FOTBAL  »  NATIONALA  »  PREMIER LEAGUE

Florin Andone e în topul afacerilor verii » Este egalul lui Strootman și în același top cu Thibaut Courtois

FOTO: Facebook @officialbhafc
FOTO: Facebook @officialbhafc

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2018 11:25

Florin Andone, atacantul român care încă nu a debutat în Premier, fiind nerefăcut, reprezintă o mutare profitabilă pentru Brighton, care l-a cumpărat cu 4,7 milioane E sub cota sa de piață. Locul 22 în topul CIES.

I-a lipsit și lui Contra în Liga Națiunilor, pentru că nici n-a apucat să joace în Premier League. Nerefăcut încă după accidentare, Florin Andone revine în atenție prin prezența lui în topul celor mai profitabile 25 de afaceri din ultimul mercato. Brighton l-a cumpărat pe atacantul român cu numai 6 milioane de euro de la Deportivo, cu 4,7 milioane sub cota de piață, conform studiului publicat de institutul elvețian CIES Football Observatory.

Chelsea, în pierdere

"Tricolorul" e plasat pe locul 22 în clasamentul verii, la egalitate cu Kevin Strootman, olandezul transferat de la AS Roma la Marseille pentru 28 de milioane, și cu Samuel Grandsir (de la Troyes la Monaco, 4 milioane). Cea mai profitabilă mutare e reprezentată de achiziția lui Thibaut Courtois, Real plătindu-i 40 de milioane lui Chelsea, cu 22,6 milioane mai puțin ca prețul real al pieței.

Londonezii, în schimb, au mai făcut o tranzacție în pierdere: pentru a-l substitui (în criză de timp și soluții) pe portarul belgian au plătit clauza de reziliere a lui Kepa (Bilbao), de 80 de milioane, deși cota lui (35,3 milioane) nu depășea nici jumătate din suma achitată! 

TOP 5 ACHIZIȚII PROFITABILE

top 5 achizitii
Sumele sunt în milioane de euro

TOP 5 ACHIZIȚII SUPRAEVALUATE

cele mai schumpe
Sumele sunt în milioane de euro

Vezi și: ”Onanistule!”. Roy Keane, atac violent la propriii jucători » Un internațional refuză să mai vină la lot din cauza lui!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
haideusicfr
haideusicfr  •  11 Septembrie 2018, 16:50

Multa sanatate Florine ,tu mai lipseai de la Nationala si Tucudean nu mai juca niciodata. Luati-va banii si tu si Keseru cu varf si indesat ,dar lasati Nationala in pace.

fibra
fibra  •  11 Septembrie 2018, 13:46

Bine ca am aflat ca ceva pe care nu il folosesti e profitabil. Adica daca am nevoie de un utilaj de 500.000 dar il gasesc cu 300.000 e o afacere profitabila chiar daca nu il folosesc. E o vorba inteleapta:"Omul cat traieste invata",care poate avea o continuare neplacuta-dar daca e credul se prosteste. Din nefericire multi is.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  11 Septembrie 2018, 12:22

Aiurea. Ce sa-i lipseasca, ma ? Asta ? Pai cate goluri are la Nationala si in cate matchuri, vere ? Alt facut gramada, nu te mai agita degeaba. Pupezele galbene, excelenta comparatie a lui M. Paraschivescu. De altfel, printre singurii 2-3 adevarati gazetari de sport de la sandramaua voastra in prag de faliment.)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close