gâlcă în interviul acordat Gazetei Sporturilor.

8formații a bifat Costelinho în carieră: Progresul București, FC Argeș, Steaua, Mallorca, Espanyol, Villarreal, Zaragoza și Almeria

Costel Gâlcă, optimist în privința naționalei: „Acolo văd România de acum” + „Tricolorul” pe care mizează: „Aștept ca experiența lui să-și spună cuvântul la EURO”
Costel Gâlcă propune „calea de mijloc” la națională

Costel Gâlcă a jucat contra Columbiei la ultima victorie, din 1998, de la Mondial

La World Cup "94, a fost spectator cu Columbia (3-1), a jucat în meciurile cu SUA (1-0) și cu Argentina (3-2). În Franța, patru ani mai târziu, a fost integralist în toate meciurile de la ultimul turneu final de Mondiale din istoria naționalei, începând de la succesul cu Columbia (1-0).

9formații a antrenat Gâlcă în carieră: Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Vejle, Al-Hazem și Radomiak

„În urmă cu 30 de ani, a fost un meci extraordinar cu Columbia, cu acel golazo a lui Hagi, că tot suntem în Spania. Nu am dat șanse unei echipe columbiene pe care mulți o vedeau următoarea campioană a lumii. În 1998, a fost mult mai echilibrat.

A fost și acel moment, apoi, în care ne-am vopsit toți blond, de fapt o celebrare, un moment de sărbătoare, pentru că ne calificaserăm după faza grupelor. Eram și noi tineri (râde). Dureros este că n-am trecut și de Croația”, a mărturisit fostul internațional.

Care sunt preferații lui Costel Gâlcă de la națională: „Coman să arate și la prima reprezentativă”

Revenind la echipa națională din prezent, Gâlcă i-a avertizat pe jucătorii primei reprezentative: „Să nu se vopsească blond, dar să ne bucurăm împreună de rezultate bune ale naționalei. În ultimii ani, n-am avut parte de prea multe satisfacții la echipa națională.

68de selecții și 4 goluri a adunat Gâlcă la prima reprezentativă

Sunt jucători ce pot deveni și mai importanți. Îmi place de Drăgușin, apoi forma bună din campionat a lui Coman trebuie să se vadă și la echipa națională. A demonstrat că poate! Aștept ca experiența lui Stanciu să-și spună cuvântul și să impună la acest Euro. A fost destul de constant în ultima perioadă", a mai declarat antrenorul.

VIDEO. Edward Iordănescu: „Cu riscul de a supăra multă lume îmi asum ce spun acum. Nu avem 3-4 garnituri ca alte naționale”

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Stăpânii inelelor! GSP.ro îți dezvăluie strategia secretă pe care Edward Iordănescu o pregătește pentru Euro 2024 în Germania

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA România și Brazilia, antrenament în același timp la baza lui Real Madrid!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
22cea
22cea  •  26 Martie 2024, 15:41
Postat de parachioara5 pe 26 Martie 2024, 13:56

...ce baiat ...cat este dedestept ...sa ne luam dupa el ca o sa facem ce a facut si el in 1996 ...zero puncte la Euro ...

Asa s-o vedea fotbalul romanesc de acolo din Palma de Mallorca :)))

parachioara5
parachioara5  •  26 Martie 2024, 13:56

...ce baiat ...cat este dedestept ...sa ne luam dupa el ca o sa facem ce a facut si el in 1996 ...zero puncte la Euro ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează