FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA

VIDEO+FOTO România, ultima în grupă și după meciul cu Finlanda! Putem evita totuși retrogradarea în lumea a 3-a

România a remizat cu Finlanda, scor 1-1, într-un duel contând pentru etapa #5 din Liga Națiunilor +32   FOTO
România a remizat cu Finlanda, scor 1-1, într-un duel contând pentru etapa #5 din Liga Națiunilor

Articol de , - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 23:45 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 01:04

România a remizat cu Finlanda, scor 1-1, într-un duel contând pentru etapa #5 din Liga Națiunilor. Obiectivul nostru pentru ultima etapă: să terminăm peste Finlanda în clasament și să evităm astfel retrogradarea în Liga C.

  • Corespondenții GSP Marius Mărgărit și Raed Krishan sunt în Finlanda și transmit cele mai noi informații despre națională
  • Următorul meci al naționalei este România - Bosnia, programat luni, 26 septembrie, de la 21:45, va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe PrimaTV

Programul complet din Liga Națiunilor

Finlanda - România 1-1. Cronică de la Helsinki: Mai buni, dar tot ultimii

La Helsinki, România își juca ultimele șanse să scape de ultimul loc din grupă și retrogradarea în Liga C. Și băieții lui Iordănescu au început ceva mai bine. Dominam, adică aveam, mingea, dar, vechea problemă!, jucam prea static, prea previzibil. 

Răzvan Marin, a 2-a oară căpitan, a încercat să vămuiască ofensiva, să miște liniile, însă nimic. 

Nicușor Bancu, eroare imensă în Finlanda - România! Iată cum am primit gol în minutul 12
Finlanda - România
Nicușor Bancu, eroare imensă în Finlanda - România! Iată cum am primit gol în minutul 12

Ei cu golul, noi cu barele 

Finlandezii nu au intrat în panică. Ne-au așteptat să explodeze pe contre, direct, în special pe benzi. Și din nimic, Marius Marin l-a scăpat pe Kamara, Bancu a respins slab, Valakari l-a văzut pe Pukki, care ne-a lovit dinafara careului. La prima încercare. Iordănescu s-a prăbușit pe bancă. 

Echipa a încercat să reacționeze, însă nici Alibec, nici Man, aproape absent, nici Tănase, n-au avut soluții acolo în față, unde contează. Bancu s-a făcut singur titirez, noroc că Alho n-a nimerit ținta. Când o să înțeleagă cineva că olteanul nu e fundaș?! Am reacționat totuși. Răzvan a tras un prim șut sănătos, apoi Sorescu a lovit bara. 

La aceeași fază, Rațiu, din întâmplare, a pus și el o centrare în "transversală", după care Tănase, servit excelent de Bancu (asta, da!) a fost și el blocat în apropiere de Vaisanen. Trei ocazii, dar nimic. Pe bancă, Edi e nervos! Cu cine s-o certa? Repriza se încheie așa. Am avut posesia, ocaziile, dar am pierdut duelurile importante. Iar tabela arată rău. 

+28 FOTO

Egal la baionetă pe final

Edi n-a schimbat la pauză. Și meciul curgea la fel, cu naționala noastră mutată în jumătatea adversă. Sorescu a ratat de puțin ținta. După care a urmat o fază șnur. Tot Sorescu, cel mai activ „tricolor”, a simțit demarcarea lui Bancu, care a pasat perfect pentru egalarea lui Tănase. Culmea, s-a schimbat jocul. Ne-am retras, atacau ei. 

Iordănescu a simțit și a schimbat triplu. Prima apariție a lui Stanciu cu Edi selecționer. Am revenit, „chinezul” era la pupitru, dar mereu a lipsit ceva. Sorescu, singur, a preferat să recentreze, în loc să caute poarta. Final pe contre, „lanterna” frige. Pușcaș-Cordea, căpitanul sare peste minge, iar Stanciu a dat o teleghidată care a mângâiat doar plasa laterală. Offf! Am scăpat și noi la ocazia lui Kalman. Nu s-a sfârșit. Mai suferim, dar Cicâldău a scos-o de pe linia porții în prelungiri. Finalul ne-a găsit în careul lor. Dar a rămas așa. Suntem tot ultimii. Dar parcă ar fi și ceva speranță.

Clasamentul în grupa României de Liga Națiunilor

1. Bosnia11p
2. Muntenegru7p
3. Finlanda5p
4. România4

Dacă vom termina pe locul 3

  • rămânem în Liga B din Liga Națiunilor
  • e poziția care practic nu înseamnă nimic, nici în bine, nici în foarte rău
  • păstrăm șanse de a fi la baraj, dar deja depindem de multe variabile
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE

Dacă vom termina pe locul 4

  • retrogradăm în Liga C din Liga Națiunilor, acolo unde în acest moment evoluează echipe precum Gibraltar, Feroe, Lituania, Kazahstan, Cipru, Luxemburg 
  • nu avem șanse să ajungem la barajul pentru Campionatul European prin Liga Națiunilor, cel mai important obiectiv pe care îl aveam în această competiție 
  • rămânem în urna a 3-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE, astfel că va trebui să trecem peste cel puțin una dintre cele două echipe aflate peste noi în grupa de preliminarii

FINAL. Finlanda - România 1-1

0-5 cu Spaniaa fost ultimul meci (18.11.2019) în care am primit gol în primele 12 minute, atunci a înscris Fabian Ruiz ('8)

Finlanda - România. Echipele de start

FINLANDA: 1. Hradecki (C) - 17. Alho, 2. L. Valsanen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen - 16. Valakari, 11. Schuller, 6. Kamara - 9. Jensen, 10. Pukki
Rezerve: 12. Eriksson, 23. Sinisalo - 5. Tenho, 7. Hostikka, 8. Niskanen, 13. Soiri, 14. Lingman, 15. Kairinen, 19. Forss, 20. Pohjanpalo, 21. Kallman, 22. Hoskonen
Selecționer: Markku Kanerva 

ROMÂNIA: 1. A. Radu – 2. Rațiu, 5. Nedelcearu, 17. Ad. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin (C), 14. M. Marin, 19. Fl. Tănase – 20. Man, 7. Alibec, 13. Sorescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 3. Mitrea, 4. Manea, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Stanciu, 15. Olaru, 21. Drăguș, 22. Camora, 23. Cordea
Absent: Burcă (suspendat)
Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Olimpic (Helsinki), capacitate 36.251
Arbitru: Carlos del Cerro Grande. Asistenți: Raul Cabanero, Guadalupe Porras (toți din Spania)

Celălalt meci din grupa României, Bosnia - Muntenegru 1-0

UPDATE, ora 21:00. Suporterii României fac spectacol înaintea duelului cu Finlanda

UPDATE, ora 20:30. Joc inedit pentru copiii care vor fi pe stadion:

UPDATE, ora 20:20. Atmosferă relaxantă la Helsinki

Au venit alți români la stadion, cu vuvuzele, fiind salutați de la stația din fun-zone. În acest moment sunt peste 2.000 de suporteri în zonă, fanii români și cei finlandezi fiind extrem de prietenoși unii cu ceilalți.

România, ultima în grupă și după meciul cu Finlanda! Putem evita totuși retrogradarea în lumea a 3-a

UPDATE, 20:00. Primele imagini de la stadion

+6 FOTO

Un prim grup de suporteri români și-a făcut apariția în preajma Stadionului Olimpic. Sunt oameni care lucrează în Finlanda, echipați corespunzător, cu tricouri care conțin simboluri ale naționalei.

De asemenea, aproximativ 1.000 de finlandezi sunt acum prezenți în perimetrul fun-zone al arenei din Helsinki, unde o formație locală întreține atmosfera.

E liniște înainte de meci, fanii stau la masă și sunt însoțiți în general de familie, inclusiv copii.

20 de eurocostă un fular de meci. O căciulă cu Finlanda, 15

Concurență pentru Finlanda - România » Ce eveniment se petrece la 100 de metri de Stadionul Olimpic din Helsinki
Finlanda - România
Concurență pentru Finlanda - România » Ce eveniment se petrece la 100 de metri de Stadionul Olimpic din Helsinki
Bogdan Lobonț are încredere în portarii naționalei României: „Stăm bine pe acea poziție. Toți trei trec printr-o perioadă bună”
România
Bogdan Lobonț are încredere în portarii naționalei României: „Stăm bine pe acea poziție. Toți trei trec printr-o perioadă bună”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (167)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  26 Septembrie 2022, 13:12
Postat de Heiheiargesul1987 pe 25 Septembrie 2022, 00:12

Hai sa i reprosam selectia, ok, e o idee...insa...hai sa analizam pana la capat. Avea alte solutii in locul celor enumerati de dvs?

Din pacate nu ai pe ciné sa chemi ,asta este si mai grav

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  25 Septembrie 2022, 00:12
Postat de FCUCraiova pe 24 Septembrie 2022, 11:21

Putem sa-i reprosam selectia, simplu bancu nu e jucator de echipa nationala ,puscas la fel , daca fotbalul romanesc a ajuns sa stea in alibec e grav , sau tanase lemn ,nu mai zic nimic

Hai sa i reprosam selectia, ok, e o idee...insa...hai sa analizam pana la capat. Avea alte solutii in locul celor enumerati de dvs?

dobrin
dobrin  •  24 Septembrie 2022, 21:02
Postat de doubleti pe 23 Septembrie 2022, 23:57

Bancu a fost cel mai bun. A avut niste cifre impresionante, in ciuda celor 2 ezitari din aparare din prima repriza. In a 2-a a fost imperial. Oricine doreste, poate sa-i vada cifrele pe Sofascore. Nota 8.2. A avut 106 atingeri, 64/77 (83%) pase. Toata echipa Romaniei a avut in total 505 pase. A avut 7 pase decizive, 1 pasa de gol, Centrări (corecte) 5 (3), Mingi lungi (corecte) 13 (9). Si inafara acestor cifre, jocul lui Bancu s-a vazut si cu ochiul liber... cel mai bun de pe teren. Cele mai bune cifre de pe teren. Nu ma astept ca vreun ziarist sa remarce jocul bun a lui Bancu de astazi. Tot il acuza ca nu a degajat mai tare, dar nici unul nu comenteaza patrunderea ca prin branza pe partea dreapta (Ratiu, Rus, R. Marin si Man - ei erau acolo) la faza golului?????

Era bine sa fi dat 7 pase decisive cum zici dumneata, dar eu zic ca numai o singura pasa a fost decisiva.

Vezi toate comentariile (167)
Comentează