FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TURCIA, 9 NOIEMBRIE, 20:15, PROTV, GSP

FOTO Mircea Lucescu, înaintea duelului cu România: "Dacă nu am mai putut antrena naționala, măcar să joc un amical cu ea" » Il Luce desființează numărul 10: "Pentru mine nu există așa ceva"

FOTO: Raed Krishan +19   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2017 18:40

Mircea Lucescu, selecționerul naționalei Turciei, a vorbit despre amicalul pe care echipa sa îl va disputa joi în fața României, de la ora 20:15, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".

"Vârsta medie a unui jucător din campionatul Turciei este de 29-30 de ani. Turcia e o echipă cu fotbaliști nu foarte tineri. Problema este cum și cu cine pot construi o echipă competitivă. La 21 de ani, un turc nu are abilitățile pe care le are un fotbalist străin. 

Cine știe ce se va întâmpla cu noi peste 3 ani? Cu mine, cu noi și cu viața. Joi e un meci amical de prietenie. Am fost inițiatorul acestui joc, am luat legătura cu Federația. Dacă nu am mai avut oportunitate să conduc naționala României, măcar să fiu prezent într-un meci amical cu ea. Nu mai vreau să vorbesc despre naționala României: am câștigat cu 4-0 contra Austriei și am fost îndepăratat de la națională, nu mai vreau să vorbesc.

Pentru mine acest meci e o sărbătoare, mă întâlnesc cu oamenii în mijlocul cărora am trăit. Nu am nevoie de victorie, ci să confirm niște judecăți, niște idei ale mele", a declarat selecționerul de 72 de ani. 

Chestionat de jurnaliști, Lucescu a abordat și intens mediatizata problemă a tricoului cu numărul 10 din cadrul echipei naționale a României. 

"Tricoul cu numărul 10 este valabil doar într-un anumit tip de fotbal, în campionatul Italiei. E vorba de un stil de joc care nu se potrivește peste tot. O generație întreagă de suporteri a rămas cu această idee. În Germania, în Anglia nu există numărul 10. Nici pentru mine nu există numărul 10, doar italienii au rămas cu această idee", crede Lucescu. 

Cu multă eleganță, "Il Luce" a încercat să evite să facă o comparație între jucătorii români și cei turci:

"E greu de făcut acum o analiză. Se vor da prea multe interpretări cuvintelor mele. Jucători talentați sunt peste tot în lume, depinde cum sunt organizați, educați și crescuți ", a declarat Mircea Lucescu la conferința de presă de azi. 

'Mi-a făcut o plăcere extraordinară să văd jucători de la Corvinul care au venit să mă salute. A fost cel mai frumos fotbal din România în acea perioadă" Mircea Lucescu

  • România - Turcia se joacă joi, de la ora 20:15, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj.  Duelul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
indolentu
indolentu  •  09 Noiembrie 2017, 13:09
Postat de florin_ch pe 09 Noiembrie 2017, 11:30

Dar ia spune,cap-patrat ,de ce l-au dat afara!?nu cumva ca a luat bataie acasa de la Irlanda de nord cu 1-0 si au ratat calificarea la Europene?Ia spune mai limbuci,pe cine mai antrena in perioada respectiva!?nu cumva pe Dinamo?Ia spune ceaclauzule,dupa ce l-au avertizat aia de la partid sa mai selectioneze si oameni de la Steaua,ce jucatori au dat golurile cu Austria(Iovan,Hagi,Lacatus)?Ia spune minte-seaca,dupa 6 ani la nationala,s-a calificat Lucescu la vreun turneu final,desi avea la dispozitie fotbalisti de excceptie?

oare intelege cineva ce scrie prostu asta aici?

florin_ch
florin_ch  •  09 Noiembrie 2017, 11:30
Postat de haideusicfr pe 09 Noiembrie 2017, 07:44

De la Corvinul zici? Andone , Klein, Rednic ,Gabor ,Mateut ,de astia imi aduc aminte acum.Jucatori care n-au facut nimic in cariera....a fost o scoala exceptionala in acele vremuri.Voi erati si sunteti cu arcanul.Luati jucatorii promovati de altii.

Dar ia spune,cap-patrat ,de ce l-au dat afara!?nu cumva ca a luat bataie acasa de la Irlanda de nord cu 1-0 si au ratat calificarea la Europene?Ia spune mai limbuci,pe cine mai antrena in perioada respectiva!?nu cumva pe Dinamo?Ia spune ceaclauzule,dupa ce l-au avertizat aia de la partid sa mai selectioneze si oameni de la Steaua,ce jucatori au dat golurile cu Austria(Iovan,Hagi,Lacatus)?Ia spune minte-seaca,dupa 6 ani la nationala,s-a calificat Lucescu la vreun turneu final,desi avea la dispozitie fotbalisti de excceptie?

caminero
caminero  •  09 Noiembrie 2017, 09:32
Postat de steaua1986forever pe 08 Noiembrie 2017, 22:57

Uita el mai multe sa ne spuna: cum nu a selectionat el pe nimeni din Steaua 1986 desi era REGINA EUROPEI, cum erau adusi tot felul de nimeni ba de la Corvinul (jucatori care dupa aia nu au mai facut nimic in cariera, nici macar nu au ajuns la dinamo), cum s-a suparat el pe cativa jucatori de la Steaua si nu i-a convocat desi toate publicatiile europene ii dadeau cam cei mai buni din lume pe postul ala (de ex. Boloni), cum a reusit sa se toarne unul pe altul la Secu cu Dinu, cum Nationala prin 1986 nu juca nimic chiar daca a castigat cu 3-0 cu Austria asa cum zice el, etc...

***?!? cine l-a debutat pe Lacatus in ianuarie 1986, cind Stiaua era o necia-nimeni? ia zi, vita?! de ce i-ar fi selectionat Lucescu pe zdelijdi pentru campania din Mexic care s-a terminat in noiemnbrie 1985, ia zi vaco?!? pe de alta parte, ia citeste primul 11 din meciul cu austria, degeneratul1! stii sa citesti, da, porcino? citi stelisti a bagat in echipa DUPa cistigarea CCE, animal ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează