FOTBAL  »  NATIONALA  »  KAZAHSTAN - ROMÂNIA, MARȚI, 19:00, TVR1, GSP.RO

Daum face schimbări cu Kazahstan: cum va arăta echipa marţi + FOTO Condiții neobișnuite pentru tricolori: două ore, diferență de 28 de grade şi iarbă din plastic

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2016 00:00

România a ajuns în Kazahstan, unde va evolua marţi în condiţii neobişnuite, împotriva unui adversar care se descurcă mult mai bine acasă la el.

"Naţionala" parcurge o "dublă" ciudată, cu două deplasări lungi care implică şi alte probleme de adaptare. Echipa a plecat de la Erevan imediat după jocul cu Armenia şi a aterizat la Astana la 7:00 dimineaţa, ora 4:00 în România. Aşadar, trei ore mai târziu decât la Bucureşti. Şi două ore peste Erevan.

Drum cu pături şi cu perne

Fusul orar nu a fost neapărat simţit la aterizare, şocul imediat l-a constituit vremea, o trecere de la 28 de grade, câte fuseseră sâmbătă la Erevan, la zero, temperatura de la Astana. De ce nu s-au cazat "tricolorii" în Armenia sâmbătă noapte şi au ales să zboare după meci?

Daum a ales programul acesta. Cum a calculat germanul: "Jucătorii oricum adorm greu în nopţile de după meciuri, din cauza efortului, aşa că nu s-ar odihni perfect. Mai bine zburăm imediat după joc şi ne facem programul în Kazahstan".

În avionul care a transferat echipa dintr-o ţară în alta, fiecare fotbalist a avut la dispoziţie câte trei scaune, ca să beneficieze de spaţiu suficient. Plus perne şi pături pentru cei care au reuşit să doarmă.

Buni doar pe sintetic

Echipa a aterizat la 7 şi s-a trezit direct cu prânzul, la ora locală 13:00. A urmat un antrenament, de la 18:00. Cei care au jucat împotriva Armeniei au avut program scurt, de refacere, restul s-au pregătit normal. Au participat inclusiv Maxim şi Filip, absenţi în partida de la Erevan din cauza problemelor medicale.

Federaţia solicitase să se antreneze pe Astana Stadium, însă kazahii au refuzat. Regulamentul îi obligă să pună la dispoziţie terenul principal doar cu o zi înaintea partidei, la antrenamentul oficial.

Asistenţii lui Daum i-au observat pe kazahi în partidele pe care le-au disputat recent şi au sesizat că ex-sovieticii se transformă dintr-o echipă uşoară în deplasare într-una rea şi greu de învins pe terenul ei.

Pe care frigul şi iarba artificială, din plastic, constituie avantaje ale gazdelor, mai bine adaptate. Românii au găsit un teren, tot artificial, pe care s-au pregătit ieri după-amiază ca să se acomodeze cu suprafaţa.

Face schimbări

"Naţionala" nu a funcţionat grozav când a mai avut de disputat două meciuri într-un interval de timp scurt. Ca să anuleze oboseala formulei utilizate în Armenia, Daum va opera modificări în echipa de la Astana. Florin Andone în locul lui Bogdan Stancu, drept vârf, e o schimbare aşteptată.

Andone fusese anunţat titular şi la Erevan, dar germanul s-a răzgândit cu o zi înaintea meciului şi l-a lăsat rezervă pe atacantul de la Deportivo La Coruna.

Altă modificare previzibilă: Toşca titular ca fundaş stânga în locul lui Latovlevici. Şi Andone, şi Toşca sunt jucători potriviţi pentru stilul agresiv, de bătaie, pe care îl promovează Kazahstan.

Cum poate arăta echipa marţi
Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, D. Grigore, Toşca - Hoban - Ad. Popa, R. Marin, N. Stanciu, Chipciu - Fl. Andone

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
nebraska
nebraska  •  10 Octombrie 2016, 14:43
Postat de larisa_i pe 10 Octombrie 2016, 14:31

E sotia lui Claudiu Niculescu, deci e postaca dinamovista, trista si frustrata ca si tine.

Aia e cu dormeo,nu are timp de balacarit pe gsp.....de ce ti-ai pus nick de femeie ma?

ray51
ray51  •  10 Octombrie 2016, 14:32

Doar cu tinerii fara inhibitii vom putea progresa. Indiferent de domeniu. Evident cu tinerii de valoare. Strangeri de mana lui Gica Hagi. Nu-i putin lucru sa-ti 'periclitezi' averea cu fotbalul romanesc. Pentru marti, daca d-l Daum gandeste el si nu 'trepadusii', vom reusi sa luam cele 3 puncte. Bafta !

larisa_i
larisa_i  •  10 Octombrie 2016, 14:31
Postat de nebraska pe 10 Octombrie 2016, 14:19

Postac gigist .

E sotia lui Claudiu Niculescu, deci e postaca dinamovista, trista si frustrata ca si tine.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează