FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ESTONIA 2-0

FOTO Am tras de timp cu copiii de mingi! » Trei momente de rîsu'-plînsu' la România-Estonia şi care nu s-au văzut la tv

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2013 21:01

Ne-am calificat la baraj, însă ne-am chinuit cu balticii mai rău decît ştiţi: atît de mare a fost tensiunea, încît Piţurcă a răbufnit la golul doi al Olandei deşi el interzisese orice reacţie vizavi de partida de la Istanbul.

Dacă reuşitele lui Marica au fost savurate de o ţară întreagă, fanii de acasă şi cei de pe stadion care s-au concentrat strict la partidă n-au avut ocazia să trăiască trei momente memorabile, care nuanţează noaptea "tricolorilor".

1. Vali "no name"
Cu o oră înainte de meci, la stadion şi-a făcut apariţia preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală. După ce i-a salutat pe jurnalişti, doi paznici l-au întors din drum! "Bună ziua, vă rugăm prezentaţi invitaţia!", i-au strigat unul din ei, vizibil încurcat. "Cine-i, mă?", a apucat să întrebe celălalt. Argăseală s-a "legitimat" şi a urcat confuz în tribune.

2. "Jos mingea!"
În minutul 79, Piţi l-a introdus pe Hoban în teren, la scorul de 1-0 pentru România. Ştiind că la Istanbul conduce Olanda şi că esenţială e victoria pentru noi, indiferent de scor, directorul sportiv Ovidiu Costeşin a încercat să "îngheţe" tabela. Fotoreporterii Gazetei au surprins cum un personaj trimis cu misiune specială de Costeşin a făcut un "tur de forţă" pe la copiii de mingi: cum îi şoptea unuia la ureche, cum acesta arunca balonul din braţe! Din fericire, Marica a făcut repede 2-0!

3. Piţi, învins de emoţii
Primul gol al olandezilor la Istanbul a fost anunţat de o portavoce din peluză. La al doilea, semnalul a fost dat de Victor Piţurcă! Asta deşi, înaintea partidei, acesta declarase că nu vrea să afle rezultatul de la Turcia-Olanda! Imediat ce Sneijder a înscris pe Şukru, Piţi a sărit de pe bancă, ţopăind fericit şi cu pumnul ridicat eliberator spre văzduh! Abia apoi au început valurile de entuziasm pe stadion!

"Eu spuneam că nu vreau să aflu scorul de la Istanbul dacă ar fi condus Turcia, nu şi dacă Olanda era în avantaj" :D (Victor Piţurcă, selecţioner România)

CELE MAI TARI GLUME LEGATE DE BARAJ:

"Dacă picăm cu Grecia la baraj, aducem noi mingile"
Cătălin Oprişan pe Facebook

"În sfîrşit le-a ieşit olandezilor. Tot încercau să ne ajute de 5 ani, de la EURO 2008 încoace"
nerval, pe facebook

"România nu a bătut cu 5-0 pentru că blatul îl făcuseră cu Finlanda"
markusit pe gsp.ro, despre gafa de la imn

"Dacă dăm de arbitru olandez la baraj, sigur ne calificăm"
mickey13 pe gsp.ro

Am ajuns Slovenia din 2001. Toţi ne vor adversar. Dar ce Românie de-acum 12 ani să găsim ca să batem?
albertino pe gsp.ro

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
atudor099
atudor099  •  18 Octombrie 2013, 14:34

Bravo Piti.In 2008 din jucatori ..... a facut rezultate bune la EURO,cu putin noroc jucam optimile.Acum cu jucatori mult mai slabi ne-a dus la baraj.Toti cei care il contesta ori nu stiu fotbal ori sun dusmanii echipei nationale.Inca odata BRAVO PITI si HAI ROMANIA.

torque07
torque07  •  18 Octombrie 2013, 10:35
Postat de calinescupoliiasi pe 17 Octombrie 2013, 17:03

am observat si eu reactiile lui piturca... memorabila si cea de la finalul meciului: fluiera arbitrul, asta izbucneste de bucurie de parca era minutul 4 de prelungiri si tocmai dadusem golul victoriei, dupa care dintr-o data, dupa 2-3 secunde de euforie, se calmeaza sec (si-a dat probabil seama cat e de penibil)... intr-un meci in care daca aveam sange-n c°aie ca alta data, invingeam cu 5-0 ca sa nu avem emotii (sau cel putin, chiar daca nu iesea scorul asta, ii calaream pe aia 90 de minute si aveam 15 suturi pe poarta si vreo doua suturi in bara)... penibil, domnule selectioner Smochina

Domnul antrenor "smochina" cum il numesti tu, a reusit sa faca o echipa cat de cat legata intr-un an dintr-un campionat de tot ca**tul. acelasi antrenor "smochina" ti-a dat sansa sa te bucuri si sa speri la un baraj. Nu uita chestia cea mai importanta..AM PLECAT DIN URNA A 4A! Antrenorul "smochina" a batut Turcia si Ungaria. Noroc nenoroc am batut. am facut 19 puncte intr-o grupa cu Olanda turcia si ungaria cu a 4a sansa la calificare. Daca te uitai mai atent la meci nu mai ziceai baliverne gen 5-0. Estonia a luat scor numai de la Ungaria. Turcii le'au dat 2 Si Olanda au facut 2-2. . Chiar daca o sa castigam barajul tot nemultumiti o sa fiti. Asta-i caracterul v

prototype2587
prototype2587  •  18 Octombrie 2013, 08:35

Aruncati un ochi la ce s-a intamplat la ultimul meci al Rusiei din calificarile astea, in deplasare, la scorul de 1-1.... au pasat intre ei 3 minute fara sa fie atacati de vreun adversar... acolo s-a vazut clar cum sta treaba cu Mama Rusie..... dar hai mai bine sa aruncam cu rahat in nationala noastra, care asa cum e, uite ca are o sansa (intr-adevar destul de mica dupa jocul prestat) de a ajunge la un mondial dupa 16 ani... TIPIC !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează