FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA 1-1

Edi Iordănescu vede o schimbare majoră la națională și vorbește despre plecare: „Luni tragem linie”

Finlanda - România 1-1 | Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale, vede o schimbare în atitudinea jucătorilor și se declară mulțumit de prestația de la Helsinki. +32   FOTO
Finlanda - România 1-1 | Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale, vede o schimbare în atitudinea jucătorilor și se declară mulțumit de prestația de la Helsinki.

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 00:01 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 08:26

Finlanda - România 1-1 | Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale, vede o schimbare în atitudinea jucătorilor și se declară mulțumit de prestația de la Helsinki.

  • Corespondenții GSP Marius Mărgărit și Raed Krishan sunt în Finlanda și transmit cele mai noi informații despre națională
  • Următorul meci al naționalei este România - Bosnia, programat luni, 26 septembrie, de la 21:45

Întrebat despre plecare, Iordănescu Jr. a afirmat că va trage linie după jocul cu Bosnia de luni și că nu va ține de scaun în cazul în care rămânerea sa nu va fi oportună „tricolorilor”.

Cătălin Țepelin despre discursul lui Iordănescu: „Cum să te consideri nedreptățit când tu ai o victorie în 7 meciuri?”
FINLANDA - ROMÂNIA 1-1
Cătălin Țepelin despre discursul lui Iordănescu: „Cum să te consideri nedreptățit când tu ai o victorie în 7 meciuri?”

Edi Iordănescu, după Finlanda - Bosnia 1-1: „Am câștigat o mentalitate nouă”

„Am pregătit meciul la victorie. Din păcate, perioada din iunie ne-a forțat să ne asumăm asta, cu riscurile de rigoare. Am început partida cu o medie de vârstă de 26 de ani, echipă tânără deci, am păstrat niște puncte fixe, pe parcurs au intrat și jucători tineri și foarte tineri și îmi doresc să pregătim o echipă pentru viitor. Nu am câștigat, dar cred că am câștigat o mentalitate pentru viitor. 

Cred că am arătat că putem să producem rezultate și asta ne dă speranțe. Mi-a plăcut că jucătorii au arătat caracter. Am primit golul dintr-un șut care a însemnat singura lor situație din prima repriză. Trebuie să analizăm, dar a fost multă neșansă să intrăm cu 0-1 la pauză. După ce am primit gol, am reacționat bine, am avut circulație, am alternat, am adus mingi în treimea adversă și am avut câteva situații clare, meritam să intrăm cu alt rezultat la pauză. 

Îmbucurător e că echipa a căutat golul în repriza a doua, nu a cedat, și asta a făcut să marcăm. Mă bucur că jocul a arătat altfel, am avut mai multă personalitate, am avut o posesie cu progresie mai bună, am avut 88% acuratețea paselor, asta spune ceva și ne dă încredere că am produs multe ocazii. Pe final de meci puteam să pierdem, dar trebuie să știți că ne-am asumat și riscuri. Am schimbat ofensiv căutând cele 3 puncte, dar plătim acum pentru ce a însemnat perioada din iunie. 

Cred că niciun jucător nu poate fi scos în față pentru lipsă de atitudine, încerc să revigorez tot ce înseamnă vitalitate. Dacă rezultatele erau un pic mai bune în vară, era alt entuziasm acum. Am încredere în potențialul echipei și că într-un timp relativ scurt ne putem ridica nivelul”, a declarat Edi Iordănescu la Antena 1.

Pleacă Edi Iordănescu de la națională? „Tragem linie după meciul cu Bosnia”

„Am avut multă neșansă de când am venit, am avut mulți absenți, Ianis Hagi, Stanciu, Mihăilă, Cristea, Man. Dacă avem lotul complet și jucătorii importanți valizi, în formă, putem să arătăm mai bine decât ce am arătat în iunie și ce am arătat în această seară. 

Hai să așteptăm și ultimul joc, cu Bosnia, după care tragem linie și facem o analiză obiectivă. Mi s-au făcut multe nedreptăți, de la prima acțiune se vorbea deja despre plecarea mea, sunt lucruri care nu sunt firești. Nu cer mult timp, dar cer încredere și răbdare, nu pentru mine, ci pentru echipă”, a încheiat Iordănescu.

Nicușor Stanciu a avut imediat impact asupra jocului, și-a asumat, a luat mingea, a jucat în față.

Edi Iordănescu, selecționer România

Clasamentul în grupa României de Liga Națiunilor

1. Bosnia11p
2. Muntenegru7p
3. Finlanda5p
4. România4

Dacă vom termina pe locul 3

  • rămânem în Liga B din Liga Națiunilor
  • e poziția care practic nu înseamnă nimic, nici în bine, nici în foarte rău
  • păstrăm șanse de a fi la baraj, dar deja depindem de multe variabile
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE

Dacă vom termina pe locul 4

  • retrogradăm în Liga C din Liga Națiunilor, acolo unde în acest moment evoluează echipe precum Gibraltar, Feroe, Lituania, Kazahstan, Cipru, Luxemburg
  • nu avem șanse să ajungem la barajul pentru Campionatul European prin Liga Națiunilor, cel mai important obiectiv pe care îl aveam în această competiție
  • rămânem în urna a 3-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE, astfel că va trebui să trecem peste cel puțin una dintre cele două echipe aflate peste noi în grupa de preliminarii

Cele mai tari imagini din partida Finlanda - România 

+28 FOTO

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Vocile Gazetei » Finlanda - România, comentat live pe GSP de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Remus Răureanu

Nicușor Bancu, eroare imensă în Finlanda - România! Iată cum am primit gol în minutul 12

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
Hcm27
Hcm27  •  24 Septembrie 2022, 19:03
Postat de so0os1ck pe 24 Septembrie 2022, 00:29

Nu inteleg de ce toti antrenorii insista sa joace cu Puscas!!

Ca nu ai altul cu 9

Hcm27
Hcm27  •  24 Septembrie 2022, 19:02
Postat de VanBasten pe 24 Septembrie 2022, 00:33

Edward, intoarce-te la fecesebe, in a doua divizie, si lasa-l pe dica antrenor la nationala, in urna a patra valorica.

Fără salariu

Hcm27
Hcm27  •  24 Septembrie 2022, 18:58
Postat de parpalache pe 24 Septembrie 2022, 16:32

Ca e fcsb-ist,asta o știe toata lumea!Și ca selecteaza dupa „lista” data de la„palat”!Dar mai bine cu el,decât sa ni-l„puna”pe Dan Petrescu!Sau Lucescu al batrân!

Poate îl pun pe Gigi Becali

Vezi toate comentariile (22)
Comentează