FOTBAL  »  NATIONALA  »  TINERET

Cristi Sava şi Adrian Văsîi "candidează" singuri pe posturile din care au fost disponibilizaţi » Revoluţie de reciclare!

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2010 00:00

Doar Cheran a sărit din schemă. Oficial, pe motiv de vîrstă, neoficial, pentru  scandalul "Şpaga". Ceilalţi trei antrenori federali din vechea gardă rămîn la loturi: Burchel, Sava şi Văsîi.

Marea remaniere anunţată de FRF la nivelul loturilor de juniori se prefigurează a fi de fapt un balon de săpun. Practic, examenul care va avea loc luni şi marţi, la Mogoşoaia, nu va produce decît o singură schimbare majoră în corpul antrenorilor federali. Şi anume, a lui Florin Cheran (63 de ani). Acuzat în martie de părintele atacantului Sergiu Negruţ de la CFR Cluj că i-ar fi cerut şpagă 7.000 de euro să-i convoace fiul la lotul U17, Cheran a fost scos din circuit, într-o manieră elegantă, pe motiv de vîrstă. FRF a impus ca limită maximă 55 de ani.

Derogare pentru Ovidiu Stîngă
De fapt, bătaia cea mai mare este pe fosta selecţionată a lui Cheran, devenită între timp Under 18. Aici s-au înscris 4 candidaţi, favorit fiind Ovidiu Stîngă (38 de ani). Chiar dacă nu a lucrat 5 ani la nivel de copii şi juniori, aşa cum cere FRF, la recomandarea directorului general Ionuţ Lupescu, fostul internaţional a primit o derogare din partea comisiei pentru a participa la examen. "Am ţinut cont de experienţa lui ca jucător şi de acumulările făcute în cei doi ani la centrul de juniori de la PSV Eindhoven", a explicat Mircea Rădulescu.

Sandu către Burchel: "Ori la lot, ori la Hagi!"
În rest, lucrurile rămîn neschimbate. Lucian Burchel continuă la U19, postul său nefiind scos la concurs. Mircea Sandu i-a pus însă în vedere: "Ori la lot, ori la Academia Hagi! Nu se mai poate şi colo şi colo". Burchel are ca obiectiv obţinerea unei medalii la turneul final al CE 2011 de la Bucureşti, unde juniorii mari sînt calificaţi direct.

Cristi Sava şi Adrian Văsîi nu au nici ei emoţii. Disponibilizaţi de ochii lumii, cei doi tehnicieni au fost acceptaţi la concurs, iar comisia le-a netezit drumul astfel încît au ajuns să "concureze" singuri pentru selecţionatele U16, respectiv U17.

Respins că le-a arătat fundul spectatorilor
Mircea Rădulescu a explicat de ce singurul rival al lui Sava, Marius Bălăşoiu (CSŞ Pajura), a fost respins: "A adus prejudicii imaginii fotbalului juvenil la nivel internaţional. La un turneu în Turcia, Bălăşoiu şi-a dat chiloţii jos şi le-a arătat fundul spectatorilor". Văsîi a avut doi oponenţi, Mugurel Cornăţeanu (Constanţa) şi Victor Oancea (Chimia Brazi), ambii picaţi din cauza lipsei de experienţă.

Lector universitar la U15
Restructurarea vizează doar loturile mici. Jocurile sînt în toi. La U13 sînt trei pe loc, iar Gheorghe Mărculescu, şeful centrului de copii şi juniori de la Chiajna, porneşte cu prima şansă. Gheorghe Gigel e susţinut de Cornel Jurcă pentru U14, iar locul pe banca reprezentativei U15 este disputat de Dumitru Uzunea, prieten bun cu Belodedici, şi de Sorin Brindescu, coleg de catedră cu Dan Firiţeanu la  Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

"Sînt dezamăgit de numărul mic de antrenori care s-au înscris la concurs"
Ionuţ Lupescu, director general al FRF

5 candidaţi au fost respinşi după analizarea dosarelor

1.200 de euro vor avea salariu lunar selecţionerii loturilor de juniori. Ei vor semna contracte pe doi ani


Candidaţi        Lotul pentru care dă examen    Clubul de apartenenţă  Vîrsta

Ovidiu Stîngă  U18    PSV Eindoven  38 de ani
Bogdan Popa  U18    Dinamo            32 de ani
Gabriel Manolache      U18    Dunărea Galaţi42 de ani
Lucian Marinov            U18    Viitorul Constanţa        50 de ani
Adrian Văsîi    U17    Antrenor federal    46 de ani
Cristi Sava        U16    Antrenor federal    42 de ani
Dumitru Uzunea            U15    Steaua  33 de ani
Sorin Brindescu            U15    Poli Timişoara  36 de ani
Gheorghe GigelU14    Fără angajament          44 de ani
Lucian Tetileanu            U14    Secund loturi naţionale  40 de ani
Vasile Solomon            U13    FC Braşov        50 de ani
Petre Lucian    U13    CSŞ Braşovia  45 de ani
Gheorghe Mărculescu  U13    Chiajna52 de ani

Campionatul marilor speranţe
FRF va investi 500.000 de euro în nou-înfiinţatul campionat pentru cele 42 de reprezentative judeţene U16. "Vreau să facem ce au făcut şi elveţienii şi francezii. Comisia Tehnică le dă antrenorilor mură în gură, variante de antrenamente, sistemul de joc va fi uniform. Comisia împreună cu Belodedici îi vor controla, iar dacă nu fac ce li se zice, atunci afară! Sperăm ca în 2016-2018 scheletul naţionalei să fie format din aceşti copii", a precizat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. FRF îi va plăti pe "principali" cu 250 de euro pe lună.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează