FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Victor Pițurcă l-a surprins pe Ioanițoaia: „Exclus să mai antrenez în România! Nu mai vorbim despre fotbalul românesc”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 20:15 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 20:22

Victor Pițucă a anunțat în exclusivitate la ediția 100 a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” că nu va mai antrena niciodată în fotbalul românesc și că nu crede că ar fi în cărți pentru un nou mandat de selecționer. 

Victor Pițurcă: „În fiecare zi alerg prin pădure”

- Piți, arăți excelent! Își vopsești părul?
- Ha, ha, ha! Ar fi culmea. Eu sunt împotriva vopsirii părului. Așa cum ești, așa și trebuie să fii. Natural! Deci nici gând! Am înțeles că există un șampon care-ți mai schimbă un pic culoarea.

- La kilograme cum stai?
- Am un kilogram în plus față de perioada când jucam fotbal. Ăsta e modul meu de viață. Tot timpul îmi spun că trebuie să am bătrânețe frumoasă, activă. Alerg în pădure, dar și pe bandă. Dar, în general, în fiecare zi merg în pădure. Nouă-zece kilometri în fiecare zi. Nici n-aș mai putea dacă n-aș mai face lucrul ăsta. Cel mai important pentru un om este sănătatea, cum se simte, iar dacă tu nu faci pentru tine lucrul ăsta nu-l poate face nimeni.

Pițurcă: „În fotbalul românesc nu mai revin!”

- Ești liber de contract cam de mult. Nu ți-e greu?
- Mă uit la televizor la meciuri, urmăresc fiecare joc. Am încercat să rezist să nu semnez cu anumite cluburi care pentru mine nu înseamnă nimic și nu pot face performanță. Nu mai vorbim de fotbalul românesc, în fotbalul românesc nu mai revin!

- Asta e o știre!
- Exclus în România! Nu am de ce să antrenez în România. Pentru ce să antrenez în România? Când am mers la Craiova, am venit cu mare tam-tam și am spus că vreau să câștigăm campionatul, să jucăm în cupele europene, dar mi-am dat seama că în Europa nu aveam nicio șansă. Poate câștigam campionatul și ce?!

 Trebuie să ai motivație! Am fost pentru România timp de 12 ani la echipele naționale și am reușit trei calificări cu naționala mare și una la tineret. La ultima calificare a României la Euro, în 2016, echipa e formată de mine, am participat la această calificare!

- Poate vine o ofertă de la echipa națională.
- Nu, nu... N-are rost întrebarea. Echipa națională are antrenor.

- Rădoi pleacă după cele două meciuri!
- Vedem dacă mai are sau nu. Nu știu, vom vedea... Nu știu dacă o să fiu candidat, dar în momentul ăsta spun că nu o să revin! Trebuie mers pe antrenori tineri, cum s-a mers până acum. Poate o să găsim unul care să obțină performanțe.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Pițurcă: „Rădoi a încercat să imprime un alt stil de joc, care nu i-a ieșit”

- Tu ești mulțumit de munca lui Rădoi? Un selecționer fără experiență!
- E problema Federației! Cei de acolo ar trebui să știe cel mai bine cine e bine să fie selelecționerul României. L-au ales pe Rădoi în urma rezultatelor excelente pe care le-a avut cu tineretul. Isăilă a format acea echipă, dar Rădoi a continuat foarte bine munca lui Isăilă și a avut rezultate, plus jocuri excelente la turneul final. Logic, el era indicat să vină, să fie continuitate. Bun, echipa națională de seniori înseamnă cu totul altceva. A început rău, dar iată că, ușor, ușor, echipa parcă dă semne că poate obține rezultate bune.

- Ce greșeli crezi că s-au făcut?
- Nu a jucat destul de bine, dar a obținut puncte. Aici trebuie să obții rezultate, lucru de care Rădoi n-a ținut cont. El a încercat să imprime un alt stil de joc, care nu i-a ieșit. Noi avem un anumit tip de jucători lipsiți de forță, de viteză, cu o tehnică bună. Noi nu reușim să câștigăm niciun duel unu la unu! În momentul de față, albanezii au fotbaliști care joacă titulari în campionate! Un jucător care e titular trebuie să aibă forță, viteză, dacă n-are lucrurile astea e foarte greu să se impună. La națională trebuie să ai o strategie și un stil de joc pe calitățile jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. Dacă încerci altceva, nu obții rezultate.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU VICTOR PIȚURCĂ

CITEȘTE ȘI

FCSB i-a provocat o criză de nervi lui Gigi Becali: „Nu am văzut o echipă așa slabă! Am pierdut un an. Nu e normal ca unul să dea bani și altul să decidă” » Ultimatum pentru Iordănescu

EXCLUSIV Spovedania lui Alexandru Bourceanu: „Am fost agresiv, urmăream adversarul ca să-l lovesc! Şprițuri am făcut cu toții”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
pingelica.regretatu
pingelica.regretatu  •  11 Noiembrie 2021, 09:42

da pitzi este ca ala care a venit in urma unui anunt unde se cauta pentru o expeditie un individ inalt , cu muschi, cunoscator de limbi straini etc. a sunat la usa celui cu anuntul " in legatura cu anuntul din ziar . da . dar d-voastra sinteti mic de statura , slab si banuiesc a nu vorbiti nicio limba straina . corect a raspuns omul nostru . tocmai din acest motiv am venit sa va spun sa nu va bazati pe mine." ce inseamna sa nu ai rusine. tupeul, smecheria, servilismul, cameleonismul, nu educatie le-a ridicat acest antrenor crescut la pulpana lui corleone la fc scornicesti sa le ridice la rang de virtute. pisti covaci si alti antrenori au fost peste el. tupeu si barbut. smecherie de cartier ca sa nu zic de "vampirie" fara vreo baza de a antrena are la activ doar tupeu si smecherie. se bat toti pentru el... dar nu va lasa el barbatul si pockerul pentru echipe arabe doar daca il platesc in avans si sa mearga sa mulga camilele. vai de mama romaniei cu oameni de genul asta. petre tutea spunea ca smecherul are o arma irefutabila anume " prostia." atit

fairplayromania
fairplayromania  •  10 Noiembrie 2021, 20:30

Credeam că la invitat pe Mangia ca să îşi ceară scuze, mă miram la un astfel de gest. Iar ca antrenor este la fel ca Puiu Iordănescu, dacă ai prins jucători de fotbal adevăraţi, ţie nu iţi mai rămîne decît sa le dai apă la pauză.... Cu jucătorii de azi se pot vede calităţile unui antrenor adevărat !

muzzi
muzzi  •  10 Noiembrie 2021, 20:28

de ce nu il iau antrenor pe isaila, daca tot il lauda toti ca el a facut si a dres la tineret?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează