FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA

Rădoi a confruntat un oficial FRF: „Trebuie să înceteze!”

Mihai Stoichiță, director tehnic FRF // foto: Imago Images +18   FOTO
Mihai Stoichiță, director tehnic FRF // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 19:03 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 20:27

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a purtat o discuție cu directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță (67 de ani), cu privire la indicațiile pe care oficialul Federației le-a oferit în meciul „tricolorilor” cu Islanda, scor 0-0. 

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Cupei Mondiale din Qatar.
  • România prinde barajul pentru Cupa Mondială din 2022 doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein.

UPDATE ora 20:15 - Mihai Stoichiță reacționează: „Rădoi m-a înțeles. Sper să rămână la națională”

Întrebat la „Fotbal Club”, pe DigiSport, dacă va coborî de la „oficială” pe banca tehnică, Stoichiță a negat. El spune că neînțelegerile cu Rădoi au fost rezolvate și că își dorește ca actualul selecționer să rămână la cârma primei reprezentative și după această campanie de calificare. 

„Ha! În niciun caz, eu nu mai stau pe bancă. Am vorbit cu el, credeți că noi nu comunicăm, că suntem supărați? Neînțelegerile între bărbați se rezolvă. Bineînțeles că a înțeles. În minutul 85, fiecare om are trăirile lui interioare. Toată lumea țipa în jurul meu, să îi susținem, să ajungem să dăm gol. Ce să facem?, asta e viața.

Președintele și cu mine vom avea o întâlnire cu el după meciurile de mâine, apoi se vor trage concluzii și se vor face niște propuneri. Eu cred că și președintele a fost foarte clar când a declarat că avem timp să discutăm cu Mirel după ce se termină campania, să analizăm. M-a bucurat să aud ce a declarat Rădoi (n.r. - a lăsat de înțeles că ar rămâne). 

Eu am și declarat înainte de meciul cu Islanda că îmi doresc să continue la echipa națională, ăsta este punctul meu de vedere exprimat public. După discuția în 3 se va hotărî ce va fi în continuare. În cursul săptămânii viitoare, președintele va stabili când vom sta de vorbă”, a spus Stoichiță.

Mirel Rădoi, întrebat direct de jurnalistul GSP: „Dacă ați fi șeful FRF acum, ați insista ca antrenorul să continue?”. Ce a răspuns selecționerul
LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA
Mirel Rădoi, întrebat direct de jurnalistul GSP: „Dacă ați fi șeful FRF acum, ați insista ca antrenorul să continue?”. Ce a răspuns selecționerul

Știrea inițială - Mirel Rădoi l-a confruntat pe Mihai Stoichiță: „Când aud oameni implicați direct, am o problemă”

Imediat după meciul cu Islanda, Mirel Rădoi a părut extrem de iritat de comportamentul directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, care a strigat spre jucători de la tribuna oficială.

„Am auzit de sus și indicații tactice. E normal. Când nu câștigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile și să recunosc vocea, mai grav ar fi să fie cineva din partea FRF. Atunci, îl aștept să vină în locul meu!”, a declarat Rădoi.

Din sală, reporterul GSP Marius Mărgărit i-a transmis lui Rădoi: „Era vocea domnului Stoichiță, evident. Se auzea cum spune: «Urcă, centrează»”. „Atunci, să vină să stea în fața mea și să vă răspundă dânsul la întrebări, că oricum vine și la antrenamente!”, a răspuns Rădoi.

La două zile distanță, selecționerul a declarat că a purtat o discuție cu Stoichiță și a afirmat că ceea ce a făcut oficialul FRF este de înțeles, dar subliniază că „lucrurile astea trebuie să înceteze”.

„Am discutat cu Stoichiță, nu vă pot spune totul. Dânsul a vrut să încurajeze băieții, sunt trăiri pe care le-a avut. E fost antrenor, nu e ușor, îl înțeleg. Are pasiune, depune suflet, dar lucrurile astea trebuie să înceteze. 

Dacă altcineva va accepta asta, nicio problemă, dar eu când aud oameni implicați direct am o problemă. Sunt spectatori care pot țipa orice, nu avem cum să-i controlăm”, a spus Rădoi.

+14 FOTO

VIDEO » Totul despre Liechtenstein - România 

Mai multe știri despre echipa națională: 

Rednic, fără milă, după amicalul lui Dinamo: „Rădoi nu avea voie să facă greșeala asta. Să plece inclusiv cei care l-au numit!”

Lăsat acasă de Mirel Rădoi, Deian Sorescu îi ia apărarea selecționerului: „A reușit să schimbe multe. Ar fi păcat să plece acum”

Marcel Pușcaș crede că strategia a fost greșită la meciul cu Islanda + Dan Petrescu, propus la națională: „Plătiți-i clauza!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
753720451412471
Andrei Ionescu  •  14 Noiembrie 2021, 16:14

Ba Stoichiță ce dracu aveți de trageți de Rădoi? Lasati-l să plece pt Ca nu e de națională! Mai are mult si multe de învățat! Chiar nu aveti pic de demnitate, de onoare? Ignorați cu buna știință și răutate pe Hagi, Petrescu si de ce nu pe And one si multi altii care au știință și experiență . Ca Burleanu a fost pus acolo de Dâncu si servicii nu mai e un secret, dar au făcut un mare rău fotbalului.

138672209828437
Gelu Oanca  •  14 Noiembrie 2021, 08:40

BURLEANU este sustinut politic, nu poate fi DEMIS.

520143398153430
Pavel Radu  •  14 Noiembrie 2021, 08:22

Burlene, fă-ți un bine și ție în momentul ăsta : pe lângă Radoi dă-i viteză și lui Stoichiță!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează