FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Reacția lui Florin Bratu după ce Radu Drăgușin a refuzat convocarea: „Dacă nu accepți concurența este o problemă”

Radu Drăgușin
Radu Drăgușin

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 14:15 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 16:09

Radu Drăgușin (19 ani, fundaș central) a refuzat convocarea la naționala de tineret. Florin Bratu (41 de ani), selecționerul României U21, a comentat decizia fotbalistului de a nu se prezenta la „națională”.

  • România U21 - Suedia U20 se joacă joi, 7 octombrie, de la ora 21:00.
  • România U21 - Mexic U21 este programat sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 21:00.
  • Ambele partide vor fi transmise în direct de TVR.

Selecționerul este de părere că Drăgușin s-a grăbit în decizia pe care a luat-o și că are nevoie de echipa națională în acest moment al carierei. De asemenea, Bratu îl sfătuiește să accepte concurența pe care o are pentru postul de titular al defensivei.

„Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. 

Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club. Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. 

Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace.

Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională. Acum o să împărțim echipa în două loturi, avem două meciuri în trei zile. Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine. 

Racovițan și Screciu sunt titulari la Botoșani și Craiova, echipe din partea de sus a clasamentului. Unde ar fi corectitudinea dacă ar juca el din start? Radu trebuie să-și găsească echilibrul și să joace, el nu a mai jucat la seniori din luna ianuarie”, a declarat Florin Bratu pentru Digi Sport.

Radu Drăgușin a refuzat convocarea!

„Radu Dragusin a refuzat convocarea la echipa națională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acțiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 și Mexico U21. 

Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino”, a comunicat oficial FRF. 

Drăgușin a fost în centrul unui scandal la ultima acțiune a reprezentativei U21, când impresarul său, Florin Manea, l-a atacat dur pe selecționerul Florin Bratu. Motivul? Manea a fost nemulțumit de faptul că Bratu nu a început amicalul contra Georgiei U21 cu Drăgușin titular.

Lotul convocat de Florin Bratu

Florin Bratu (41 de ani), selecționerul echipei naționale U21 a României, a anunțat lotul pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21, programate în prima jumătate a lunii octombrie. 

Reprezentativa U21 va disputa la Marbella două meciuri amicale în vederea pregătirii pentru Campionatul European U21 din 2023, la care România este gazdă alături de Georgia.

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);
  • FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);
  • MIJLOCAȘI: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova).

Video. Florin Manea: „Poate acceptă Drăgușin să fie naturalizat în Italia. Ni s-a propus”

Citește alte știri despre echipa națională:

Florin Manea, detalii din culisele refuzului lui Radu Drăgușin: „Bratu l-a întrebat: «Tu știi cum se joacă la echipa mea națională?»”

Reacție vehementă, după ce Drăgușin a spus NU naționalei: „E urât, nu se face așa!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
1179991645355041
Iovan Popovici  •  02 Octombrie 2021, 17:09

Se pare ca toata lumea uita ca Dragusin a fost titular la Juventus in meciul de cupa cu Genoa(echipa de seria A), in timp ce Screciu a fost rezerva in meciurile in care Craiova a fost eliminata de Laci din Albania. Pentru cei care nu stiu, echipa din Albania este in prezent pe locul 9 in campionat(din 10 echipe) si lupta cu gratie pentru a se salva de la retrogradare. Deci unde este logica daca tinem cont de asazisele criterii ale lui Bratu. A compara o rezerva(cel putin deocamdata) de la Sampdoria cu o rezerva de la Craiova, este ca si cum ai spune ca Dybala fiind rezerva la Juventus nu poate sa joace la nationala, deoar ece Zurgalau este titular la Fc Baia Mare (in divizia c)!!!

tandd
tandd  •  02 Octombrie 2021, 16:30
Postat de hofer pe 01 Octombrie 2021, 17:58

Bravo Radu!.. Si eu as fi procedat la fel. Ce face Bratu este bataie de joc. Ramai mai bine la Sampdoria pentru ca antrenamentele si jocurile scoala de la club sunt mai importante decat mingicareala pe care o face Bratu. Ce sa mai spunem de oboseala pe care o acumulai numai la auzul prostiilor pe care le debiteaza Antrenori care au Primit Diploma la apelul de seara al FRF. Priveste la Stefan Radu de la Lazio si ia exemplul lui. Delimiteazate de acesti indivizi care se cred "BURICUL PAMANTULUI". Sa joace la nationala cei care joaca titulari la Avantul Glamboaca. Bravo Copile!... Chapeau!...

de aia suntem cu fotbalul unde suntem.Dragusin e jucator,el trebuie sa joace cand si unde vrea antrenorul nu invers.Bai oameni buni aveti ceva la cap?parca am vorbi despre messi,un jucator care deja are o varsta si joaca prin ligile xxxx cu aere de mare vedeta si care vrea sa joace titular neaparat.Crezi ca vreun antrenor de pe lumea asta iti garanteaza un loc de titular doar ca vii tu din lotul lui juventus?

6289377964437853
Paul Sabau  •  02 Octombrie 2021, 07:54

Nu ca ar influenta pe cineva parerile noastre, Bratu…., un ***, singurul antrenor care a realizat ceva la echipa nationala U21 a fost Isaila, restul au profitat si si-au batut joc de munca lui.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează