FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

Daniel Pancu, declarații surprinzătoare la prima acțiune ca selecționer al României U20: „Au venit la echipa națională jucători care nu meritau!”

Daniel Pancu
Daniel Pancu

Articol de GSP - Publicat luni, 19 septembrie 2022 21:49 / Actualizat luni, 19 septembrie 2022 22:13

Daniel Pancu (45 de ani), selecționerul României U20, a surprins prin declarațiile sale înainte de debutul pe banca „tricolorilor”.

  • Selecționata U20 a României va disputa 2 partide amicale în perioada următoare. Primul va fi cel împotriva Cehiei, ce se va disputa pe data de 22 septembrie la Chomutov, de la ora 17:00, ora României
  • Al doilea meci de pregătire se va juca pe data de 26 septembrie, în compania Germaniei, la Arad, pe stadionul Francisc Neuman, casa echipei UTA Arad. 
  • Ambele meciuri vor fi transmise de Digi Sport, însă vor putea fi urmărite și liveTEXT pe GSP.ro.

La prima acțiune ca selecționer al României U20, Pancu a vorbit despre obiectivele sale și a surprins când a afirmat că la echipa națională au fost convocați jucători care nu meritau. 

Daniel Pancu: „În acest moment, au venit la echipa națională jucători care nu meritau”

„E o noutate pentru mine. Meseria de selecționer este complet diferită față de cea de antrenor, când poți progresa împreună cu echipa. Sunt așteptări... 

Știți foarte bine că este un lot care are parte de jocuri amicale, dar cu adversari foarte puternici. Sper că acești jucători vor fi o parte importantă pentru următoarea campanie de calificare de la Under 21.

Obiectivul este să cunosc cât mai repede jucătorii, pentru că e o problemă, într-adevăr. I-am văzut doar pe video și din tribună. Din cei convocați acum, doar doi jucători au mai lucrat cu mine, Ignat și Pănoiu, ambii la Rapid. Principalul obiectiv este să ne facem, împreună cu staff-ul, o idee despre potențialul jucătorilor, dacă pot sau nu pot să progreseze. 

În acest moment, au venit la echipa națională jucători care nu meritau, trebuie să fim sinceri, pentru că nu joacă la echipele de club. Dar făcând parte din generația care are un turneu final în spate, mă refer la U19, nu putem să-i abandonăm, să renunțăm atât de ușor la ei. Bineînțeles, totul depinde de ei, de evoluțiile lor. Dacă nu vom fi mulțumiți, pe viitor nu se vor regăsi în lot decât jucători care evoluează”, a spus Pancu pentru FRF TV.

Lotul convocat de Daniel Pancu pentru această acțiune a naționalei U20

  • PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Aleksander Mitrovici (CSC 1599 Șelimbăr)
  • FUNDAȘI: Dan Sîrbu (Farul Constanța), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Botond Gergely (Zalaegerszegi / Ungaria), Anton Andrei (AC Torino / Italia), Alexandru Pantea (FCSB), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948), Gabriel Buta (FC Unirea Dej), Ionuț Mitran (CSM Slatina)
  • MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FC Botoșani), Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), Andrei Pandele (Unirea Constanța), Nicolas Popescu (FC Voluntari), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Dragoș Iancu (FC Hermannstadt), Mario Bratu (ACS Petrolul 52), Doru Andrei (FC Voluntari)
  • ATACANȚI: Robert Mustacă (Concordia Chiajna), Ianis Stoica (FCSB), Toni Suciu (AFK Csikszereda), Luca Andronache (Farul Constanța).

Citește și alte știri despre echipa națională:

Revenit la națională, Nicolae Stanciu anunță: „Sunt pregătit să-mi asum rolul de lider!”
ROMÂNIA
Revenit la națională, Nicolae Stanciu anunță: „Sunt pregătit să-mi asum rolul de lider!”
Emil Săndoi, entuziasmat înaintea debutului pe banca României U21: „Spiritul de echipă trebuie să fie la cote maxime!”
ROMÂNIA U21
Emil Săndoi, entuziasmat înaintea debutului pe banca României U21: „Spiritul de echipă trebuie să fie la cote maxime!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rottwailer
rottwailer  •  20 Septembrie 2022, 08:36

Are dreptate Pancu! Au venit la echipa naționala și n-au adus nimic de băut!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează