FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Video Dan Petrescu, discurs dur despre situația fotbalului românesc: „V-am zis atunci când ne-am retras că o să ne regretați”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021 18:48 / Actualizat miercuri, 08 decembrie 2021 20:07

Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit despre principalele probleme ale fotbalului românesc care au făcut ca naționala României să rateze al 6-lea Mondial consecutiv.

Petrescu este de părere că un factor foarte important îl reprezintă jucătorii care nu mai reușesc să se impună la echipele importante din afară, spre deosebire de vremea când Gică Hagi, Gică Popescu şi restul colegilor lor de la naţională evoluau la cluburi mari ale lumii.

Informație de ultim moment: „Selecţionerul a fost desemnat!” » Nu este Dan Petrescu
ROMÂNIA
Informație de ultim moment: „Selecţionerul a fost desemnat!” » Nu este Dan Petrescu

Dan Petrescu: „Tot mergem în jos”

„Asta e realitatea, noi mergem în jos. Și la națională, și la nivel de club. Astea sunt rezultatele. Ne-au eliminat echipe din Kazahstan şi din Albania. Nu va fi ușor nici în viitor. Nu numai CFR, toate echipele din România vor suferi. Dar sper ca CFR să țină steagul sus. 

Eu am spus-o, și Hagi, și Popescu la fel, când ne-am lăsat că o să ne regretați și așa a fost. Din păcate, nu s-a făcut nimic ca în fotbalul românesc să mergem în sus. Tot mergem în jos. 

Dacă vă uitați, nu avem talente care să te facă să zici: «Mamă, ce jucători avem! Avem 100 de jucători și joacă pe la Real Madrid, la Milan». 

Din păcate, jucătorii români nu mai joacă la un nivel foarte mare. Dacă îmi spuneți un jucător în Anglia din ultimii 10 ani... Cel mai bun campionat din lume e Anglia, iar noi nu avem niciun jucător acolo, doar Pușcaș la Divizia B. 

Cum să facem față la alt nivel? E cum ai merge cu Mercedes și celălalt cu Dacie. Cam așa suntem noi în fotbal acum”, a declarat Dan Petrescu în cadrul unei conferințe de presă.

Video Dan Petrescu despre situația de la echipa națională: „Asta e realitatea! Ne ducem în jos! V-am zis atunci când ne-am retras că o să ne regretați”

Citește alte știri de actualitate:

Cine pleacă? Ședință extraordinară la Dinamo: Badea, Rednic, Mureșan și Zăvăleanu decid viitorul echipei

Mihai Rotaru a luat foc: „Nu am câștigat niciun punct dintr-o fază norocoasă sau una litigioasă. Adversarele noastre au luat astfel minimum 12 puncte!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ray51
ray51  •  09 Decembrie 2021, 19:01

Dane, te ia valul si pe tine. Cand tu jucai in Anglia, cati jucatori romani erau acolo? Asa ca... S-o fi jucand fotbal in Anglia dar asta nu e un criteriu. Adicatelea n-ai jucatori in Anglia, n-ai fotbal in Romania? Las-o moarta. Chiar nu intelegi ca BANII au luat mintile tuturor? De la cei mici, la parintii lor, de la pseudojucatori la antrenori, de la LPF la CCA si FRF. Toata lumea alearga cu limba scoasa dupa bani. Asta e deja un viciu. S-auzim de bine.

113492877815998
Vasile Bazil  •  09 Decembrie 2021, 15:55

Ce sa poti spune despre aceste afirmatii ?Omul are dreptate !Din pacate ti-e si jena sa privesti la buluceala pe care noi o numim fotbal,dupa ce vezi un meci din liga campionilor !Cred ca solutia ar fi sa nu ne mai arate astia la TV fotbal d'ala pe care nu-l intelegem,ca sa fim si noi multumiti !!

140976883668367
Cristi Cristian  •  09 Decembrie 2021, 08:32

Asta vede toată lumea ca fotbalul romanesc merge în jos dar se mai vede și ca motivul este ca toți alergați doar după bani pana la adânci batraneti(ex. Mircea Lucescu)Antrenori și jucători refuza Naționala de care se folosesc doar esuatii care vor sa se relanseze sa prindă un contract bun după care devine vedeta cu pretenții financiare și uita de unde a plecat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează