FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Care sunt criteriile de selecție la U21? Octavian Popescu îi surclasează pe Rareș Pop și Alexi Pitu, jucătorii preferați de Daniel Pancu

Articol de , , - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 16:19 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 19:05

Lotul alcătuit de Daniel Pancu pentru prima acțiune oficială pe care naționala U21 a României o va avea în această toamnă a declanșat un scandal. Octavian Popescu, ocolit de selecția lui Pancu, a contestat vehement deciziile selecționerului, spunând imediat după meciul cu CSU Craiova, scor 3-0, în care a oferit două assisturi: „Antrenorul de acolo are ceva cu mine de mai mult timp, din trecut”. Pancu a răspuns, prin intermediul GSP, susținând că exclusiv prestațiile slabe alea acestuia l-au determinat să nu-l convoace. 

Pe cine a preferat Pancu în locul lui Octavian Popescu? Pentru cele două flancuri ale ofensivei, selecționerul i-a chemat pe Rareș Ilie, Corbu, Alexi Pitu, Rareș Pop și chiar Mazilu. 

Cum a primit Daniel Bîrligea vestea primei convocări la națională: „Nu mă așteptam, trebuia să mă duc la mamaie”
VOLUNTARI - CFR 1-4
Cum a primit Daniel Bîrligea vestea primei convocări la națională: „Nu mă așteptam, trebuia să mă duc la mamaie”

Au jucat aceștia mai mult, cu un randament mai bun pentru echipele lor decât a făcut-o Popescu? 

Nici măcar unul dintre aceștia nu îi e superior elevului lui Mihai Pintilii. Măcar în ceea ce privește capitolele relevante: meciuri jucate, câte dintre acestea au fost din postura de titular, dar și ceea ce au produs pe tabelă, adică goluri și pase decisive.

JUCĂTORMECIURI/
TITULAR
INTEGRALISTGOLURI/
PASE DE GOL
Oct. Popescu9/512/2
R. Ilie6/622/0
R. Pop6/601/0
Pitu4/100/0
Corbu5/530/2
Mazilu11/1022/1

Octavian Popescu are cel mai mare volum de meciuri. E drept, e și la o formație, spre doesebire de toți ceilalți, care a fost implicată pe două fronturi, campionat și cupele europene. 

Totuși, în afara unui randament superior concurenților săi, a produs 4 goluri, el mai are un avantaj în disputa indirectă cu aceștia: a bifat minute la o echipă care e pe primul loc în competiția în care evoluează. 

Spre exemplu, Pitu e doar rezervă la Bordeaux, în liga secundă din Franța, la o formație care a început catastrofal sezonul, fiind în a doua jumătatea a ierarhiei.

JucătorEchipa de clubClasare la zi
Oct. PopescuFCSBLocul 1, România
R. IlieLausanneLocul 10, Elveția
PituBordeauxLocul 12, Franța (liga 2)
CorbuAkademia PuskasAr putea urca pe podium 
dacă se impune azi
R. PopUTALocul 13, România
MaziluFarulLocul 8, România

Sunt foarte bucuros de reacția lui Tavi Popescu, înseamnă că e viu și că își dorește să vină la echipa națională. Am fost personal să-l văd la FCSB cu Iași (n.r. - 2-1), când a fost un pasager, un trecător, a făcut o plimbare timp de o repriză pe teren, la meciul de la Arad (n.r. - 1-2 cu UTA) privea cum adversarii finalizau și chiar marcau golurile victoriei. Dacă ar fi să facem selecția după un meci sau două...

- Daniel Pancu, selecţioner România U21 

Cum ar putea arăta România U21 la meciul cu Albania (12 septembrie): Sava - Pantea, Pașcalău, M. Ilie, Borza - Grameni, Vulturar - Mazilu, Baiaram, R. Ilie - L. Munteanu

Citește și alte articole:

Conducătorul din SuperLigă îi bate obrazul lui Edi Iordănescu: „Ne așteptam să fie convocat. Suntem prea departe să se uite la noi”
CONVOCĂRI
Conducătorul din SuperLigă îi bate obrazul lui Edi Iordănescu: „Ne așteptam să fie convocat. Suntem prea departe să se uite la noi”
Edi Iordănescu, mesaj public înainte de Israel și Kosovo: „Avem calitatea și valoarea necesare pentru a câștiga!” + „Am vrut să mizăm pe jucători cu experiență”
ROMÂNIA
Edi Iordănescu, mesaj public înainte de Israel și Kosovo: „Avem calitatea și valoarea necesare pentru a câștiga!” + „Am vrut să mizăm pe jucători cu experiență”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  04 Septembrie 2023, 08:06
Postat de observator_federal pe 03 Septembrie 2023, 18:44

Pe bune GSP, îl vedeți în stare pe Tavi să joace (să trăiască, să treacă examenul medical și să se și adapteze ulterior) la Bordeaux, adică să ajungă măcar rezervă la acea - slabă, în viziunea autorilor articolului - "echipă din liga secundă franceză cu un început catastrofal de sezon"?? ... Măi, măi, la ce absurdități se poate ajunge din prea multă simpatie pentru iechipa lu' Nea Gigi...

nu-i ma certa.. ei sunt expertii.. noi doar spectatori.. as spune multe dar iau cartonas si ajung ca si cascalyn sa ajung sa imi fac al 6-lea cont.

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  04 Septembrie 2023, 05:14
Postat de alex03036 pe 03 Septembrie 2023, 23:46

***

???

alex03036
alex03036  •  03 Septembrie 2023, 23:46
Postat de tikitakabarceloona pe 03 Septembrie 2023, 22:12

Se iau de orice are legatura sau a avut legatura cu rapid. Ma uit la articolele lor si nu-mi vine sa cred cata nesimtire. P.s. as fi reactionat la fel daca aveau aceeasi atitudine fata de alta echipa

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează