FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Federația l-a interzis pe pariorul Șumudică, dar îi vrea selecționeri pe Pancu, simpatizantul criminalului Kadîrov și al tradiției de „a omorî femeile oricând”, și pe Grozavu, bătăușul de jucători!

Daniel Pancu
Daniel Pancu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2022 18:18 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 21:25

Federația Română de Fotbal se pregătește să anunțe noii selecționeri ai naționalelor U20 și U21 ale României. Numele favoriților sunt extrem de surprinzătoare. Daniel Pancu, autorul unor declarații revoltătoare în martie, prin care și-a declarat simpatia față de criminalul Ramzan Kadîrov, omul lui Putin, și al tradițiilor șocante ale cecenilor, și Leo Grozavu, tehnician care este adeptul corecției fizice aplicate propriilor elevi.

FRF caută înlocuitori pentru Bogdan Lobonț și Florin Bratu, iar în pole-position se află două nume cu un trecut controversat, dar care sunt preferații directorului tehnic Mihai Stoichiță.

Leo Grozavu și Pancu se pregătesc să se întoarcă pe bancă » Echipele interesate de cei doi
TRATATIVE
Leo Grozavu și Pancu se pregătesc să se întoarcă pe bancă » Echipele interesate de cei doi

FRF îi vrea pe Daniel Pancu și Leo Grozavu

În martie, Daniel Pancu a vorbit în termeni elogioși despre Ramzan Kadîrov, fostul său patron de la Terek, conducător al Ceceniei și principalul aliat al lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, în războiul declanșat în Ucraina. 

În plus, Pancu a șocat atunci când s-a referit la tradițiile cecenilor: „Acolo poți să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu așa ceva, dar mi se pare că ei își păstrează niște tradiții cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viață! Nu putem să mai fim niciodată ca ei. Noi am pierdut multe lucruri pe parcurs”.

Declarațiile lui Pancu au provocat o cascadă de reacții, iar casa de pariuri Superbet a încheiat colaborarea cu fostul atacant, care ocupa poziția de ambasador al brandului.

Da, am pierdut multe lucruri de-a lungul secolelor, inclusiv posibilitatea de a omorî oameni fără nicio consecință. Domnule Pancu, acestea nu sunt tradiții, să fie clar! 

Tradiție e să faci cozonaci sau să mergi la Înviere, nu să ucizi femei. Despre ce vorbim?! Acel „nu neapărat” în acest context e pur și simplu înspăimântător!

- Ioana Mihalcea, editorialist GSP 

Oricine are un preț
Editorial Ioana Mihalcea
Oricine are un preț

Daniel Pancu, în pole-position pentru postul de selecționer la România U20 

Între timp, ecoul afirmațiilor revoltătoare ale lui Pancu s-a stins. Fostul atacant a recunoscut la „DigiSport Special” că negocierile cu FRF sunt aproape finalizate:

Am fost în contact săptămânile astea. Mi-au fost aduse la cunoștință sarcinile, îndatoririle unui selecționer: relația cu Federația, cu directorul tehnic, cluburile. Am vorbit și despre viziunea mea despre fotbal și acum aștept. 

Știu că este o listă mai lungă, că președintele este plecat din țară. Cred că la începutul săptămânii viitoare se va lua o decizie în acest sens. Am discutat cu domnul Burchel la început, apoi cu domnul Stoichiță. Am agreat termenii în principiu.

Dacă m-a atras ceva la această posibilitate, în afară de faptul că mi-ar cânta imnul din nou după mult timp, este vorba despre adversari. Sunt cei mai buni din Europa și ador să mă bat cu cei mai buni.

Leo Grozavu, favorit să preia România U21

Florin Bratu a primit un ultimatum din partea FRF. Va fi demis dacă „tineretul” nu va arăta mai bine la amicalele cu Olanda și Spania din septembrie. Tehnicianul favorit de pe lista FRF este Leo Grozavu, 54 de ani.

Grozavu a fost protagonistul unei scene șocante din fotbalul românesc. În 2017, la un meci între Astra și Botoșani, 3-0, pe când îi antrena pe moldoveni, l-a luat lovit pe Cătălin Golofca. Schimbat în minutul 83, mijlocașul a fost atunci înjurat de antrenorul său și luat la palme pe banca de rezerve! Întregul episod a fost surprins de camerele TV de la Giurgiu.

Am avut o ieșire mai puțin controlată, dar ăsta e cel mai important lucru de discutat după acest meci?

- Leo Grozavu, după ce l-a pălmuit pe Golofca

Federația l-a interzis pe pariorul Șumudică, dar îi vrea selecționeri pe Pancu, simpatizantul criminalului Kadîrov și al tradiției de „a omorî femeile oricând”, și pe Grozavu, bătăușul de jucători!
Momentul în care Grozavu îl lovește pe Golofca

Și nu se afla la prima abatere. 

Pe vremea când se afla la CSM Poli Iași, Grozavu i-a administrat o corecție fizică lui Narcis Bădic, care, conform declarațiilor de la acea vreme, „a fost umplut de sânge” de către Grozavu.

Un alt episod care l-a avut în prim plan pe Grozavu s-a petrecut în luna iunie a anului 2015, când FC Botoșani disputa un meci pe teren propriu cu Pandurii. La pauza acelui meci, Leo Grozavu si Deivydas Matulevicius, pe atunci jucător al gorjenilor, au fost la un pas de a se lua la bătaie, după ce tehnicianul lui FC Botoșani a vrut să-i dea o palmă lituanianului. 

Culmea, la doar câteva luni distanță, Matulevicius a devenit elevul lui Grozavu la Botoșani.

Viitorul profesional nu poate arăta, cel puțin pe moment, bine. Asta pentru că mă aflu în imposibilitatea de a antrena. Am suferit o intervenție chirugicială, o operație de menisc. Sunt urmările și consecințele activității de fotbalist. Eu sper în trei săptămâni să pot fi la o capacitate normală de deplasare. Acum mă deplasez cu cârje și am primit restricția de a călca pe picior. A fost o operație de menisc, de curățare a cartilajului.

- Leo Grozavu, la Sport Total FM, despre posibilitatea de a antrena „tineretul”

Șumudică, interzis pentru pariuri!

În trecut, FRF a lăsat să se înțeleagă că nu va apela la antrenori care au CV-ul „pătat”. În vara anului 2016, când se discuta despre numele viitorului selecționer, Marius Șumudică spunea că „la ce nebunie există la FRF, cred că ar putea să-l pună și pe Șumudică selecționer”.

Afirmația lui Șumudică a provocat o reacție dură din partea lui Răzvan Burleanu, președintele FRF: „Să fie numit selecționer un antrenor dovedit că a jucat la pariuri? Să fim serioși”.

Șumudică nu a fost luat în calcul de FRF în ultimii ani, deși a avut rezultate superioare față de ultimii selecționeri, Mirel Rădoi și Edi Iordănescu. El are în palmares titlul și Supercupa cu Astra, în 2016, și două calificări în grupele europene: Europa League cu Astra, în 2016, și Conference League cu CFR Cluj, în 2021.

VIDEO » Daniel Pancu, despre declarația controversată legată de liderul din Cecenia: „Sunt nevinovat. Am fost șocat”

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Penalizare dublă pentru Craiova! Adrian Mititelu, pus la plată pentru incidentele din derby și boicotul de la meciul cu FCSB

Dan Petrescu și-a aflat pedeapsa: primul antrenor din Liga 1 păzit de „jandarm”! Amendă uriașă dacă încearcă să fenteze „legea Croitoru”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
inshallah
inshallah  •  11 August 2022, 15:30

ce articol gretos; ce mai ziaristi....

cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 August 2022, 12:27

Prin urmare, pentru a fi dezirabil în ziua de azi trebuie să fii ori fals, ori încolonat sub steagul cămășilor brune de tip nou, bruxellez. Nu-s de acord cu maltratarea femeilor, nu-s de acord cu Kadîrov și cu multe dintre tradițiile asiatice, dar hai să-i executăm public pe toți cei care-și permit să nu gândească asemeni nouă. Vehiculează idei toxice în spațiul public? Ok. Dar la fel de multe idei toxice vehiculează și agreații neocomunismului bruxellez. Și pe ei îi promovăm, pentru a strica de cap tânăra generație.

Jumbo
Jumbo  •  11 August 2022, 11:24

Pancu asa era și ca fotbalist, și ca antrenor, un om cu convingeri puternice care nu se sfia sa și le arate. BRAVO PANCULE!Mulți gândim ca el dar voi vreți slavaaaaaaa ucraina ????

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close