FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum s-a rupt contractul dintre Pițurcă și Burleanu la „națională”: „I-am întrebat ce vor de fapt. Când am auzit, am plecat!”

Victor Pițurcă a decis să rupă înțelegerea cu FRF acum 7 ani
Victor Pițurcă a decis să rupă înțelegerea cu FRF acum 7 ani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 22:00 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 22:22

Victor Pițurcă a decis să rupă înțelegerea cu FRF acum 7 ani fără să plătească niciun euro din clauza de reziliere. În exclusivitate la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, fostul selecționer a explicat motivele plecării și a făcut o comparație între Mircea Sandu și Răzvan Burleanu. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Piți, cum l-ai caracteriza pe Mircea Sandu?
- Un președinte foarte bun. Am avut o relație profesională cu el. În afara muncii, absolut deloc! Eu cu Mircea Sandu, când mergeam în deplasări, din momentul în care coboram din avion ne mai vedeam când plecam. Am avut și probleme între noi și mult timp nu ne-am vorbit. Au fost situații tensionate, pentru că și el era un tip dificil. Dar ca președinte a fost excepțional! Își făcea treaba la milimetru.

- Iar cu Răzvan Burleanu?
- Cu Burleanu am lucrat jumătate de an, a fost în regulă, chiar dacă anunțase cu surle și trâmbițe că mă va schimba când va veni. El avea altă impresie despre mine, iar în mass-media eram caracterizat cu totul și cu totul altfel decât eram eu. Și, probabil, cine știe ce credea? Cât am lucrat cu el, rezultatele au fost excelente. Dacă mi-ar fi mărit salariul, și chiar au vrut să mi-l mărească...

- De-asta ai plecat?
- Jucătorii au venit la mine după meciul cu Finlanda, pentru că au aflat că plec. Mă îndoiseră și aș fi rămas! Dar le-am cerut 50.000 de euro pe lună, cred că aveam 35.000. „Ți-l facem doar dacă vei câștiga grupa!". „Voi vreți calificare sau locul 1 în grupă?". Și am plecat! Dar eu am plecat exact cum am declarat, din cauza presei! Nu este ușor să ai o luptă cu o parte din presă.

A plecat fără să mai plătească clauza de 1,1 milioane de euro!

Pe 17 octombrie 2014, Victor Piţurcă şi-a reziliat contractul cu FRF! Tehnicianul a semnat după doar câteva ore un contract pe un an şi 7 luni cu Al Ittihad unde avea stipulat un câştig de 4,5 milioane de euro, bani din care trebuie să-şi plătească şi staff-ul.

„Aș vrea să mulțumesc atât vechii conduceri a Federației, cu care am lucrat foarte mult timp, cât și noii conduceri, care în toată această perioadă m-a susținut neciondiționat. Chiar dacă au fost mici discuții, totul a fost perfect. Și acest lucru se vede în rezultatele echipei naționale, după un program extrem, extrem de grea”, spunea Pițurcă în conferința de adio. Pițurcă avea în contract că dacă pleacă trebuie să plătească 1,1 milioane de euro, dar Burleanu a decis să-l elibereze din funcție fără să mai țină cont de clauză.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU VICTOR PIȚURCĂ

CITEȘTE ȘI

Ilie Dumitrescu știe cine va fi președintele FRF: „95% șanse! Restul sunt doar cu numele”

Afacerea în care Anamaria Prodan susține că a investit un milion de euro: „Gândiți-vă că au venit șeicii din Dubai”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
itu52
itu52  •  12 Noiembrie 2021, 11:41

„Fericiți cei săraci cu duhul”, nici acum nu a realizat cum a plecat, a dat-o pe valoare, când de fapt a consumat „finețuri”.

dinamo100
dinamo100  •  11 Noiembrie 2021, 18:19

Eu trag concluzia ca de fapt Burleanu nu l-a mai vrut si ca a fost bucuros sa scape de Piturca nemaicerand niciun ban de la acesta. Povestea cu marirea salariului si cu locul 1 in grupa e de adormit copiii.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează