FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURCIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Pompiliu Popescu îşi prezintă noul loc pentru recuperarea sportivilor: "Mă bat cu orice clinică din Europa"

La intrarea în clinica +4   FOTO
La intrarea în clinica "Medasso", Pompi a amenajat o miniexpoziție cu tricourile Generației de Aur, plus o minge cu autograful lui Hristo Stoicikov

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 10 octombrie 2012 15:02

"N-am avut, deocamdată, nici un pacient dintre şi nici nu vreau să am!", spune Pompi. Sala de aşteptare e decorată cu 13 tricouri originale ale jucătorilor din Generaţia de Aur: "Îmi lipsesc doar Selymes şi Prunea".

Intri într-o sală de aşteptare care ar putea fi fără probleme un vestiar pentru o echipă de fotbal. De fapt, dacă n-ai vedea o mică recepţie într-un colţ al salonului, ai putea jura că ai nimerit în cabina jucătorilor. De jur împrejur, pe pereţi, sînt agăţate 13 tricouri înrămate.

Barcelona, Real Madrid, Chelsea.... "Îmi mai lipsesc doar cele ale lui Selymes şi Prunea ca să completez colecţia Generaţiei de Aur. În urmă cu vreo trei ani, Ilie Dumitrescu mi-a cerut să-i dau înapoi tricoul lui de la Tottenham, dar l-am trimis la plimbare. Rămîne aici, la «expoziţie»!", spune medicul Pompiliu Popescu.

"Am investit toată experienţa mea"
De fapt, sîntem la noua clinică "Medasso", pe care doctorul echipei naţionale şi-a deschis-o pe Şoseaua Chitila, iar aici, în caz de nevoie, "tricolorii" vor găsi refugiu pentru tratament şi refacere. "E făcută exclusiv din fondurile proprii. Am opt angajaţi, dintre care doi terapeuţi, Radu Alexandru şi Ghiţă Păcurariu. Ultimul e şi în staff-ul meu de la lot", punctează Popescu.

"În momentul ăsta, mă pot bate cu orice stabiliment de profil din Europa", susţine Pompi, care completează că "aici am investit toată experienţa mea de zeci de ani şi am utilat cu cea mai modernă aparatură în domeniu. Nu exista pînă acum în toată România o clinică specializată pe nişa asta aşa de restrînsă. Şi zic asta fiindcă zona de adresabilitate e strict pentru recuperare la genunchi, gleznă, umăr şi coloană, punctele cele mai nevralgice la sportivi".

"O minune pentru ligamentul încrucişat"
Pompi oferă şi o explicaţie: "De exemplu, dacă eşti pus în faţa unei leziuni la umăr, nu e suficient să «repari» doar asta, fiindcă există riscul imediat de recidivă. Şi pacientul intră într-un lanţ terapeutic integrat. Adică i se tratează şi coloana, bazinul, coapsa, toate legate
medical între ele, astfel încît, la final, să rezolvi şi accidentarea principală. Din fericire, în cele cîteva săptămîni de cînd am deschis clinica, n-am avut nici un client de la echipa naţională. Şi sper să nici nu am!".

Face apoi serviciile de ghid în întreaga locaţie, care se întinde pe 500 m2. Pe una dintre uşile mobile scrie Kinetek. Iar înăuntru e un mic aparat-suport pentru picior, despre care Pompi zice că face minuni: "E pentru refacerea după operaţia de ligament încrucişat. Flexează genunchiul pe diferite viteze spre a ajuta la recîştigarea mai rapidă a mobilităţii. Nu mai ai nevoie de ghips, intri direct pe planşa asta pentru recuperare de a doua zi după intervenţia chirurgicală".

" Mutu are o ambiţie fantastică"
Cum va fi "dubla" cu Turcia şi Olanda? "Sper să-i avem pe toţi băieţii sănătoşi de acum înainte, să-l punem pe picioare complet şi pe Tamaş şi să luăm şase puncte! Sincer, e o atmosferă cum de mult n-am mai întîlnit la lot! Şi să vă mai spun ceva: simt că Mutu are o ambiţie fantastică în campania asta. Faptul că n-a prins nici un Mondial în carieră probabil că-l macină şi vrea din tot sufletul să mergem în Brazilia. Chiar dacă a trecut printr-o lungă perioadă cînd nu s-a pregătit, de la Adi te poţi aştepta oricînd să-ţi rezolve singur o partidă!".

"N-am avut nimic împotrivă ca Marica să meargă la vraci"
Ciprian Marica s-a recuperat miraculos după accidentarea la coapsă suferită în partida cu Andorra, iar selecţionerul mizează acum pe el pentru "dubla" Turcia/Olanda. Atacantul lui Schalke a trecut însă patru zile printr-un tratament special la celebra tămăduitoare de la Belgrad, Marijana Kovacevici. Pompiliu Popescu: "Nu m-am împotrivit nici un fel la treaba asta. Important e ca tipa să nu se bage unde nu se pricepe ca să nu creeze complicaţii. Un medic simte altfel pericolele conexe unei intervenţii, dar sîrboaica a avut destule rezultate bune şi de aceea se duc sportivii merg la ea cu speranţe foarte mari".

"Clinica e deschisă la orice oră pentru jucătorii echipei naţionale. Dar scopul e să am o deschidere către orice pacient cu probleme de genul celor pe care le tratăm la «Medasso»" (Pompiliu Popescu, medic echipa naţională)

Despre

Chivu: "Nu cred că e în pericol să-şi încheie cariera din cauza accidentării de acum. Iar cu eventuala lui întoarcere la echipa naţională, oricum n-ar fi putut intra, pentru că vedeţi ce probleme medicale are. Mai ştii însă ce gînduri o să aibă la primăvară?"

Răducioiu: "E foarte bine că a început de jos cu munca de antrenor. Cînd l-am văzut printre copiii de la «naţionala» sub 15 ani, parcă l-am remarcat pe puştiul Răducioiu cu care lucram la loturile de juniori, pe vremuri. Era cel mai iubit, mai răsfaţat şi mai cocoloşit dintre toţi!"

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (6)
tzaranika
tzaranika  •  11 Octombrie 2012, 01:06

La ora actuala e greu ca dl Pompiliu sa se ridice la nivelul doctorului Codorean de la spitalul militar,cel putin in ce priveste afectiunile la genunchi.

fanfotbalonline
fanfotbalonline  •  10 Octombrie 2012, 22:38

Nea Pompilica, poti sa ne spui si noua pe cine ai recuperat dumneata si staful dumitale pana acum? Daca doar acum ai deschis acest "loc de recuperare al sportivilor", unde ai facut recuperarile? Poti sa ne spui si noua ce pregatire au "specialistii" dumitale? Si inca o mica intrebare : nu cumva medicamentele si sustinatoarele de efort de la echipa nationala provin din farmacia proprie? Cunoasteti termenul de "conflict de interese"? Va doresc succes ,dar atentie la asigurarea de malpraxis!

gabrix_
gabrix_  •  10 Octombrie 2012, 16:17
Postat de steaua.2 pe 10 Octombrie 2012, 15:18

Taci , preferai un articol cu ce a mai spus oierul din Pipera ?! Domnul Pompiliu Popescu este unul dintre marii gentlemani ai fotbalului romanesc ! Ar trebui sa posteze aici marii fotbaliști care i-au trecut prin mana și au fost recuperați pt marea performanta ! La multi ani nea Pompilica și multa sănătate !

numai tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nu numai tuuuuuuuuuuuuuu nu mai numai si numai nu mai numai numai nunu mai tuuuuuuuuu

Vezi toate comentariile (6)
Comentează