FOTBAL  »  NATIONALA  »  ATACANT

Denis Alibec nu e menajat: „Are fizic de om pofticios, nu de accidentat!”

Denis Alibec (în galben), în România - Islanda 0-0 // foto: Imago Images +42   FOTO
Denis Alibec (în galben), în România - Islanda 0-0 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 19:54 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 20:08

Radu Paraschivescu (61 de ani), scriitor și jurnalist, consideră că Denis Alibec (30), convocat la echipa națională pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, are „fizic de om care poftește la cele hipercalorice”.

Titular în România - Islanda 0-0, Denis Alibec nu a fost menajat după semieșecul „tricolorilor”. După jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a declarat despre Alibec că „nu știu ce caută un jucător cu asemenea capacități de deplasare în națională”, a venit rândul lui Radu Paraschivescu să pună sub semnul întrebării condiția fizică a atacantului care evoluează la CFR Cluj.

Radu Paraschivescu: „Alibec nu are fizic de om accidentat, ci de om care poftește și cedează ispitei”

„Trebuie să te ajute oamenii din atac când ai nevoie de victorie, ceea ce nu au făcut. Florin Tănase, străveziu. Alibec nu poți să zici că e străveziu, e ditamai omul, dar a fost firav ca randament. Nu are viteză, nu poate să fugă normal. El nu are fuleul unui jucător de fotbal. 

El e pofticios. Nu are fizic de om accidentat, ci de om care poftește la cele hipercalorice și cedează ispitei”, a declarat Paraschivescu la emisiunea „Fotbal Club”, de pe DigiSport.

Anterior, fostul arbitru Ion Crăciunescu declarase că „Nu mi-a plăcut Alibec cu Islanda”.

Cu Islanda, Denis Alibec a jucat 68 de minute, în care a șutat de două ori pe poarta adversă și a reușit un dribling din 4 reușite. El a avut un total de 34 de atingeri și a pierdut mingea în 15 rânduri. Pentru Denis și România urmează meciul cu Liechtenstein, ultimul din grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

În acest sezon, Denis Alibec a adunat 16 meciuri pentru CFR Cluj, în care a înscris doar de două ori și a pasat decisiv la o reușită. În vară, el va reveni la clubul de care aparține, Kayserispor.

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Mirel Rădoi, față în față cu Mihai Stoichiță: „Am discutat cu el, trebuie să înceteze!”

Lăsat acasă de Mirel Rădoi, Deian Sorescu îi ia apărarea selecționerului: „A reușit să schimbe multe. Ar fi păcat să plece acum”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
penultimul
penultimul  •  14 Noiembrie 2021, 21:08

Porecla pe care i-a dat-o Eugen Barbu lui Camataru i se potriveste de minune lui Alibec: Haplea in chiloți.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează