FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

ANALIZĂ GSP Fotbalul românesc retrogradează încontinuu! Golaveraj șocant după meciurile naționalelor

România U21 a fost
depășită total de
Portugalia
România U21 a fost depășită total de Portugalia

Articol de , , - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 11:00 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 11:55

Echipele naționale de seniori și de juniori au disputat de curând partide oficiale și amicale și au înregistrat noi rezultate dezamăgitoare, unele șocante de-a dreptul. Golaverajul general este unul de formație aflată în zona retrogradării într-un campionat, cu 15 goluri marcate și 27 primite.

Naționala de seniori a pornit cu două victorii în grupa preliminară pentru Campionatul European, însă prestațiile pe care le-au avut „tricolorii" nu sunt încurajatoare. Niște semne mai clare despre șansele de calificare la turneul final vom primi după următoarele două partide, din iunie, din Kosovo și din Elveția.

Norvegienii ne-au cărat goluri peste tot

Chiar și așa, chinuit de Andorra și de Belarus, lotul seniorilor tot a obținut șase puncte, maximum. Echipele de tineret s-au comportat mai rău, unele dezastruos de-a binelea!

Deşi seniorii au avut un golaveraj pozitiv, 4-1, viitorul fotbalului românesc a făcut ca totalul din meciurile care au avut loc recent să arate ca al unei formații de retrogradare din oricare campionat: 15 goluri marcate și 27 de goluri primite.

Un fost internațional a răbufnit: „Cîrjan să își vadă de treaba lui! Încă nu a realizat nimic” + „La Arsenal își permite asta?”
ROMÂNIA U21
Un fost internațional a răbufnit: „Cîrjan să își vadă de treaba lui! Încă nu a realizat nimic” + „La Arsenal își permite asta?”

Naționalele „under" nu mai pierd la scoruri mari doar cu forțele mondiale tradiționale din fotbal, și Norvegia a devenit o sperietoare pentru români! Nordicii ne-au bătut în martie și în amicale, și în oficiale.

Selecționata sub 19 ani i-a întâlnit pe nordici în Turul de Elită, ultima fază preliminară dinaintea Campionatului European. Juniorii pe care i-a condus Alexandru Pelici au pierdut jocul cu Norvegia cu 0-4. Ei au mai încasat patru goluri și de la Franța, au câștigat o singură partidă, cu Irlanda de Nord, și au ratat calificarea.

Nici cei de la U21 nu mai sunt buni

Și naționala sub 20 de ani a fost spulberată de Norvegia, a rezultat încă un 0-4. Echipa lui Daniel Pancu a evoluat cu norvegienii într-un amical, pentru că nu există competiții pentru segmentul acesta de vârstă.

Meciul l-a convins pe Pancu să atragă atenția că nu a fost vorba despre vreun accident, ci rezultatul acesta ne arată că avem nevoie de o reformare a fotbalului nostru: „Norvegienii au făcut ceva și au ajuns să fie buni cu toate loturile de tineret. Iar la seniori îl au pe Haaland, cel mai bun vârf din lume în ultimele sezoane. 

Pentru jucătorii pe care i-am folosit eu contează experiența aceasta, au avut ocazia să fie testați în meciuri internaționale și să vadă că fotbalul adevărat e acela pe care îl joacă adversarii, nu e acesta din ligile noastre!".

Naționala U21 a mai avut două amicale, ultimele dinaintea Europeanului din iunie, un turneu cu meciuri care vor fi organizate și la București. În calitate de gazdă, România nu a mai trebuit să treacă prin preliminarii, a evoluat doar în amicale.

Trupa lui Săndoi a întâlnit acum Portugalia și Germania. Nu a marcat vreun gol în cele două partide. Cu Germania a ieșit un egal, 0-0, cu Portugalia a fost 0-2, însă lusitanii ne-au arătat o diferență de valoare cu mult mai clară decât a indicat-o scorul. 

Eu cred că rezultatele acestea foarte slabe ale naționalelor de tineret arată, de fapt, nivelul slab al competițiilor noastre, prima ligă, liga a doua. Din cauza asta jucătorii sunt depășiți de ritmul din meciurile internaționale.

- Florin Prunea, fost internațional

Jucătorii din naționala sub 20 de ani au jucat în perioada aceasta amicale doar contra unor adversari foarte buni. Ei vor promova în viitorul lot sub 21 de ani și vor întâlni în preliminarii echipe mai slabe decât au fost acestea împotriva cărora au evoluat în amicale, așa că experiența îi va ajuta, indiferent de rezultate.

- Daniel Pancu, selecționer naționala U20

Meciurile recente ale românilor: golaveraj general: 15-27 

România

  • Andorra - România  0-2
  • România - Belarus 2-1
    Golaveraj: 4-1

România U21

  • România - Portugalia 0-2
  • România - Germania 0-0
    Golaveraj: 0-2

România U20

  • Portugalia - România 1-1
  • Norvegia - România 4-0
    Golaveraj: 1-5

România U19

  • Norvegia - România 4-0
  • România - Irlanda de Nord 3-1
  • România - Franța 2-4
    Golaveraj: 5-9

România U18

  • Italia - România 3-1
  • Italia - România 2-0
    Golaveraj: 1-5

România U17

  • Macedonia de Nord - România 1-0 
  • Macedonia de Nord - România 2-3
    Golaveraj: 3-3

România U15

  • România - Muntenegru 1-2
  • România - Muntenegru 0-0
    Golaveraj: 1-2

„Nu pricep ce s-a petrecut cu Portugalia"

Stoichiță a pronosticat că România va câștiga Euro de tineret, deși „tricolorii" au înregistrat rezultate dezamăgitoare în perioada aceasta în care au jucat doar meciuri amicale. Directorul tehnic al Federației așteaptă explicații din partea selecționerului Săndoi.

„Vreau să avem o ședință în care să analizăm ceea ce s-a întâmplat în jocul cu Portugalia, pentru că nu am înțeles de ce echipa a evoluat atât de slab atunci! E adevărat că adversarii erau foarte buni, însă și germanii erau foarte buni și cu ei am făcut egal, ba chiar am fi putut să câștigăm, după cum a decurs partida. Eu îmi păstrez ideea că putem fi campioni europeni, chiar dacă mulți m-au contrazis după ce am spus așa ceva". 

VIDEO Pavel Badea critică neconvocarea lui Ivan: „Ar trebui făcute publice motivele”

Citește și:

EXCLUSIV Câte invitații a dat FRF la meciul România - Belarus, urmărit aproape 28.000 de fani

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor dezvăluiri explozive din interiorul echipelor naționale! Și-au bătut joc de jucători?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Aprilie 2023, 20:04

Daca am avea un selectioner decent cu simtul masurii ne ar spune ca debuitul echipei nationale s a oprit putin pana in iunie ...aceste 6 puncte nu este un prilej de inflacarare ...ci este un prilej de profunda meditatie pentru toti ... Pentru ca in vara sa batem Kosovo trebuie sa marcam din ocaziile avute ...si in aparare sa fim vigilenti sa nu dam pase gresite ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Aprilie 2023, 18:06

Nationala de seniori nu a terminat meciurile de debut ...sunt 3 meciuri de debut nu doua ...nu iei noua puncte din acestea trei meciuri Edy poate sa ne lase ...celelalte nationale nu conteaza decat in masura in care pot sa dea jucatori buni la nationala mare ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează