FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Dinamo nu moare, s-a mutat la FRF :) » "Câinii" nu mai au nici un dinamovist reprezentativ în club, Federația tocmai a mai făcut o achiziție și și-a completat "primul 11" alb-roșu

Burleanu, încadrat de Mutu, Stoichiţă, Contra, Florin Bratu, Vlad Munteanu și Daniel Isăilă, toţi jucători importanţi în istoria fotbalului românesc FOTO Cristi Preda
Burleanu, încadrat de Mutu, Stoichiţă, Contra, Florin Bratu, Vlad Munteanu și Daniel Isăilă, toţi jucători importanţi în istoria fotbalului românesc FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2017 09:00

Șeful FRF și-a schimbat strategia, nu-i mai ocolește pe foștii jucători. Cu șase luni înaintea alegerilor, Răzvan a umplut Federația cu oameni din fotbal, Selymeș fiind achiziția cea mai recentă de pe o listă foarte lungă.

Răzvan Burleanu a ajuns la concluzia că Federația Română de Fotbal e greu de condus fără foști fotbaliști în organigramă? Sau atrage nume din sport acum, cu câteva luni înaintea alegerilor, fiindcă e convenabil pentru candidatura lui să se înconjoare de personaje importante din fotbal?

Sau ambele motive. Burleanu a accelerat în ultimele luni recrutarea de nume mari, invers decât procedase în primii ani ai mandatului său ca președinte. Când a candidat, în 2014, a avut puține fețe cunoscute în staff-ul din campanie: Țicleanu, Victoraș Iacob, Ogăraru, Ciprian Paraschiv. Ultimul e mai puțin cunoscut, a jucat în prima ligă la Poli Iași și la Farul. El mai e și acum în instituție, mai există și Țicleanu din formula cu care a pornit Burleanu.

Gloriile din afară contra gloriilor din interior

Între timp au mai apărut peste 20 de foști jucători! Mulți au fost chemați la FRF de curând: Contra, Mutu, Mihalcea, Jerry Gane, Florin Bratu, Sergiu Radu, Cătălin Munteanu. Cel mai nou nume de pe lista cu achiziții din fotbal a lui Răzvan: Tibor Selymes.

Încă nu e clar ce post va ocupa fundașul stânga al Generației de aur, însă el se comportă ca și cum ar face parte deja din staff. E în delegația naționalei, a apărut și la partida cu Olanda îmbrăcat cu echipamentul oficial al "tricolorilor". "Eu am făcut o alegere, sunt cu conducerea actuală, cu Burleanu. Mi se pare că oamenii ăștia au făcut treabă. Au început să apară rezultatele la naționalele de juniori, în timp se va vedea rostul schimbărilor din ultimii ani", a comentat Selymes la TV Digi Sport.

Alegerea pe care a făcut-o se referă la scrutinul care va avea loc în mai anul viitor. Foști colegi ai lui, printre care Prunea, Gică Popescu și Panduru, speră să apară un candidat suficient de puternic ca să-l învingă pe Burleanu.

"Fotbalul să ajungă din nou pe mâna fotbaliștilor" e ideea pe care a repetat-o grupul principal din opoziție, din care mai face parte, pe lângă ex-jucători, și Pompiliu Popescu, medicul naționalei din anii '90 până în 2016, când a fost dat afară de Burleanu.

Doar că președintele în exercițiu s-a repliat, a adus el fotbaliști în Federație înainte ca instituția să încapă pe mâna jucătorilor în urma unor alegeri.

Istoria lui Dinamo, la Casa Fotbalului

Clubul cel mai bine reprezentat în "tolba" lui Burleanu e Dinamo. Mulți foști jucători ai "câinilor" au prins locuri în Federație. Atât de mulți, că se poate alcătui ușor o formulă cu glorii roș-albe federale: Țețe Moraru - Contra, Constantinovici, Selymes - Augustin, Cătălin Munteanu, V. Munteanu, Mutu - Mihalcea, Fl. Bratu, Vlădoiu. Și ar mai rămâne și o rezervă: Jerry Gane. Cu Stoichiță antrenor. "Lippi" a rămas cu o imagine de stelist, dar și-a început meseria de antrenor ca secund al lui Florin Halagian în Ștefan cel Mare, la începutul anilor '90.

Fotbaliști care au ajuns la Federație: Contra, Mutu, Mihalcea, Gane, Isăilă, Nae Constantin, Cătălin Munteanu, Țețe Moraru, Vlad Munteanu, Selymes, Vlădoiu, Belodedici, Augustin, Florin Bratu, Sergiu Radu, Stoichiță, Țicleanu, Geolgău, Țiți Dumitriu, Colceag, Mogoșanu, Văsâi, Leo Toader, Constantinovici.

Antrenori, administratori, scouteri

Foștii jucători au fost repartizați în zone diverse din organigrama Federației. Mulți conduc loturi naționale de seniori, de tineret sau de juniori. Burleanu se ferea în prima parte a mandatului să angajeze fotbaliști chiar și pe aceste poziții, care teoretic le sunt rezervate foștilor jucători. La prima echipă l-a adus pe Daum tocmai fiindcă nu avea încredere în români. La loturile mici fuseseră recrutați printr-o metodă ciudată pentru fotbal, interviuri de angajare, Spier, Doru Isac, Gabriel Manolache, Boingiu. Personaje fără nume cunoscute în fotbal. Doar cel din urmă și-a păstrat locul. În afara loturilor, Mutu e administrator, Geolgău e scouter, Dumitriu și Augustin fac parte din Comisia Tehnică.

Primul "11" al gloriilor dinamoviste de la FRF

"Nu știu pe cine ar trebui să susțin la alegerile de la FRF. Ați văzut vreun candidat? Nimeni n-a anunțat oficial un program de candidatură împotriva președintelui actual și mi se pare deja foarte târziu!"
Gică Popescu

4 foști jucători a avut Burleanu alături în campania din 2014. În ultima vreme a accelerat recrutarea, a ajuns să aibă de șase ori mai mulți fotbaliști în jurul lui

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  16 Noiembrie 2017, 23:26

Lui Stoichiță nu i s-au potrivit decat teneși chinezești ?!

visarionpalnie
visarionpalnie  •  16 Noiembrie 2017, 17:20
Postat de khal_37 pe 16 Noiembrie 2017, 10:18

Incet incet, neocomunistii securisti acapareaza din nou fotbalul romanesc. Eu sunt curios doar de un lucru...tot fostul securist dinamovist constantin anghelache va fi numit presedintele ,,cooperativei'' dinamoviste ca pe vremuri???

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demolarii
demolarii  •  16 Noiembrie 2017, 13:01
Postat de khal_37 pe 16 Noiembrie 2017, 10:18

Incet incet, neocomunistii securisti acapareaza din nou fotbalul romanesc. Eu sunt curios doar de un lucru...tot fostul securist dinamovist constantin anghelache va fi numit presedintele ,,cooperativei'' dinamoviste ca pe vremuri???

Campania antiDinamo are la baza un personaj din comunism, Valentin Ceaușescu. Iar când vorbești de cooperativa uitate la impresarii care au jucători la mai multe echipe, și astfel ajung la președinți/ patronii de cluburi. Dacă președinte mai e și un fost arbitru, impresarul are intrare și la CCA....dar Moraru, C Munteanu, I Vladoiu au jucat pentru Steaua, Constantinovici, I Vladoiu si Fl Bratu la Rapid, Mutu și Contra au maxim 2 sezoane la Dinamo...așa că nu sunt chiar așa mari dinamoviști, încât să poți afirmă că s-a umplut federația de dinamoviști...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează