FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV 6 provocări pentru selecționerul Christoph Daum » Principalul defect + starul pe care îl admiră

Articol de GSP - Publicat joi, 04 august 2016 15:02

Christoph Daum a oferit un amplu interviu pentru Gazeta Sporturilor. Mai jos aveți 6 provocări pentru noul selecționer, iar restul interviului îl puteți citi în ediția tipărită sau cea digitală a Gazetei Sporturilor. 

- Dacă v-ați putea alege o superputere pentru toată viața, care ar fi aceea?
- Să opresc toate războaiele din lume.

- Ce star mondial admirați, nu neapărat din sport?
- Gandhi, Mandela, Martin Luther King, Maica Tereza. Ei sunt superstaruri pentru mine. M-au influențat și au făcut lucruri minunate pentru umanitate.

- Preferați berea sau vinul?
- Depinde de situație. Dacă sunt foarte însetat, o bere este binevenită. Dar la o masă de seară, împreună cu prietenii, un pahar de vin roșu e perfect.

- Roberto Carlos sau Sammer?
- Am lucrat cu amândoi. Nu e drept să mă puneți să aleg între ei. Când e vorba despre fotbal, Roberto e profesionist un milion la sută. Dar când s-a terminat cu fotbalul, e mai diferit. În schimb, pentru Sammer nu există nimic în afara fotbalului. Dacă le-aș spune să mergem să vizităm un muzeu, Sammer ar reacționa: "Ce să căutăm acolo? Aflăm ceva despre viitorul adversar?". Iar Roberto ar zice: "Daaa, un muzeu? Mergem. Nu sunt foarte interesat, dar poate găsim după colț ceva frumos".

- Care e pictorul favorit?
- Am acasă un tablou foarte frumos al lui Dali. De asemenea, am picturi de la un artist turc poate mai puțin cunoscut, Ismail Acar. L-am întâlnit la începutul carierei sale, acum are lucrări în foarte multe muzee. Dețin și o mare colecție semnată de Hundertwasser. Casa mea e plină cu tablouri. Am vrut și să studiez arta, dar n-a fost posibil. Sportul îl puteam urma la Koln, dar arta numai la Dusseldorf. Nu aveam cum să le fac pe amândouă. Asta e una dintre nerealizările mele, dar peste tot pe unde merg vizitez galerii, discut cu pictorii. Însă în viața mea sunt lucruri mai importante decât pasiunea mea pentru artă.

- Principalul defect?
- Încerc să ajut în permanență lumea, dar uneori ar trebui să spun "nu". Personal, sunt implicat în multe acțiuni caritabile, de exemplu în sprijinul celor care suferă de cancer de sânge. Am o fundație mare în Turcia, în Germania colaborez cu multe organizații, fiindcă trebuie să-i ajutăm pe oamenii aflați în dificultate. De exemplu, lucrez acum pentru cei bolnavi de diabet. Am aflat lucruri incredibile despre această boală. De peste 20 de ani sunt și președintele asociației fanilor orbi. Am fost șocat la început când câteva fete au venit la mine și mi-au vorbit atâtea lucruri despre fotbal ca și cum ar fi văzut meciuri. Impresionant! Am colaborat cu federația germană, cu UEFA și FIFA pentru a amenaja locuri speciale în tribune pentru suporterii nevăzători.

Alte subiecte exclusiv print:

✓ Toate reacțiile după calificarea Stelei în play-off-ul CL
Cele mai interesante informații despre Olimpiadă de la trimișii GSP
Cele mai tari ponturi sunt doar în ziar! Mizează e noi și câștigă!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
1231782316848004
Gelu Viorel  •  04 August 2016, 17:28

cum ??? nimic de guta ,minune,vijelie,mici, gratare pai ce antrenor e asta ?! ne-am *** si incepem sa vorbim de cultura ?! sa plece inapoi ca nu ne place

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  04 August 2016, 17:08
Postat de tzusti_reloaded pe 04 August 2016, 17:04

OOOPS.. NEA DAUM SUNA CUMVA ANTITSISTEM? ..AHA... NU MAI TIPA NIMENI NIMIC DE LINIUTE SI PRAFURI..SI DACA? INTELEGE FIECARE CE VREA :))))))))))

Pai cine tipa despre treaba asta? Nea Tilica, cel mai bun antrenor roman, ala care dupa o saptamana se ruga de Daum sa ii puna "o pila" la federatie ca sa scape de suspendare.....Mare caracter acest Tilica...

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  04 August 2016, 17:04

OOOPS.. NEA DAUM SUNA CUMVA ANTITSISTEM? ..AHA... NU MAI TIPA NIMENI NIMIC DE LINIUTE SI PRAFURI..SI DACA? INTELEGE FIECARE CE VREA :))))))))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează