FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMENDĂ

FIFA n-a avut milă! FRF, amendată drastic pentru incidentele de la meciul cu Armenia

FRF a fost amendată de FIFA pentru incidentele de la meciul cu Armenia / foto: Cristi Preda (GSP) +21   FOTO
FRF a fost amendată de FIFA pentru incidentele de la meciul cu Armenia / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 21:29 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 21:36

FRF s-a mai ales cu o amendă. FIFA a sancționat forul lui Burleanu cu 25.000 de franci elvețieni, din cauza incidentelor petrecute în Ghencea, la meciul România - Armenia 1-0 din 11 octombrie. 

La primul meci disputat de națională pe „bijuteria” de 30.000 de locuri din Ghencea, fanii români s-au răfuit cu câțiva oficiali armeni la finalul meciului. FIFA n-a avut milă, amendând FRF pentru „conduita necorespunzătoare a echipei” şi o serie de deficienţe legate de ordinea şi securitatea la această partidă, notează Agerpres.

Inclusiv federația din Armenia a fost amendată de FIFA. Oficialii forului de la Erevan s-au ales cu o penalitate de 20.000 de franci elvețieni, pentru „folosirea unor gesturi şi cuvinte pentru a transmite un mesaj inadecvat pentru un eveniment sportiv, lipsa de ordine”, dar și pentru „conduita necorespunzătoare a echipei”. 

Următorul meci al „tricolorilor”, cel cu Islanda, de pe 11 noiembrie, se va disputa fără spectatori. Din cauza situației epidemiologice din România, fanii au primit din nou interzis pe arenele din țară.

Scene reprobabile în Ghencea » Bătaie între suporterii români și staff-ul Armeniei

N-au lipsit incidentele de la primul meci jucat de națională pe noul stadion din Ghencea. Câțiva suporteri români s-au luat la harță cu oameni din staff-ul Armeniei, iar lucrurile au degenerat într-o altercație în toată regula.

Finalul meciului a declanșat o euforie fără margini în rândul microbiștilor prezenți pe stadion. Un suporter român aflat la Tribuna I a fost atât de exuberant încât a aruncat un pahar de bere înspre oamenii din staff-ul armenilor. Imediat, s-a declanșat un scandal de proporții. Până ca forțele de ordine să-și facă apariția, s-au împărțit inclusiv câțiva pumni în meleul creat.

România s-a reîntors în Ghencea pentru prima oară după 12 ani. Peste 12.000 de fani și-au făcut apariția pe noul stadion al Stelei la meciul cu Armenia din preliminariile CM 2022.

„Templul fotbalului românesc” a găzduit prima partidă a echipei naționale de la inaugurarea din vară, iar entuziasmul suporterilor a fost unul uriaș, aproape toate biletele puse în vânzare fiind epuizate. Reveniți în Ghencea, suporterii au fost trup și suflet alături de „tricolori”, însă pe durata partidei au existat și câteva momente reprobabile.

De la meciul din Ghencea au lipsit ultrașii din grupurile „Uniți Sub Tricolor” și „Honor et Patria”, cei care au provocat amenzi usturătoare în precedenții ani din cauza mesajelor rasiste sau xenofobe pe care le-au afișat. Aceștia au anunțat că nu vor mai călca pe stadion cât timp accesul va fi condiționat de vaccinare.

FOTO Atmosfera de la România - Armenia

+17 FOTO

VIDEO Mihai Stoichiță, despre viitorul lui Rădoi: „El hotărăște pe cât timp vrea noul contract”

Citește și alte știri despre naționala României:

Confidentul lui Rădoi dă detalii despre viitorul selecționerului: „Sunt discuții”

Altă problemă pentru Mirel Rădoi! » După Mitriță, încă un „tricolor” s-a accidentat și este incert pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
iri_
iri_  •  02 Noiembrie 2021, 17:07
Postat de dansy pe 02 Noiembrie 2021, 08:58

“Templul fotbalului românesc”-hahaha!

Razi tu razi, dar pe stadionul asta s-au realizat cam cele mai mari performante ale fotbalului romanesc, calificarile nationalei la ultimele turnee finale la care am participat, si inclusiv 2 calificari in finala Cupei Campionilor Europeni, dar ce sa stii tu, probabil nici nu erai conceput pe vremurile alea... Sa-mi arati alt stadion romanesc pe care s-au realizate performantele astea, noi acum pierdem cu karadanghi si dudelange in primele tururi europene, mare performanta!

dansy
dansy  •  02 Noiembrie 2021, 08:58

“Templul fotbalului românesc”-hahaha!

vasileroaita
vasileroaita  •  01 Noiembrie 2021, 21:53

Este clar că trebuie să jucam fără spectatori! Nu doar în pandemie!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează