FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Cum s-a produs ruptura dintre FRF și Rădoi » Declarațiile-cheie + ultimele detalii de la negocieri

FRF și Mirel Rădoi nu s-au pus încă la masa tratativelor. „Nu am stabilit încă întâlnirea cu Mirel. Urmează”, a precizat, astăzi, printr-un mesaj, directorul tehnic Mihai Stoichiță, contactat de GSP.
FRF și Mirel Rădoi nu s-au pus încă la masa tratativelor. „Nu am stabilit încă întâlnirea cu Mirel. Urmează”, a precizat, astăzi, printr-un mesaj, directorul tehnic Mihai Stoichiță, contactat de GSP.

Articol de - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 16:23 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 17:33

FRF și Mirel Rădoi nu s-au așezat la masa tratativelor. „Nu am stabilit încă întâlnirea cu Mirel. Urmează”, a precizat, astăzi, printr-un mesaj, directorul tehnic Mihai Stoichiță, contactat de GSP.

Au trecut patru nopți de la anunțul șocant făcut de selecționerul Mirel Rădoi, la conferința de presă de după victoria cu Armenia, 1-0, din Ghencea, potrivit căruia va renunța la echipa națională după ultimele două meciuri din preliminariile CM 2022, chiar dacă tricolorii se califică în play-off. „Contractul meu se termină în noiembrie, echipa naţională trebuie să-şi găsească antrenor”, a transmis Rădoi.

FRF în 2019: „Cel puțin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022”

Pe 27 noiembrie 2019, FRF anunța că „Mirel Rădoi a parafat un contract pe doi ani, urmând să stea pe banca echipei naționale cel puțin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022”. Nicio referire clară la posibilitatea de prelungire a înțelegerii în cazul barajului. Doar o aluzie străvezie, interpretabilă: „Cel puțin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022”.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, explica atunci pe site-ul federației că „mandatul lui Mirel Rădoi este unul de construcție”. „El cunoaște cel mai bine jucătorii U21 care au ajuns la prima reprezentativă. El a creat la EURO U21 o echipă învingătoare, ceea ce ne dorim și acum. E antrenorul cel mai potrivit să integreze tinerii jucători participanți la Campionatul European de tineret. El a reușit să construiască o echipă, un grup unit ceea de dorim să se întâmple și acum!”, a mai spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Sorin Cârțu atacă Federația: „Amatorism! Decizia lor e absurdă”
FRF
Sorin Cârțu atacă Federația: „Amatorism! Decizia lor e absurdă”

Mirel Rădoi în 2019: „Sunt mândru să mă aflu în postura asta”

Rădoi a acceptat și a trecut la treabă. Nu s-a plâns că nu are „barajul” prevăzut în contract. „Să fii selecționer este cel mai înalt rang al antrenorului din România. Aprecierea FRF va trebui să o arătăm altfel, adică să câștigăm barajul pentru calificarea la EURO. Sunt mândru să mă aflu în postura asta și de acum încolo trebuie să ținem steagul României sus! 

Le mulțumesc jucătorilor de la U21 din cele două generații pentru că datorită lor am ajuns în această postură. În fotbal nimic nu e sigur, nu pot promite calificarea la EURO, dar pot promite că vom face totul să ajungem acolo, se va vedea asta în atitudinea noastră pe teren. Asta vă promit solemn!”, a declarat Mirel Rădoi, pentru site-ul FRF.

Mirel Rădoi în 2021: „Dacă un contract ar fi plecat altfel..."

După meciul cu Armenia de luni, când România a ajuns pe locul 2 în grupă, la doi pași de barajul pentru calificarea la CM 2022, Mirel Rădoi a dat de înțeles că ar fi preferat ca înțelegerea să fi inclus și barajul: „Dacă un contract ar fi plecat altfel de la început, atunci am fi discutat despre alte lucruri. S-a vorbit despre un ciclu de doi ani, foarte clar, cu directorul tehnic și cu președintele federației și am spus că la sfârșitul acestor calificări, din punctul meu de vedere o să încheiem, chiar dacă ei vor dori să prelungim”.

Fostul internațional nu s-a cramponat de clauze contractuale până acum. „Pentru mine contract este ceva care trebuie făcut, este o chestie formală. Din punctul meu de vedere, ce mă ţin sunt rezultatele şi cuvântul. Adică dacă eu am vorbit cu cineva şi am negociat ceva, lucrurile alea eu trebuie să le găsesc în contract. Eu până acum nu am citit contracte, doar le-am semna” , a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport, după ce a fost instalat selecționer.

Federaţia nu mi-a făcut o ofertă şi dacă ar face-o nu aş accepta, e un ciclu care s-a terminat din punctul meu de vedere. Nu am ce să reproşez federaţiei, mi-a pus totul la punct. Am nevoie de o pauză, dacă va veni apoi o ofertă probabil că voi accepta
Mirel Rădoi, selecționer România

FRF în 2021: „Contractul poate fi prelungit cu acordul ambelor părți„

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a anunțat marți, 12 octombrie, că Federația își dorește ca Mirel Rădoi să conducă naționala și la jocurile de baraj, unde tricolorii ajung dacă înving Islanda și Liechtenstein în luna noiembrie.

„Mirel Rădoi este selecționerul României până la finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial, iar contractul poate fi prelungit cu acordul ambelor părți. Federația Română de Fotbal a avut încredere pe tot parcursul acestui mandat că putem împreună cu Mirel Rădoi să reconstruim echipa națională. 

Performanța României U21, calificarea la Jocurile Olimpice și actualele rezultate ale primei reprezentative confirmă că suntem într-un moment important al unui proces început în urmă cu câțiva ani. În continuare avem încredere că Echipa Națională se poate califica la turneul final și ne dorim ca Mirel Rădoi să fie alături de Echipa Națională și la jocurile de baraj, unde vom ajunge cu două victorii în luna noiembrie”.

Mesaj pentru șefii FRF

Mirel Rădoi a dat de înțeles că șefii FRF se așteptau ca el să schimbe mai repede fața naționalei.

„Nu am avut o foarte bună atitudine și determinare, nici din punct de vedere mental nu am reacționat la fel la toate meciurile, chiar dacă am marcat primi sau adversarul a deschis scorul. Din punct de vedere al principiilor de joc, la fel, nu au venit toate de la început. 

Toate lucrurile astea s-au făcut într-un proces care din punctul meu de vedere s-a accelerat. Acum dacă, eventual, cineva crede că o perioadă de doi ani e o perioadă lungă, atunci nu am cum să-l contrazic. Doar că trebuie să se țină cont și de perioada de pandemie”, a explicat selecționerul după meciul cu Armenia, de luni.

Rădoi a explicat cum a reușit să redreseze naționala după înfrângerea din Armenia (2-3): „Principiile de joc au durat mai mult. Am făcut și noi o evaluare după partida tur cu Armenia, de la Erevan, când a fost pregătit un raport intern în care și noi am încercat să ne expunem foarte clar greșelile, pentru că trebuia să ne facem o auto-analiză înaintea jucătorilor. A fost o analiză foarte minuțioasă în care ne-am dat seama că va trebui să accelerăm din ce în ce mai mult, chiar dacă fluxul de informații poate fi prea mare pentru jucători”.

Meciurile de baraj pentru CM 2022 sunt programate în martie 2022, iar turneul final din Qatar are loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Tot ce trebuie să știi înaintea derby-ului etapei în Liga 1, Rapid - CFR Cluj:

Citește mai multe știri de actualitate:

FCSB a mai pierdut un jucător! 12 indisponibili pentru meciul cu Mioveni » Cum poate arăta primul „11” + cine va conduce echipa de pe bancă

CCA l-a delegat la FCSB - CS Mioveni pe „inamicul” lui Gigi Becali: „Un kamikaze, e teleghidat”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
chupac
chupac  •  15 Octombrie 2021, 20:04
Postat de elementlord pe 15 Octombrie 2021, 17:01

Daca astrele nu se aliniau, iar noi nu am mai fi avut vreo sansa la calificare, ar fi avut acelasi discurs? Daca tot a lasat impresia ca are coloana si cuvant, de ce nu a facut anuntul dupa ultimul meci din grupa? Pana una alta, mai sunt doua meciuri pana la baraj.

Presa a insistat pe subiectul asta si a raspuns simplu ca pleaca si ca chiar nu vrea sa se vorbeasca despre asta, ci doar despre meciul castigat, dar jurnalistii au tot insistat cu tot felul de intrebari.

sakamoto
sakamoto  •  15 Octombrie 2021, 19:35

radoi n-a fost antrenor-n-are nici o performanta la echipe de club-nu este antrenor si nici nu va fi antrenor NICIODATA! Nu stie sa cladeasca echipe. S-a laudat ca va juca pe atac si nu se va apara. Pina cind Mircea Lucescu a declarat ca apararea iti cistiga un meci si nu atacul. De atunci mirel a recosiderat ce stia el despre fotbal.

George
George  •  15 Octombrie 2021, 19:23

Merele, nu pleca..........acest popor are nevoie de, dixtractie. Vrem sa ne radim pi mai diparti, hai. Tu esti ierou nostru.....vrem sa radim si pi viitor. Hahaha-ha-ha-ha.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close